Başkan Özyiğit: Sokak hayvanları için ciddi bir bütçe ayırdık | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
Başkan Özyiğit: Sokak hayvanları için ciddi bir bütçe ayırdık


Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, sokak hayvanları için ciddi bir bütçe ayırdıklarını söyledi.

 

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, sokak hayvanları için ciddi bir bütçe ayırdıklarını söyledi.

Yenişehir Belediye Meclisi Haziran Ayı Olağan Toplantısının Birleşimi, Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit başkanlığında yapıldı. Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılan toplantıda gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.

Mecliste konuşan Başkan Özyiğit, Yenişehir Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde kısa sürede 150 sokak hayvanının kısırlaştırıldığını ifade etti. Sahiplendirme konusunda da çalıştıklarını belirten Özyiğit, "Hayata geçirdiğimiz tam donanımlı merkezimizde aslında 1,5 aylık bir süredir çalışma yürütüyoruz. Mersin Üniversitesi Çiftlikköy Kampüsü’ndeki merkezde sokak hayvanlarının rehabilitasyonunu ve bakımını gerçekleştiriyoruz. Karantinadan yaşlı hayvan bölümüne, muayene odasından ameliyathaneye ve mama üretim bölümüne kadar kapsamlı ve donanımlı" dedi.

"Kısırlaştırma ve sahiplendirme konusuna ağırlık verilmesi gerekiyor"

‘Uyutma’ adı altında hayvanların öldürülmesini kabul etmediklerini dile getiren Özyiğit, kısırlaştırma ve sahiplendirme konusuna ağırlık verilmesi gerektiğini ifade etti. Bakımevine getirdikleri hayvanları kısırlaştırdıktan sonra rehabilite ettiklerini belirten Özyiğit, "Merkezde bir eğitim alanımız da var. Hayvanlarımızı eğitiyoruz ve son olarak sahiplendirilmelerini sağlamaya çalışıyoruz. Vatandaşlarımız bu konuda duyarlılık göstermek istiyorlarsa ticareti yapılan hayvanları almak ve bakımını üstlenmek yerine sokaktan alıp eğittiğimiz, bakımı gerçekleşmiş hayvanları sahiplenmelerini öneriyoruz" diye konuştu. Topyekün mücadele ile hayvanlara sahip çıkılması gerektiğine dikkat çeken Özyiğit, sokak hayvanları konusunda sorumluluk aldıklarını kaydetti. Sokak hayvanları için ciddi bir bütçe ayırdıklarını vurgulayan Özyiğit, "Ciddi personel harcamamız var. ’Bütçe harcayacağız, personel gideri olacak’ diye sokak hayvanlarını görmemezlikten gelemeyiz" dedi.

 

 

Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   





  FLAŞ HABER





 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA