ÇAKACAK:OHAL VATANDAŞLARIMIZIN GÜNDELİK YAŞAMINA DEĞİL; BÜROKRASİYE KARŞI İLAN EDİLMİŞTİR | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
ÇAKACAK:OHAL VATANDAŞLARIMIZIN GÜNDELİK YAŞAMINA DEĞİL; BÜROKRASİYE KARŞI İLAN EDİLMİŞTİR


Vali Özdemir Çakacak canlı yayın konuğu olarak katıldığı TRT Çukurova Radyosu’nda gündemdeki konular ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu

 

Vali Özdemir Çakacak canlı yayın konuğu olarak katıldığı TRT Çukurova Radyosu’nda gündemdeki konular ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Gündeme dair yöneltilen soruları yanıtlayan Vali Çakacak; basın kuruluşlarının görev ve sorumluluklarının15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişiminin püskürtülmesinde önemli yer tuttuğuna dikkat çekerek, olayı haber alır almaz TRT Çukurova Bölge Müdürlüğü’nün derhal güvenlik altına alınması talimatını verdiğini belirtti.

O elim gecede tüm Türkiye’de olduğu gibi Türkiye’nin küçük bir örneğini oluşturan Mersin’de de etnik yapısı, kültürü ve siyasi görüşü ne olursa olsun tüm vatandaşların Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla ellerinde sadece Türk Bayraklarıyla meydanlara indiğini belirten Vali Çakacak; Milletimizin dik duruşuyla darbe girişimine kısa süre içerisinde dur denildiğinin altını çizerek; o gecede yaşanan olumsuzlukların en kısa sürede ortadan kaldırılması ve bir daha da bunun gibi kötü olayların yaşanmasının önüne geçilebilmesi için Devletimiz tarafından Olağanüstü Hal (OHAL) ilan edildiğini ifade etti.

Vali Çakacak:“OHAL Vatandaşlarımızın Gündelik Yaşamına Değil; Bürokrasiye Karşı İlan Edilmiştir.”

Vali Çakacak ilan edilen OHAL’in geçmiş dönemlerdekinden farklı olarak sadece Devletimizin kurumlarına karşı ilan edildiğini vurgulayarak“Vatandaşlarımızın gündelik yaşamına, sosyal yaşamına ve ekonomik hayatın işleyişine yönelik bir OHAL değil; yapılması gereken mevzuat değişikliklerinin, kurumsal değişikliklerin bir başka deyişle yapılabileceklerin süratle yapılmasına yönelik olarak, bürokrasiye karşı bir OHAL ilan edilmiştir” dedi.

Hayatın tamamen normale dönmesi için Devletin bütün kurum ve kuruluşlarının gece gündüz çalıştığını da sözlerine ekleyen Vali Çakacak“OHAL ile birlikte yapılması gerekenlerin çabuklaştırılması amacıyla çeşitli düzenlemeler yapıldığını görüyoruz. Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile darbe girişiminde bulunan terör örgütüne bağlı veya iltisaklı kurum ve kuruluşlar, dernekler ve vakıflar KHK’ler çıkarılarak kapatılmış veya devralınmıştır” ifadelerini kullandı.

Vali Çakacak: “Cumhuriyet Meydanı Adeta Bir Demokrasi Meydanı’na Dönüştü”

Mersinlilerin Demokrasi Nöbetleri boyunca her akşam Cumhuriyet Meydanı’nı hınca hınç doldurduğunu belirten Vali Çakacak, “Demokrasi Nöbetleri Mersin’de Demokrasi Şöleni havasında geçmiştir. Her fırsatta Mersin’in farklılıkları bir zenginlik olarak kabul ettiğini belirtiyoruz. Demokrasi meydanlarında ülkemizin ve Mersinimizin bütün renklerinin kırmızı-beyaz olarak, bir ve beraber olduklarını, demokrasiye nasıl sahip çıktıklarını ve Milli İrade’ye nasıl bağlı olduklarını bir kez daha gördük. Vatansız ve esaret altında yaşamamış olan aziz Milletimiz, Anadolu’dan başka bir gideceği yer olmadığını ve demokrasiye ne kadar bağlı olduklarını apaçık bir şekilde göstermiştir” şeklinde konuştu.

OHAL kapsamında çıkartılan KHK’ler ile kapatılan kurum ve kuruluşlarla ilgili de açıklamalarda bulunan Vali Çakacak, ilimizde FETÖ/PDY terör örgüte bağlı veya bu terör örgütü ile iltisaklı olduğu tespit edilen 23 dernek, 2 vakıf, 11 sendika temsilciliği ve 60 özel eğitim kurumunun kapatıldığını, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından lisansları ve yayınları iptal edilen ve ilimizde vericisi bulunan 4’ü radyo, 4’ü ise televizyon kanallarına ait toplam 8 vericinin mühürlendiğini belirtti.

Yine FETÖ/PDY terör örgütü ile iltisaklı olan, irtibatı veya söz konusu örgüte üyeliği bulunan personellerden kurumları tarafından açığa alınan, gözaltına alınan veya mahkemelerce tutuklananların da olduğunu ifade eden Vali Çakacak, bu kapsamda işlemlerin halen devam ettiğini ve tamamının temizleninceye kadar devam edeceğini de sözlerine ekledi.

Vali Çakacak: “Stratejik Proje olarak ilan edilen Akkuyu Nükleer Santrali’nin yapımına eskisinden çok daha hızlı bir şekilde devam edilecektir”

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 9 Ağustos 2016 tarihinde gerçekleştirdiği Rusya ziyaretinin akabinde Akkuyu Nükleer Santrali’nin Stratejik Proje olarak ilan edilmesinin sonrasında teşvik rejiminde yapılacak olan değişikliklerle eskisinden çok daha hızlı bir şekilde devam edeceğini belirten Vali Çakacak “Türkiye gittikçe daha da çok kalkınan ve gelişen bir ülkedir. Gelişmiş ülkelere baktığımızda tamamında nükleer santrallerin işletildiğini görüyoruz. Günümüzde 31 ülkede toplam 448 nükleer santral işletilmekte, 61 nükleer santral ise yapım aşamasındadır. Bunların en fazla olanı ABD’de100 nükleer santral faaliyette, 4 tane de yapım aşamasındadır. Ülkesinin elektrik ihtiyacının önemli bir kısmını nükleer santrallerden karşılayan Fransa’da ise 58 adet nükleer santral işletilmektedir. Dünyanın en fazla turist çeken başkentlerinden biri olan Paris’in etrafında da 8 adet aktif olarak enerji üreten nükleer santral bulunmaktadır” dedi.

Sayın Cumhurbaşkanımızın gerçekleştirdiği Rusya ziyareti sonrasında hızla normalleşen Türkiye-Rusya ilişkileri ile ilgili de açıklamalarda bulunan Vali Çakacak, ülke olarak Rusya ile birçok kalemde ekonomik partner durumunda olduğumuzu ifade etti. Mersin’den Rusya’ya yapılan, özellikle de narenciye kalemindeki ihracat rakamlarında 2016 yılında 2015 yılına göre önemli seviyelerde bir azalma olduğunu da belirten Vali Çakacak, özellikle narenciye üreticilerimizin ve narenciye ihracatçılarımızın ekonomik ilişkilerimizin de düzelmesiyle birlikte eskisinden çok daha iyi seviyeleri yakalayacaklarına inandığını kaydetti.

Vali Çakacak: “Ekonomimiz son derece dinamik bir yapıya sahiptir”

15 Temmuz’da ülke olarak çok büyük bir badire atlatmış olmamıza rağmen son derece dinamik bir yapıya sahip olmamız sayesinde, geçmişte yaşandığı gibi devalüasyonların yaşanmadığını, dövizde yükselmenin aksine düşüşün olduğunu da belirterek “Milletimiz, kimseden bir talimat almadan ellerindeki dövizleri bozdurarak ekonomiye kazandırmıştır. Bu durum insanımızın ekonomimize ne kadar güvendiğini göstermektedir. Aynı zamanda faizlerde, özellikle de konut faizlerinde indirime gidildi. Konut kredileri 0,89’lara kadar geriledi. Bu durumun inşaat piyasasını da canlandıracağını düşünüyorum. İnşaat piyasası ekonomide birçok sektörü de beraberinde sürükleyen bir lokomotiftir. Bu yüzden konut kredilerindeki bu faiz düşüşünün diğer tüketici ve otomobil kredilerinde de devam edeceğini, bu sayede de ekonomiye çok önemli katkılar sağlanacağına inanıyorum. FETÖ/PDY, PKK, DAEŞ gibi ne tür terör örgütü olursa olsun, Devletimiz ve Milletimiz bu terör belasının üstesinden gelecek, sağlam ve güçlü olan ekonomimiz daha da iyi bir şekilde yürümeye devam edecektir” ifadelerini kullandı.

Vali Çakacak söyleşinin sonunda vatandaşlarımızın, bürokrasiye karşı ilan edilen OHAL ile ilgili hiçbir endişesinin olmaması gerektiğinin tekrar tekrar altını çizdi ve söyleşiyi Meydanları boş bırakmayan Aziz Milletimiz’e, darbecilerin kanunsuz emirlerine uymayan şerefli Askerlerimize ve Emniyet Teşkilatımızın cansiperane çalışan kahraman Polislerine teşekkür ederek noktaladı.

 

 

Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   




  FLAŞ HABER



 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA