Başkan Özyiğit: Bilime, teknolojiye ve inovasyona yaptığımız yatırımların, Yenişehir’in yaşam kalitesini artıracağına inanıyorum | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
Başkan Özyiğit: Bilime, teknolojiye ve inovasyona yaptığımız yatırımların, Yenişehir’in yaşam kalitesini artıracağına inanıyorum


Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, "Bilime, teknolojiye ve inovasyona yaptığımız yatırımların, Yenişehir’in yaşam kalitesini artıracağına, çevresel etkileri minimize edeceğine ve ekonomik kalkınmayı destekleyeceğine yürekten inanıyorum" dedi.

 

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, "Bilime, teknolojiye ve inovasyona yaptığımız yatırımların, Yenişehir’in yaşam kalitesini artıracağına, çevresel etkileri minimize edeceğine ve ekonomik kalkınmayı destekleyeceğine yürekten inanıyorum" dedi.

Bilişim sektörünün öncüleri, kamu kurumları, özel sektör ve akademik dünyayı bir araya getirerek bilgi ve deneyim paylaşımını teşvik etmek amacıyla Mersin Üniversitesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen Anadolu Bilişim Buluşmaları’nın açılışına katılan Özyiğit, Yenişehir Belediyesinin teknoloji ve dijitalleşme süreçlerinden nasıl yararlandığını ve bu kapsamda hayata geçirdiği çalışmaları katılımcılarla paylaştı. Günümüzde dijital dönüşümün etkisinin her geçen gün daha fazla hissedildiğini ifade eden Özyiğit, bu dönüşüm sürecinde yerel yönetimlerin de teknolojiye ayak uydurması ve bu yenilikleri halkın hizmetine sunmasının önemine dikkat çekerek, "Yenişehir Belediyesi olarak biz de bu dönüşümün bir parçası olmak için yoğun bir çaba sarf ediyoruz" diye konuştu.

"Bilgi ve teknolojiden en yüksek seviyede yararlanmalıyız"

Hem uzun vadede sürdürülebilirliği, hem de vatandaşların günlük yaşamlarını kolaylaştıracak projeler geliştirdiklererek hayata geçirdiklerini belirten Özyiğit, 21. yüzyılda şehirlerin, hızla artan nüfus ve buna bağlı olarak ortaya çıkan sorunlarla karşı karşıya olduğuna dikkat çekti. Bu zorluklarla etkili bir şekilde başa çıkmak için şehirlerin akıllı hale getirmesi gerektiğini vurgulayan Özyiğit, "Bilgi ve teknolojiden en yüksek seviyede yararlanmalıyız. Akıllı şehirleşme, bilgi ve teknolojilerin şehirlerin hizmet ve altyapılarını iyileştirmek için kullanılması olarak ifade edilebilir. Bu, enerji verimliliğini artırmak, ulaşım sistemlerini optimize etmek, su ve atık yönetimini daha etkili hale getirmek ve vatandaşların yaşam kalitesini artırmak için teknolojiden yararlanmak demektir. Hem uzun vadede sürdürülebilirliği, hem de vatandaşlarımızın günlük yaşamlarını kolaylaştıracak projeler geliştiriyor ve hayata geçiriyoruz" dedi.

“Kentimizin üç boyutlu sanal modelini oluşturduk"

Özyiğit, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapılan Akıllı Şehir Olgunluk Değerlendirme Modeli’ne katılan Türkiye’deki ilk ilçe belediyesi olduklarını ifade etti. Bakanlığın yayınladığı Ulusal Akıllı Şehirler Stratejisi ve Eylem Planı’nı göz önünde bulundurarak, ‘Mersin Yenişehir Belediyesi Akıllı Şehirler Stratejik Plan 2030’u hazırlamaya başladıklarını belirten Özyiğit, şöyle devam etti: "Hava kalitesi ölçümleri, ısı haritaları, akıllı otopark sistemleri, bina enerji yönetimi gibi alanlarda ekolojik çalışmalar gerçekleştireceğiz. Hayata geçirdiğimiz Dijital İkiz projesi ile kentimizin üç boyutlu sanal modelini oluşturduk. Bu model ile simülasyonlar gerçekleştirerek projeler ile ilçemizin gerçek işleyişi, altyapısı ve kaynakları dijital ortamda canlandırıyoruz. Yani Yenişehir’in kentsel ısı adası, rüzgar akış, taşkın, görünebilirlik ve güneşlenme süresi gibi analizlerini yapabileceğiz. Veri analizi, yapay zeka ve diğer dijital teknolojiler kullanarak, Yenişehir ile ilgili veriler topluyor ve simüle ediyoruz. Bu şekilde kaynakların daha verimli kullanılması, olumsuz çevresel etkilerin azaltılması ve şehrin yaşam kalitesinin arttırılmasını sağlıyoruz."

"Mobil aplikasyonlar geliştiriyoruz"

Hizmetler için mobil aplikasyonlar geliştirdiklerini belirten Özyiğit, “Bu yatırımlar, sadece bugünün sorunlarını çözmekle kalmaz, aynı zamanda gelecekte karşılaşabileceğimiz sorunları da önceden öngörmemize ve çözüm üretmemize yardımcı olur" dedi. Bu bilinçle hareket etiklerini ve geleceğin ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak çalıştıklarını dile getiren Özyiğit, "Dijital dönüşümün önemli bir parçası olan mobil aplikasyonlar geliştiriyor, projeleri bu uygulamalar sayesinde daha efektif ve erişilebilir kılıyoruz. Öğrenci’Ye ve Yenişehir Çevreci Halk Kart uygulamamızı örnek olarak gösterebiliriz. Bu iki projemiz tamamen bu uygulamalar üzerinden koordine ediliyor" diye konuştu.

Enerji verimliliğini artırmak ve yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanmanın, akıllı şehir projelerinin önemli bir parçasını oluşturduğuna dikkat çeken Özyiğit, güneş enerjisi ve rüzgar enerjisi gibi yenilenebilir enerji kaynaklarına yatırım yaparak, çevre dostu enerji çözümleri ürettiklerini kaydetti. Gelişime ve geleceğe ayak uydurmaları gerektiğine işaret eden Özyiğit, "Yenişehir’i, Türkiye’nin en ileri teknolojilere sahip, en yaşanabilir şehirlerinden biri haline getirmek için var gücümüzle çalışacağız. Bilime, teknolojiye ve inovasyona yaptığımız yatırımların, Yenişehir’in yaşam kalitesini artıracağına, çevresel etkileri minimize edeceğine ve ekonomik kalkınmayı destekleyeceğine yürekten inanıyorum. Atatürk’ün de işaret ettiği gibi, bilimi rehber edinerek, her zaman daha ileriye, daha güzele ulaşmayı hedefliyoruz" dedi.

 

 

Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   





  FLAŞ HABER





 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA