Mersin’de haşere ve larva gündüz, uçkun ilaçlaması ise gece yapılıyor | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
Mersin’de haşere ve larva gündüz, uçkun ilaçlaması ise gece yapılıyor


Mersin Büyükşehir Belediyesince, haşere ve larva ile mücadele kapsamında yürütülen çalışmaların yoğun bir şekilde devam ettiği bildirildi.

 

Mersin Büyükşehir Belediyesince, haşere ve larva ile mücadele kapsamında yürütülen çalışmaların yoğun bir şekilde devam ettiği bildirildi.

Bu çerçevede, belediyeye bağlı ilaçlama ekipleri, gündüz ve gece olmak üzere iki vardiya halinde çalışarak, sivrisinek ve diğer zararlıların yayılmasını önlemek için sahada aktif bir şekilde ilaçlama yapıyor. Ekipler, larva ve haşere ilaçlamasını gündüz saatlerinde, uçkun ilaçlamasını ise akşam saatlerinde ve sıcaklığın 22 derecenin üzerinde olduğu anlarda yapılıyor. Günlük ve anlık bir şekilde hava durumunu takip eden ekipler, aynı zamanda Mersin İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri ile de koordineli bir şekilde çalıştığı belirtildi. Vatandaşların talep ve isteklerini de göz önünde bulunduran ekipler, gelen ihbarlar doğrultusunda ilaçlama çalışmalarını yoğunlaştırıyor.

“Vatandaşlarımız rahat olsun bizler sahadayız”

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesinde ilaçlama birimi saha sorumlusu Bülent Gül, il genelinde 130 araçla gece ilaçlaması yapmaya başladıklarını vurgulayarak, “Havanın ısınması ve yaz şartlarının gelmesiyle sivrisinek sorunu için uçkun ve haşere ilaçlamasına başladık. Uçkun ilacının iş yapabilmesi için akşam hava sıcaklığının 22 derece üstüne çıkması gerekiyor. Akşam hava sıcaklığı 22 derecenin üstüne çıkmadığı takdirde ilacımız parçalama yapmayıp, molekülleri yere doğru inmektedir” ifadelerini kullandı.

Akşam hava sıcaklığını kontrol ederek gece ilaçlamasını sürdüreceklerini belirten Gül, “Gündüz zaten 12 ay boyunca devam eden larva ve haşere mücadelemiz, yaz aylarının başlamasıyla akşam uçkun mücadelemizde tam yol devam etmektedir. Vatandaşlarımız rahat olsun bizler sahadayız. Gerekli donanımımız, ekipmanımız, deneyimli personellerimiz var. Belli program dahilinde tüm ilçelerde ve tüm mahallelerde ilaçlamalarımıza devam ediyoruz” diye konuştu.

Vatandaşlara da seslenen Gül, “İlaçlama araçlarımız mahallelerinden geçerken geçici bir süre kapı ve pencereleri kapatmalarını rica ediyoruz. Çünkü ilacın etkisiyle sivrisinekler kaçışmaya ve evlerin içerisine hücum etmeye başlıyor. Araç sokaklardan geçip gidene kadar 5-10 dakika camlarımızı, kapılarımızı kapatırsak herhangi bir sıkıntı olmayacaktır” dedi.

 

 

Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   





  FLAŞ HABER





 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA