MERYAD ÜYELERİ İFTARDA BİR ARAYA GELDİ | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
MERYAD ÜYELERİ İFTARDA BİR ARAYA GELDİ


Mersin Yatırım, Dış Ticaret ve Markalaşma Derneği (MERYAD) üyeleri iftar sofrasında bir araya geldi.

 
Mersin Yatırım, Dış Ticaret ve Markalaşma Derneği (MERYAD) üyeleri iftar sofrasında bir araya geldi.
 
Mezitli Hacıbaba Concept’te gerçekleşen etkinliğe MERYAD Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Doğmuş, Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Başkanı Ferudun Gündüz, YİK Üyeleri MEÜ Rektör Yardımcısı Mehmet İsmail Yağcı, Toros Üniversitesi İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Süleyman Türkel, Prof. Dr. Yaşar Erjem, Ziraat Yüksek Mühendisi Mehmet Ateş, YMM Harun Dumlu ile MERYAD üyeleri katıldı.
 
Herşey Yerini Bulacak
 
Etkinlik sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan MERYAD Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Doğmuş, önceki dönem başkanı Ferudun Gündüz’e çalışmaları ve katkılarından dolayı teşekkür etti. Mersin’e yapılacak yatırımlarda devletin yapacağı alt yapı yatırımlarıyla yatırımcının önünü açması gerektiğini anlatan Doğmuş, “Üretime katkı sağlayan özel sektörün önü mutlaka açılmalıdır. Mersin, çevre illere göre her türlü avantajlarına rağmen yatırımcıyı çekememektedir. Özel sektörü bu kente çekebilmek için devlete de çeşitli görevler düşmektedir. Yeni OSB’lerle İhtisas Sanayi Bölgeleri yaratıldığı taktirde kentimiz yatırımcıyla buluşacaktır. Bunu sağlamak için kent lobisine büyük görev düşmektedir. Yeni OSB’ler yaratmak için tarıma elverişli olmayan pek çok yer mevcuttur. Üretime dayalı bir sistem oluşturulmalıdır. Yeni hazırlanan 1/100 binlik ve 1/5 binlik imar planlarının hayata geçirilmesiyle bu eksiklikler tamamlanacak ve her şey yerini bulacaktır. Cari açığın kapatılması için mutlaka üretmek gerekmektedir. Üretip dışarıya daha çok ürün satmak zorundayız. Mersin Kazanlı sahillerine yapılması planlanan turizm bölgesiyle istihdam yaratılacak böylece kent ve ülke ekonomisine katma değer sağlanacaktır. Milletvekillerimizin de bu konuda güç birliği yapması durumunda kentin önünün açılacağına inanıyoruz” dedi.
 
Mersin’de En Başarılı, Üretken ve Performansı Ölçülebilir Bir STK Olmak İstiyoruz
 
MERYAD’ı büyük emek ve özveriyle kentimize ve ülkemize değer katacak bir STK olarak kurarak kişisel çıkarları bir kenara bırakıp toplum çıkarlarını ön planda tuttuklarını ifade eden YİK başkanı Ferudun Gündüz, “MERYAD’ın kentin gelişmesine büyük katkıları olduğu yadsınamaz. Bizim ilkemiz bilim yolunda heyecan ve özveriyle Mersin’e bir ivme kazandırmaktır. Bilim olmazsa gelişme de olmaz. Bilimin yol göstericiliği sayesinde inovatif çalışmalar yapacağız. Bilim olmazsa ortaya bir vizyon koyamayız. Strateji oluşturamayız. MERYAD’ta istişare kurullarını daha aktif kılmayı hedefliyoruz. Geniş çaplı bir istişare toplantısı yapıp oradan çıkacak önerileri Yönetim Kurulu’na sunacağız. Mersin’de en başarılı, üretken ve performansı ölçülebilir bir STÖ olmak istiyoruz. Bu konuda oldukça iddialıyız. 2019 sonuna doğru bunun ne anlama geldiğini hep birlikte göreceğiz” şeklinde konuştu.
 
Avrupa’nın Alt Gelir Seviyesine Ulaşmak Başarıdır
 
STK’ların önemine değinen MEÜ Rektör Yardımcısı Mehmet İsmail Yağcı, “STÖ’lerde görev alan insanlar bu işe gönülden çaba harcıyor. Amaçları ise kentin ve ülkenin refahı için katkı sağlamaktır. Bu noktada MERYAD üstüne düşeni yapmaktadır. O nedenle Türkiye’nin gelişmesini ve kalkınmasını istiyoruz. Ülke ekonomisinde kişi başına düşen milli gelir 2023 hedefleri içerisinde 25 bin dolar olarak belirlendi. Ancak konan bu hedefe ulaşabilmek için yıllık 2 trilyonluk bir kaynak yaratmak zorundayız. Kişi başı milli gelir şu anda 10-11 bin dolar seviyesinde seyretmektedir. Bu durum ancak orta gelir düzeyi anlamına gelmektedir. Bir türlü Avrupa’nın alt gelir seviyesine ulaşmayı başaramadık. Buna ulaşmak bile başarı sayılacaktır” dedi.
 
Bu durumdan kurtulmanın tek yolunun yeni yatırım alanları, yatırımcıya yeni olanaklar sağlanmasıyla üretim olduğunu da kaydeden Yağcı, “Cari açığın kapanması için üretim girdilerini artırmak gerekir. Bunun için insan kaynakları, diğer kaynaklarla sermayenin girişimci ruhla bir araya gelmesi gerekmektedir. Daha önemlisi yatırım için yerli veya yabancı gerekli sermayeyi bulabilmektir. Türkiye’de istihdamı artıracak, üretimi artıracak, iç tüketimle birlikte ihracatı artıracak ve cari açığımızı kapatacak, bizi zenginleştirecek girişimcilere, risk alacak insanlara ihtiyacımız var. Girişimciler MERYAD gibi dernekler aracılığıyla teşvik ediliyorlar. Mersin, her çeşit sektörü karşılayacak, dış ticaret fazlası veren bir kenttir. Çok önemli bir hinterlandın yurt dışına açılma noktasındadır. Hava alanının tamamlanmasıyla kargo noktasında çok daha büyük bir kapasiteye ulaşabilecektir. Yeni OSB’lerle yatırımcıların buraya çekilebileceğini umuyorum. Yakın bir zamanda yatırım anlamında Mersin için pozitif şeyler yaşanacaktır. Mersin’in yaşam kalitesi anlamında çekici bir yönü var. Kimse Mersin’de yabancılık çekmiyor. O yüzden yakın bir gelecekte tarım, turizm, sanayi ve hizmetler anlamında gerçekten büyük bir atılım bekliyorum” diye konuştu.
 
STÖ Şampiyonu
 
Toros Üniversitesi İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Süleyman Türkel’de konuşmasında STÖ olmanın amacına hizmet eden bir toplantıda bulunmaktan duyduğu mutluluğu ifade ederek “Hem fikren, hem de sosyal bakımdan bu tür toplantılar insanın gelişmesine, yenilikleri tartışmasına neden oluyor. Olması da gerekir. Toplumsal bir varlık olarak bir araya gelmek ve STK’larla mümkün olduğu kadar aktif görev alarak üye olunursa toplum ve grup açısından, kendisi açısından son derece güzel sonuçlar elde ediliyor. O nedenle Coşkun Doğmuş ve Ferudun Gündüz’ü kutluyorum. Ferudun Bey Mersin’de STÖ şampiyonudur” dedi.
 

Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   




  FLAŞ HABER



 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA