BAHANELERİ KALMADI | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
BAHANELERİ KALMADI


MESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Engin, Kazanlı-Seyhan Turizm Bölgesi’nde incelemelerde bulunarak, ‘’Yatırımcıların bahaneleri kalmadı’’ dedi.

 

MESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Engin, Kazanlı-Seyhan Turizm Bölgesi'nde incelemelerde bulunarak, ‘’Yatırımcıların bahaneleri kalmadı’’ dedi. 

MESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Engin ve Yönetim Kurulu Üyeleri Kazanlı-Seyhan Turizm Bölgesi'nde incelemelerde bulunarak basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Engin, Kazanlı-Seyhan Turizm Bölgesi'nde tahsis sahiplerinin bütün taleplerinin yerine getirildiğine dikkat çekerek, ‘’Tahsis sahipleri özellikle yol olmadığını Berdan Nehri’nin taşkınlarından korunmak gerektiğinin söylemişlerdi. Şu anda burada 14 km lik yol bitirildi.  Bunlar Devlet Karayolları ve DSİ tarafından tarafından gerçekleştirildi. Tek beklenilen şey tahsis sahiplerinin buraya gelip yatırımlarını yapmalarıdır. Özelikle Limak Holding, Özaltın Holding, Çeçen Holding, Peta gibi golf otelleri ve safari alanları yapan bütün yatırımcı firmalar çok hızlı bir şekilden buraya bir an önce gelip yatırımlarına başlamalıdır.’’ şeklinde konuştu.

Bölge ile ilgili turizm teşviklerine de itiraz edildiğini belirten Engin,‘’Teşviklerde yatırımcıların dediği gibi altıncı bölge teşviği oldu. Cumhurbaşkanımız tarafından burada bir temel de atıldı fakat yatırımcılar bir türlü gelmedi. Cumhurbaşkanımıza söz vermelerine rağmen gelmediler. Bunların gelmesi için Mersin ve MESİAD olarak öncülük yapacağız gerekirse Ankara’ya gideceğiz. Cumhurbaşkanımızla görüşme talep edeceğiz. Burada 4 km si Adanalıoğlu sınırları içinde 10 km lik bir alan var, 2 km sonra Seyhan nehrinin denizle buluştuğu alan var. Seyhan alanı da 10 kmlik turizme müsait bir alan. Yatırımcının hava alanı olmayışı itirazı vardı. Havaalanı da çok hızlı bir şekilde yapılıyor. Buranın ve Karboğazı Kayak Tesislerinin dünyada eşi benzeri olmayan bir turizm merkezi olacağına inanıyoruz. Bütün devlet yetkililerinin ve STK ların bu projeyi gündeme getirip desteklemelerini bekliyoruz. Mersin’in bu proje ile şaha kalkacağını düşünüyoruz. Diğer bölgelere alternatif ve en önemli turizm bölgesi olacağını inanıyoruz.’’ dedi

 

Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   




  FLAŞ HABER



 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA