Akdenizli çocuklar, 10 Kasım ruhunu Atatürk Evi’nde yaşadı | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
Akdenizli çocuklar, 10 Kasım ruhunu Atatürk Evi’nde yaşadı


Akdeniz Belediyesi öncülüğünde çocuklar, ‘10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü’ dolayısıyla Atatürk Evi Müzesi’ni ziyaret etti.

 

Akdeniz Belediyesi öncülüğünde çocuklar, ‘10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü’ dolayısıyla Atatürk Evi Müzesi’ni ziyaret etti.

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Güneş ve Karaduvar Kültür ve Sanat Evlerindeki kreş sınıfı ve oyun odasının minikleri, 10 Kasım ruhunu Atatürk Evi’ni gezerek yaşadı. Çocuklar, Atatürk Caddesi’nde yer alan ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 20 Ocak 1925 tarihinde Mersin’e geldiğinde konakladığı Mersin Atatürk Evi Müzesi’ni öğretmenlerinin eşliğinde gezdi. Evin odalarını, Atatürk’ün kullandığı eşyaları, araç gereçleri ve uyuduğu yatağı ilgiyle inceleyen minikler bir taraftan da öğretmenlerinin verdiği bilgileri dinledi.

Çocuklar şiirler okudu

Atatürk’ün Mersin’e geldiğinde kaldığı evi gördüklerinde duygulu anlar yaşayan Akdenizli çocuklar, okudukları şiirlerde geçen, “Atatürk ölmedi kalbimizde yaşıyor”, “Atatürk’ü unutmayacağız”, “Atam izindeyiz”, “Atam seni çok özledim” şeklinde ifadeler ile duygularını dile getirdi. Konuşmaların ardından çocuklar ellerindeki siyah balonları gökyüzüne bıraktı.

“Çocuklarımıza küçük yaşta bu duyguyu yaşatabilmek bizim için gurur”

Karaduvar Kültür ve Sanat Evi kursiyerlerinden Başak Fesli, çocuklarıyla birlikte Mersin Atatürk Evi’ne geldiklerini ifade ederek, “Atamızın hem hatıralarını hem de kullandığı eşyaları görerek, birebir o duyguları yaşadık. Çocuklarımıza küçük yaşta bu duyguyu yaşatabilmek bizim için ayrı bir gurur. Hepsine emeklerinden dolayı teşekkür ederiz. Atatürk’ü unutmadık, kalbimizde yaşatıyoruz. Böyle bir etkinlik düzenlediği için Başkanımız Mustafa Gültak’a teşekkür ederiz” dedi.

Karaduvar Kültür ve Sanat Evi kursiyerlerinden Gamze Fesli ise çocuklara bu duyguyu yaşatmak için güzel bir etkinlik gerçekleştirildiğini kaydederek, Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak’a teşekkür etti.

Mersin’den bin Yörük çocuğu Ata’nın huzurunda

Erdemli Belediyesi’nin organizasyonuyla bin Yörük çocuğu Ankara’ya götürülerek, Anıtkabir’i ziyaret etmeleri sağlandı. Bin öğrencinin katıldığı projede çocuklar aslanlı yolda yürüdü, Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu ve Mersin Milletvekili Levent Uysal’la birlikte Atatürk anıtına karanfil bıraktı.

Erdemli Belediyesi ve Erdemli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Atatürk Haftası dolayısıyla bin öğrenciyi, “Yörük Çocukları Ata’nın Huzurunda” projesi çerçevesinde Ankara’ya Anıtkabir’e götürdü. 25 otobüsle yola çıkan öğrencileri binlerce aile uğurladı. Günün ilk saatlerindAnıtkabir’e gelen öğrenciler aslanlı yolda bayrak açtı, kortej eşliğinde Ata’nın huzuruna yürüdü. Ata’nın kabrine karanfil bırakan çocukların heyecanları ise dikkat çekti. Anıtkabir ziyareti dev bayrağın açılmasıyla son buldu.

Çocukların gülümsemesinin geleceğin gülümsemesi olduğuna dikkat çeken MHP Mersin Milletvekili Levent Uysal, “5 Kasım 1918’de Mustafa Kemal Paşa Mersin’e geldi ve ilk kez Mersinlileri toplayarak artık vatanımız için mücadele etme zamanının geldiğini söyledi. İşte biz bunları doğru anlatabilmek için Erdemli Belediyemizin düzenlemiş olduğu bu programda bin tane çocuğumuzu Anıtkabir’e getirdik. Atatürk gerçeğini, Atatürk’ün neler söylediğini, Atatürk’ün nasıl bir lider olduğunu, nasıl bir ilkeleri olduğunu anlatarak gülümseyen Mersin’in temellerini atıyoruz” dedi.

"Bin tane öğrencimizle birlikte Atamızın huzurundayız"

Atatürk sevgisini nesiller boyu aktarmanın gayreti içerisinde olduklarına değinen Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, "Onun vizyonunu, onun devlet adamlığını, gelecek kuşaklara aktarmak adına Erdemli’den bin tane öğrencimizle birlikte Atamızın huzurundayız. Kızılelma yolunda ilerleyen Türkiye Cumhuriyeti devleti Atatürk’ün ilkelerine sahip çıktığı müddetçe inşallah Kızılelma hedefini yakalayacağımızdan bizim zerre kadar endişemiz yok. Gençlerimiz onun için buradalar, onun için Anıtkabir’deler ve Atamızın huzurundalar" diye konuştu.

Öğrenciler heyecanlarını anlattı

Ata’nın huzuruna geldiği için çok mutlu olduğunu ifade eden öğrencilerden Merve Topçu, "Atamızın yattığı yerdeyiz, gururluyuz, 100. yılda burada olmaktan gurur duyuyoruz" şeklinde konuştu.

Anıtkabir’e ilk defa geldiğini belirten öğrencilerden Ayşe Yalçın ise, "Çok mutluyum, çok heyecanlıyım. Milli Eğitim Müdürümüze ve Belediye Başkanımız Mükerrem Tollu’ya çok teşekkür ederim" diye konuştu.

Bir diğer öğrenci Nazlı Keser de, "Atamın yanına geldiğim için kalbim sevinçle dolu" diyerek, düşüncelerini paylaştı.

Anıtkabir’i gezen çocuklar, ardından Etimesgut Belediyesi tarafında yapılan Türk Tarih Müzesini gezdi. Türk tarihini yakından inceleyen çocuklar, Gölbaşı Belediyesi’nin düzenlediği piknikte ise gönüllerince eğlendi.

 

Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   




  FLAŞ HABER



 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA