Çocuklar Çevre Haftası’nda hem öğrendi, hem eğlendi | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
Çocuklar Çevre Haftası’nda hem öğrendi, hem eğlendi


Mersin Büyükşehir Belediyesince, düzenlenen etkinliklerde çocuklar, hem öğrendi, hem eğlendi.

 

Mersin Büyükşehir Belediyesince, düzenlenen etkinliklerde çocuklar, hem öğrendi, hem eğlendi. Yaş almış vatandaşlar da keyifli vakit geçirirken, çevreyle ilgili bilgilerini tazeledi.

Büyükşehir Belediyesi çevre etkinlikleri düzenleyerek her yaştan vatandaşa ulaşmaya devam ediyor. Çocuklara yönelik eğitici ve öğretici etkinlikler gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi, yaş almış vatandaşların da keyifli anlar yaşamasını ve çevre bilgilerini tazelemesini sağladı.

Adnan Menderes Bulvarı’ndaki Etkinlik ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte çocuklar bir araya geldi. Çevre Dostu atölyeler kapsamında öğrencilerin ağırlandığı etkinlik renkli görüntülere sahne oldu. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi, Sağlık İşleri Daire Başkanlığı ile Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı iş birliğinde gerçekleşen etkinlikte, ilkokul ve ortaokul düzeyindeki 70 çocuk hem öğrendi, hem de eğlendi.

Çocuklar ilk olarak, MESKİ’nin Gezici Laboratuvar aracıyla, musluktan akan suyun hangi işlemlerden geçtiği hakkında bilgi sahibi oldu. Plastik atıkların önemine dikkat çekmek ve kullanımlarını azaltmak için bez çanta boyayan çocuklara, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi ekipleri de sinek ve haşereyle mücadelede kullanılan aromatik bitkilerden hediye etti.

"Çevreye duyarlı nesiller yetişmesi için ana hedefimiz çocuklar"

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Bülent Halisdemir, Çevre Haftası’nı farkındalık oluşturacak etkinliklerle geçirdiklerini belirterek, çevreye duyarlı nesiller yetiştirmek için ana hedeflerinin çocuklar olduğunu dile getirdi. Etkinlik hakkında bilgi veren Halisdemir, çocukların çevre konusunda bilinçlenmesiyle ilgili çeşitli faaliyetler yaptıklarını kaydetti.

İklim değişikliklerine karşı ciddi çalışmalar yaptıklarını vurgulayan Halisdemir, "Halkımızdan beklentimiz, çevreyi temiz tutmaları ve kirletmemeleri. Attığımız her atık doğada yok olmuyor ve farklı sorunlara neden olabiliyor. Burada da öncelikli hedeflerimiz çocuklar. Çocuklara sürekli çevre ve iklim değişikliği ile ilgili eğitimler veriyoruz" diye konuştu.

Halisdemir, Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle Forum AVM’de düzenlenen Sıfır Atık Sanat Sergisi’ne de katıldı.

Yaşlılar da çevreyle ilgili bilgilerini tazeledi

Sağlık İşleri Dairesi bünyesinde hizmet veren Yaşlı Destek Birimi’ne kayıtlı olan yaş almış vatandaşlar da, Çevre Haftası kapsamında düzenlenen etkinliğe katıldı. Evlerinden servislerle alınan yaş almış bireyler, Palm City AVM’de bir araya geldi. Müzik dinletisinin ardından katılımcılara, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi’nde görevli çevre mühendisleri tarafından atıkların doğru ayrıştırılması, iklim değişikliği, geri dönüşüm ve küresel ısınma ile ilgili kısa bilgilendirme yapıldı.

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi’nde görev yapan Çevre Mühendisi Serap Takuçin, 7’den 70’e tüm vatandaşlara çevre duyarlılığı konusunda eğitimler verdiklerini dile getirerek, "Bizler her yıl 5-11 Haziran Çevre Haftası kapsamında bir dizi etkinlik düzenliyoruz. Bu yıl da düzenlediğimiz etkinlikler kapsamında; yaş almış vatandaşlarımızla beraber küresel ısınma, iklim değişikliği, geri dönüşüm, atıkların kaynağında ayrıştırılması ile ilgili kısa bilgilendirme yaptık" ifadelerini kullandı.

Büyükşehir Belediyesi Yaşlı Destek Birimi’nde görev yapan Nilhan Tamus da "Yaşlılarımız, evden çıkamayan, gezemeyen, sosyalleşmeyen vatandaşlarımız. Onları günlük arıyor ve rutin ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Bu tarz etkinliklerle onlar da mutlu oluyor, biz de mutlu oluyoruz” dedi.

 

 

Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   





  FLAŞ HABER





 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA