GÜNEŞ MAHALLESİ KAPALI SEMT PAZARINA KAVUŞUYOR | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
GÜNEŞ MAHALLESİ KAPALI SEMT PAZARINA KAVUŞUYOR


Temeli törenle atılan Pazar yeri, toplamda bin 650 metrekare alana sahip olacak

 

Akdeniz Belediyesi'nin, Güneş Mahallesi'nde, Güneş Parkı'nın doğusunda yaptırılacak olan bin 650 metrekare alana sahip kapalı semt pazarı inşaatının temeli törenle atıldı. Temel atma törenine, Akdeniz Belediye Başkanı M. Fazıl Türk, birim müdürleri, Mersin Pazarcılar Esnafı Odası Yönetimi ile mahalle sakinleri katıldı.

Güneş Mahallesi Güneş Parkı'nın doğusunda gerçekleşen kapalı semt pazarının temel atma törenine, Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı M. Fazıl Türk, Eş Başkan Yardımcısı Bedrettin Gündeş, birim müdürleri, Mersin Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Fuat Kalkan, yönetim kurulu üyeleri, pazarcı esnafı, muhtarlar ve mahalle sakinleri katıldı. Törende Pazarcılar Esnafı Odası Yönetimi, Eş Başkan Fazıl Türk'ü çiçeklerle karşıladı.

Pazar yerinin bin 500 metrekaresi kapalı olacak

Pazarcı esnafının haftanın belirli günlerinde faaliyet göstereceği, toplamda bin 650 metrekareye sahip, bin 500 metrekaresi kapalı alan olacak pazar yeri, pazarın faal olmadığı günlerde mahalle halkının kullanımına açık olacak. Yurttaşlar, düğün, taziye, toplantı ve benzeri etkinlikleri için pazar alanını kullanabilecek. Kapalı pazar yerinde bir idari bina da inşa edilecek ve binada zabıta kontrol noktası ile WC'ler ve lavabolar olacak.

Akdeniz Belediyesi'ne teşekkür...

Pazar yerinin temel atma töreninde söz alan Mersin Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Fuat Kalkan, "Oda olarak amacımız, odamıza bağlı tüm pazarcı esnafımızın modern ve kapalı Pazar alanlarına kavuşması adına gerekli çalışmaları yapmaktır. Önümüzdeki aylarda kapalı pazar yerlerimizin sayısını arttırmak için gerekli girişim ve çalışmalarımız devam edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle, Mersin Pazarcılar Esnaf Odası'na ve Güneş Mahallemize, bu kapalı pazarı kazandıran Akdeniz Belediyesi'ne, Eş Başkanlarımıza ve tüm birim yetkililerine esnaflarımız adına sonsuz teşekkür ediyorum" dedi.

Eş Başkan Türk: 'Akdeniz'de 3 adet pazar yeri daha yapacağız'

Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı M. Fazıl Türk de konuşmasında, pazar yerinin esnafa ve mahalle sakinlerine kazandırılmasında emeği geçen belediye personeline ve çabalarından ötürü Oda yetkililerine herkese teşekkür etti. Türk, ilerleyen süreçte Akdeniz'de 3 adet kapalı pazar yeri daha inşa ederek pazarcı esnafı ve halkın hizmetine sunacaklarını kaydetti, "Akdeniz'de faaliyet gösteren tüm esnafımıza; günümüze yakışır, modern, temiz ve sağlıklı bir ortamda hizmet verebilmeleri için elimizdeki tüm imkânları seferber edeceğiz" dedi.

'Arazi sıkıntısı nedeniyle geciken projeleri kısa zaman içinde telafi edeceğiz'

Eş Başkan Fazıl Türk, Güneş Mahallesi pazar yerinin toplamda bin 650 metrekarelik alana sahip olduğunu, bu alanın da bin 500 metrekaresinin kapalı olacağını belirtti. Fazıl Türk, "Bu hizmetin sunumunda en büyük görev yerel yönetimlere düşüyor. Fakat geçmişten gelen çarpık yapılaşma ve plansız kentleşmeden dolayı, belediye olarak arazi sıkıntısı çekiyoruz. Aksi halde bu kadar geç kalmazdık. Fakat bundan sonraki dönemde geciken tüm projeleri tek tek telafi etmeye çalışacağız. Çünkü pazarcı esnafı gıda sektörünün büyük bir bölümünü oluşturuyor. Ciddi bir istihdam da yaratan bu sektörden binlerce insanımız ve ailemiz ekmek yiyor, geçimini sağlıyor. Projede emeği geçen tüm personelimize, projeyi ortaya çıkaran tüm arkadaşlarıma tekrar teşekkür ediyorum. Pazar yerimizin Güneş Mahallesi'ne ve esnafımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" diye konuştu.

Ardından Eş Başkan Fazıl Türk, beraberinde Eş Başkan Yardımcısı Bedrettin Gündeş, Oda Başkanı Fuat Kalkan ve Yönetim Kurulu üyeleri, belediye birim müdürleri, muhtarlar ve mahalle sakinleri ile birlikte kapalı pazar yerinin temelini attı.

 

Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   




  FLAŞ HABER



 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA