“SİYASETTE KADINLAR İSTENİLEN YERDE DEĞİL” | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
“SİYASETTE KADINLAR İSTENİLEN YERDE DEĞİL”


MESİAD tarafından gerçekleştirilen "Yarına Umut Olan Kadınlar" paneli yoğun ilgi gördü. Panelde; iş hayatında ve politikada kadının bulunduğu konumun yanısıra, eşitlik ve cinsiyet ayrımına dikkat çekildi.

 

MESİAD tarafından gerçekleştirilen "Yarına Umut Olan Kadınlar" paneli yoğun ilgi gördü. Panelde; iş hayatında ve politikada kadının bulunduğu konumun yanısıra, eşitlik ve cinsiyet ayrımına dikkat çekildi.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günün münasebetiyle, Mersin Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (MESİAD) tarafından "Yarına Umut Olan Kadınlar" paneli gerçekleştirildi.

MESİAD Konferans Salonu'nda yapılan panele; AK Parti Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz, Mersin Valisi Ali İhsan Su'nun eşi Zeliha Su, MESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Engin, MESİAD YİK Başkanı Mehmet Deniz, GİŞKAD Başkanı Ayferi Tuğcu, TURAB Başkanı Canan Sunay, MESİAD Yönetim Kurulu Üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

“365 GÜNÜ KADINLARA İTHAF EDİYORUZ”

Açılış konuşmasını gerçekleştiren MESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Engin, kadınların iş hayatına ve politikaya katılım oranlarına dikkat çekti. Engin; “İnsanlığın var oluşundan bu yana her şeyin en iyisini ortaya koyan kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun. Mersin Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği olaraksadece bugünü değil, 365 günü kadınlara ithaf ediyoruz. İş dünyasında kadın istihdamı Türkiye gibi demokratik ülkelerde iyi durumda…Fakat siyasette kadınlar istenilen yerde değil. 3700 kadar yerel adayın olduğu seçimlerde sadece 277 tane kadın adayımız var. Özellikle parlamentoda ve siyasette eşitsizliğin giderilmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Hayatın her alanından cinsiyet eşitliği olması gerektiğini vurgulayan Başkan Engin, Anadolu’da yaygın olarak kullanılan ; "Kadına eşim değil;eşitim derler" ve “Erkek dişi sorulmaz muhabbetin dilinde hakkın yarattığı her şey yerli yerinde” deyimleri konuşmasını tamamladı.

“KADININ TOPLUMDA STATÜ VE GÜÇ KAZANMASI ZORUNLULUKTUR”

MESİAD Kadın Ve Sosyal İlişkilerden Sorumlu Kurul Başkanı Sibel İnandı ise yaptığı konuşmadan kadının toplumda yer almasının tarihi evlerine dikkat çekti. İnandı, “Kadına ait fiziksel, zihinsel, ruhsal kararlar kadın kimliğini tanımadan mümkün olamaz, kararların şu ana kadar yanlış verilmesi kadın adına verilen kararların doğruymuş gibi yansıtılması hem toplumsal cinsiyet eşitsizliğinde erkeklerin hem de erkekler dünyasında yer bulmaya çalışan dönem, dönem erkek gibi düşünüp davranmak zorunda kalan hemcinslerimizin etkisi altındadır. Sorun ne olursa olsun kadını kimliksizleştirmek, isteği dışı değişime uğratmak veya istiyormuş gibi davranmasını sağlamak bile eşitsizliğin kadın üzerindeki egemenliğin başka bir boyutudur.Kadının toplumda statü ve güç kazanması, kadına verilen bir lütuf olarak görülmesi en büyük yanılsamalardandır. Bu hissi nerdeyse her kadın sosyal alanların tamamında hissetmektedir. Kadınların toplumsal, sosyal ve çalışma hayatında haklı mücadelelerini artık görmek istemiyor, bu özel görünen günleri hak mücadelesini çoktan kazanmış insanlık bayramı adına festival tadında gelecek nesillere örnek gösterimlerle aktarmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

“KADINLAR HAYATIMIZIN YARISI”

Ardından söz alan AK Parti Mersin milletvekili Zeynep Gül Yılmaz, “Kadınlarımız için sadece bir günün değil, 365 günün özel olmasını istiyorum. Kadınları hayatımızın hiçbir anından, hiçbir zaman diliminden çıkaramayız. Kadınlar hayatımızın yarısı…  Kadın; anne, eş, kardeş ve iş insanıdır. Kadın her yerdedir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk 1923 yılında; ‘Yeryüzünde gördüğümüz herşey kadının eseridir’ derken durumu çok güzel özetlemiştir. Sayın Cumhurbaşkanımızın isteği ve önerisiyle hükümetimizde kadının hakkı her zaman korunmuş ve kadının haklarını kullanması sağlamıştır. 1934 yılında devrim gibi bir düzenleme yapılmış, kadına seçme ve seçilme hakkı verilerek dünyaya örnek olunmuştur” dedi.

“KADINLARIN ÜRETİM VE İSTİHDAMA KATILMASIYLA ANCAK EKONOMİK KALKINMA SAĞLANABİLİR”

Mersin Valisi Ali İhsan Su'nun eşi Zeliha Su,8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlayarak başladığı konuşmasında, toplumsal eşitliğin etkin olarak sağlanması,toplumsal gelişim ve kalkınmaya ivme katan en önemli faktörlerin başında geldiğini ifade etti.

Zeliha Su; “Toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması toplumsal kalkınmanın en önemli faktörlerindendir. Aynı zamanda kadınların karar alma mekanizmalarına eşit bir şekilde katılması demokrasinin vazgeçilmez bir unsurudur. Bu nedenle biz kadınların eğitimden sağlığa, çalışma hayatından iş dünyasına kadar her yerde eşit haklara sahip olması önemlidir. Toplumun yarısını oluşturan kadınların üretim ve istihdama katılmasıyla ancak ekonomik kalkınma sağlanabilir” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Atako Genel Müdürü Selma Çağlar;“İş dünyasında kadın olmak”,  Prof. Dr. Ayşe Azman; “Türkiye’deki kadın hareketleri” ve  Dr.Öğr. Üyesi Nurcan Çiçek; “Aile ve toplumda kadının rolü” başlıkları altında salonda bulunanlara seslendiler.

Günün anısına panelistlere ve Mersin Valisi Ali İhsan Su'nun eşi Zeliha Su’ya çiçek ve hediyeler takdim edilirken, etkinlik toplu fotoğraf çekimin ardından son buldu.

 

 

Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   




  FLAŞ HABER



 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA