MGC ve MEİGDER’den Muharrem Sarıkaya’ya kınama | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
MGC ve MEİGDER’den Muharrem Sarıkaya’ya kınama


Mersin Gazeteciler Cemiyeti (MGC) ile Mersin İnternet Gazetecileri Derneği (MEİGDER) yönetimi, yayın sırasında meslektaşını tokatlayan gazeteci Muharrem Sarıkaya’yı şiddetle kınadıklarını açıkladı.

 

Mersin Gazeteciler Cemiyeti (MGC) ile Mersin İnternet Gazetecileri Derneği (MEİGDER) yönetimi, yayın sırasında meslektaşını tokatlayan gazeteci Muharrem Sarıkaya'yı şiddetle kınadıklarını açıkladı.

MGC Başkanı Kaya Tepe, yaptığı yazılı açıklamada, Sarıkaya'nın bir gazeteci meslektaşına uyguladığı şiddetin kabul edilemez olduğunu söyledi. Muharrem Sarıkaya'nın röportaj sırasında yaşanan teknik aksaklığa sinirlenip, meslektaşına tokat atmasını insanlık ve gazetecilik mesleği adına utanç verici olarak değerlendiren Tepe, "Kameralar önünde her zaman insan hakları ve emek savunuculuğu yapan Muharrem Sarıkaya tarafından yapılan ve meslektaşımızı küçük düşürücü, insan onuruna sığmayan bu davranış kabul edilemez bir durumdur. Ekranın önünde ve arkasında çalışanlar eşittir, biri diğerinden üstün değildir. Kendi mesleğine verilen emeğe saygı göstermeyi önce gazeteci kendisi bilmelidir. Daha iyi bir yayın için çaba gösteren meslektaşımızın ödülü tokat değil övgü olmalıydı. Bu şiddet tüm basın emekçilerine yapılmıştır" dedi.

"Psikopatça bir tavır"

Mersin İnternet Gazetecileri Derneği Başkanı Vahap Şehitoğlu ise yaşanan olayı psikopatça bir tavır olarak değerlendirdi. Gazeteci Muharrem Sarıkaya'nın canlı yayında İHA Gaziantep muhabiri Ahmet Demir'i tokatlamasının affedilir bir yanının bulunmadığını ifade eden Şehitoğlu, “Ülkemizde gazetecilerin özgürlüğü tartışılırken yaş almış, bizlere örnek olacak bir gazetecinin, gazetecilik ruhunu bu davranışı ile yok ettiğini görüyoruz. Affedilmez bir eylem. Bir insan kendini psikopata bağlarsa böyle davranır. Genç gazeteci kardeşimize geçmiş olsun” diye konuştu.

 

 

Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   




  FLAŞ HABER



 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA