MEÜ’DE KÖK HÜCRE VE REJENERATİF TIP SEMPOZYUMU | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
MEÜ’DE KÖK HÜCRE VE REJENERATİF TIP SEMPOZYUMU


MEÜ Tıp Fakültesi Türkan Saylan Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen sempozyumda konuşan MEÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, gelecekte sadece medikal tedavi değil, alternatif tedavi yöntemlerinin de çıkacağını söyleyerek, "MERKÖK ve birçok birime rektörlük olarak katkı sağlamaya çalıştık. Bundan s

 

MEÜ Tıp Fakültesi Türkan Saylan Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen sempozyumda konuşan MEÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, gelecekte sadece medikal tedavi değil, alternatif tedavi yöntemlerinin de çıkacağını söyleyerek, "MERKÖK ve birçok birime rektörlük olarak katkı sağlamaya çalıştık. Bundan sonra da desteğimiz devam edecek" dedi.

"MERKÖK 2011 yılından itibaren faaliyette"

MERKÖK oluşumunun Rektörlük ve Tıp Fakültesi desteğiyle 2011 yılında oluştuğunu belirten MERKÖK Başkanı Prof. Dr. Eyüp Naci Tiftik ise, "Çok alanlı bir konu olan kök hücreyi her aşamada inceleyebilmek için elimizde olan bütün imkanlardan yararlanmaya çalışıyoruz. Toplantı sayesinde bu konuda kullanılan bazı kavramlara netlik gelecek ve yeni tedavi olanaklarına da kapı aralanması için çok güzel konuşmalar bulacağız. Alandaki sorunlar dile getirilip çözümler üzerine yoğunlaşacağız" ifadelerini kullandı.

"Piyasadaki ilaçlar biyoteknolojik olacak"

Yakın zamanda piyasada kullanılacak olan ilaçların biyoteknolojik olacağını vurgulayan Türk Farmakoloji Derneği Hücresel Tedavi ve Rejeneratif Tıp Çalışma Grubu Başkanı Kansu Büyükafşar, "Bildiğiniz gibi insan ilaç olarak ilk bitkileri ve mineralleri kullanmıştır. Sanayi devrimi sonrası ilaçların bir çoğu total sentezle ya da yarı sentezle elde edilebilir olmuştur. Günümüzde rekombinant DNA teknolojisinin gelişmesiyle hücre kökenli ilaçların, hücrenin kendisinin ve hücreden elde edilen ürünlerin bugün ilaç olarak kullanıldığını görmekteyiz. Yakın zamanda piyasada aktif kullanılacak ilaçların biyoteknolojik ilaçlar olacağını göreceğiz. Bizde bu alanda kendimizi geliştireceğiz" şeklinde konuştu.

 

Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   




  FLAŞ HABER



 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA