ONKOLOJİ MELEKLERİ İÇİN ZEYTİN AĞACI DİKTİLER | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
ONKOLOJİ MELEKLERİ İÇİN ZEYTİN AĞACI DİKTİLER


Mersin Üniversitesi Onkoloji Bölümü’nde tedavi gören ve tedavi görürken yaşamını yitiren çocuklar için Tece’de Zeytin Koruluğu oluşturuldu.

 

Mersin Üniversitesi Onkoloji Bölümü’nde tedavi gören ve tedavi görürken yaşamını yitiren çocuklar için Tece’de Zeytin Koruluğu oluşturuldu.

Mezitli Belediyesi ve El Ele Yardım Grubu’nun birlikte gerçekleştirdiği etkinlikte minikler unutulmaz bir gün geçirdiler. Mersin Üniversitesi Hastanesi Onkoloji Bölümü’nde tedavi gören, tedavi görürken yaşamını yitirmiş minik meleklerin aileleri, otizmliler, ortopedik engelliler, kırsal kesimde yaşayanlar ve Roman çocuklarını bir arada buluşturan, hüzün ve sevincin bir arada yaşandığı bir etkinlik oldu.

ACILI AİLELER GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Etkinliğin yapıldığı alana Mersin Klasik Otomobilciler Derneği tarafından şehir turu yapılarak getirilen minikler 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı doyasıya yaşadılar. Müzikler eşliğinde dans edip şarkı söyleyen minikler aileleriyle birlikte uçurtma uçurdular.

Etkinliğin başka bir sürprizi ise bu özel günlerini onkoloji hastaları ile geçiren gelin damat oldu. Gelinlik ve damatlıkla etkinliğe gelen genç çift hasta çocuklar ve ailelerine moral oldular. Alana ağaç dikilmesi esnasında ise duygusal anlar yaşandı. Onkoloji tedavisi görürken yaşamını yitiren minik melekler için ağaç diken esnasında aileler göz yaşlarına hakim olamadı. Başkan Neşet Tarhan ailelerin acısına ortak oldu.

BUGÜN HEM HÜZÜNLÜ HEM DE GURURLUYUZ

El Ele Ailesi adına konuşan Esra Alkan Uysal, her yaştan, her kesimden insanın bir arada mutlu şekilde yaşaması ve ihtiyaç duyduğu anda sıcak bir ele kavuşması amacıyla çalıştıklarını söyledi. Tüm ihtiyaç sahiplerine yardım eli uzatmaya, çocukların yüzlerini güldürmeye bundan sonra da devam edeceklerini ifade eden Uysal, “Bugün onkoloji tedavisi görürken yaşamını yitiren meleklerimiz ve halen tedavi gören çocuklarımız adına zeytin ağacı dikiyoruz. El ele Ailesi gönüllülerinin temin ettikleri bu ağaçlara 15 çocuğumuzun ismini verdik. İnsanlığın zeytinle yeniden doğduğu ve ölümsüzlüğü sembolize ettiği için zeytin ağacını tercih ettik. Zeytin ağacı akıl ve zaferin, zeytin dalı barışın sembolüdür. Bugün hem hüzünlü hem de gururluyuz. Çocuklarımızla uçurtma uçururken meleklerini yitirmiş ailelerimizin acısını azaltmaya çalışacağız. Bu ortamı sağlayan tüm gizli kahramanlarımıza sonsuz teşekkürlerimizi sunuyorum” dedi.

98 YIL ÖNCE VERİLEN HAKLAR YOK EDİLMEK İSTENİYOR

Türkiye’nin her şehrinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın kutlandığını ancak Tece’de gerçekleştirilen bu etkinliğin hepsinden daha farklı ve anlamlı olduğunu ifade eden Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Atatürk’ten önce nüfusumuzun yüzde 95’i köylüydü. Bir o kadarı da okuma yazma bilmiyordu. Kimse çocuk olduğunun farkında değildi o zamanlar. Günümüzde çocuklarımız çocuk olduklarının farkına varmaya başladı. 98 yıl önce verilen halkın egemenliği hakkı yol edilmek istenmektedir. Atatürk, bizim yüreğimiz, her şeyimiz olan çocuklar için bu bayramı hediye etmişti. Bu denli iyi bir amaç için bir araya gelmiş insanların çocuklarımızın bu bayramının ve özgür biçimde yaşamalarının ortadan kaldırılmasına izin vermeyeceğine eminim” diye konuştu.

 

 

Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   




  FLAŞ HABER



 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA