MERSİN’DE ‘SOSYAL MEDYA ETKİLERİ’ SEMİNERİ | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
MERSİN’DE ‘SOSYAL MEDYA ETKİLERİ’ SEMİNERİ


Mersin Barosu ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde, Büyükşehir Belediyesi desteğiyle 5 bin lise öğrencisine, ‘Yargıtay Işığında Suç Sayılan Davranışlar’ ve ‘Sosyal Medya Etkileri ’ konularında seminer düzenlendi.

 

Mersin Barosu ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde, Büyükşehir Belediyesi desteğiyle 5 bin lise öğrencisine, ‘Yargıtay Işığında Suç Sayılan Davranışlar’ ve ‘Sosyal Medya Etkileri ’ konularında seminer düzenlendi.

Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Mersin Barosu arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında, Mersin Barosu Çocuk Hakları Merkezi tarafından, Mersin merkez ve ilçelerdeki lise öğrencilerine yönelik düzenlen eğitim çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda, Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayında 5 bin öğrenciye, ‘Suç Sayılan Davranışlar’ ve ‘Sosyal Medya Etkileri ve Mobil Yaşam’ konulu seminer verildi.

Eğitim-öğretim faaliyetlerini okullarda en iyi şekilde yapma gayreti içerisinde olduklarını belirten İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca,"İletişimde bağımlılık noktası haline gelen sosyal medyanın, hangi ölçülerde ve nasıl kullanılacağına dair çocuklarımızın bilinçlenmesi çok önemli. Her öğrencinin okul içinde, dışarıda, evde, serviste, araçta kamerayla yaşamaları konusunda okul yöneticilerimiz sıkıntı çekmektedir. Elimizdeki aletlerin hepsi bir araç, amaç değil. Bu araçları kullanırken başkalarının hakkına, hukukuna tecavüz edilmemesi konusunda dikkat edilmesi gerektiği, bu çalışmalarla çocuklarımıza anlatılıyor" dedi.

"Bazı davranışlar suç teşkil edebilir"

Öğrencilere, ’suç sayılan davranışlar’ konusunu anlatılarak evde, okulda ya da günlük yaşamda gerçekleştirdikleri bazı davranışların suç teşkil ettiğini onlara öğretmeyi amaçladıklarını belirten Mersin Barosu Başkanı Ali Er ise eğitimde anlatılan suç sayılan davranışların, baro avukatlarının meslek hayatları boyunca takip ettikleri davalardan, içtihatlardan ve Yargıtay kararlarından yola çıkılarak hazırlandığını söyledi. Söz konusu eğitim çalışmalarının çocuklar üzerinde olumlu etkileri olduğunu ifade eden Er, "Çocuklar için aynı derecede önemli olan ve dikkatli kullanılmazsa birçok tehlikeyi barındıran sosyal medya kullanımı eğitimi de önemlidir. Geleceğimiz olan çocuklarımızın suç sayılan davranışlardan kaçınmaları ve suç işleyerek kendilerine ve topluma zarar vermelerini önlemek hepimizin görevi ve sorumluluğudur” şeklinde konuştu.

Günlük hayatta çok sık kullanılan cümlelerin ve davranışların suç teşkil edebileceğini belirten Çocuk Hakları Merkezi Başkan Yardımcısı Kamil Ekinci de ceza kanunlarını bilmemenin mazeret sayılmayacağını belirterek, bazı suçları öğrencilere örneklendirerek anlattı.

“Sosyal medya ile insani duygularımızı yitiriyoruz”

Sosyal Medya Uzmanı Deniz Unay sunumunda, Türkiye’de sosyal medya kullanım oranı hakkında bilgiler vererek, 46.3 milyon internet kullanıcısı, 46.1 milyon aktif sosyal medya kullanıcısı olduğunu kaydetti. Sosyal medyanın insan hayatındaki olumsuz etkilerini anlatan Unay, “Sosyal medya insanları birbirinden uzaklaştırıyor, bizi giderek yalnızlaştırdı. Artık her şey sanal. İnsani duygularımızı yitiriyoruz, arkadaşlık ilişkilerimiz köreliyor. Ailemize bile vakit ayıramıyoruz. Argo kelimelerin kullanımı sosyal medya ile daha da yaygınlaştı. Bunların yanı sıra, kültürel ve ahlaki yozlaşma, bilgi kirliliğine maruz kalma, özel bilgilerimizin satılması gibi olumsuz etkilerine maruz kalınıyor. İnsanlar bir yılda, yaklaşık 540 saatini sosyal medyada geçirmektedir. Bir yılda sosyal medyaya ayırdığımız bu zaman zarfında, yabancı dil öğrenmemiz mümkün. Sosyal medyada geçirdiğimiz zamanı kitap okuyarak ya da enstrüman çalarak geçirebiliriz. Sosyal medya bize hayal gücü sağlamaz. Terör örgütleri, dolandırıcılar, dini ve siyasi hareketler, uyuşturucu ve mafya, organ ticareti ve uygunsuz içerik, yönlendirici yanlış bilgiler, sosyal medyada beklenen tehlikelerdir" ifadelerini kullandı.

Sosyal medya kullanımında dikkat edilmesi gereken konulara da değinen Unay, sunumunda şu ifadelere yer verdi: “Profilinizin tüm ayrıntılarıyla raporlanıp bir veriye dönüştürüldüğünü, legal kuruluşlar tarafından kayıt altına alınırken milyonlarca verinin saklandığını, siz silseniz bile internete yüklediğiniz hiçbir şeyin silinmediğini, profillerinizde kullandığınız kayıtlar üzerinden bankacılık bilgilerinizin bir kısmına erişebileceğini, belli belirsiz yönlendirmelerle yaptığınız paylaşımların kaynağına dikkat ettiniz mi?”

 

 

Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   




  FLAŞ HABER



 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA