TOROS ÜNİVERSİTESİ’NDE “YEREL DİNAMİKLER VE YEREL YÖNETİMLER” KONULU PANEL GERÇEKLEŞTİ | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
TOROS ÜNİVERSİTESİ’NDE “YEREL DİNAMİKLER VE YEREL YÖNETİMLER” KONULU PANEL GERÇEKLEŞTİ


Toros Üniversitesi Kentleşme ve Yerel Yönetimler Uygulama ve Araştırma Merkezi KEYAM’ın düzenlediği panelde “Yerel Dinamikler ve Yerel Yönetimler” konusu masaya yatırıldı.

 

Toros Üniversitesi Kentleşme ve Yerel Yönetimler Uygulama ve Araştırma Merkezi KEYAM’ın düzenlediği panelde “Yerel Dinamikler ve Yerel Yönetimler” konusu masaya yatırıldı.

Toros Üniversitesi 45 Evler Kampüsü’nde gerçekleşen panele, Toros Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ali Özveren, Rektör Prof. Dr. Haluk Korkmazyürek, genel sekreter, dekanlar, daire başkanları, öğretim üyeleri, siyasi parti ve sektör temsilcileri ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Panelin moderatörlüğünü KEYAM Müdürü Prof. Dr. Ahmet Özer üstlendi. Konuşmacılar ise; MTSO Meclis Başkanı Mahmut Arslan, MESİAD Başkanlar Kurulu Başkanı Mustafa Güler, GİŞKAD Kurucu Başkanı Cavidan Demirağ ve MÜSİAD Mersin Başkan Yardımcısı Hatice Gökçen Küçükçelebi oldu.

Programın açılış konuşmasında ilk sözü alan Mütevelli Heyet Başkanı Ali Özveren, “Toros Üniversitesi’nin asli görevlerinden bir tanesi de kentin sorunlarına çözüm üretme konusunda kent dinamikleriyle, sivil toplum örgütleriylebütünleşmek, onların görüşlerini açığa çıkarmak ve bu yolda bir rekabet ortamı hazırlamaktır. Mersin’in şu anda bulunduğu şartlar, imkanlar hak ettiğinden çok daha düşük seviyelerde. Mersin’in ekonomik dinamiklerinde belirleyici olan kurumlar ve şahısların ne yaptıkları, ne yapmak istedikleri ve bundan sonra Mersin’in gelişmesi ile ilgili düşüncelerini gençlerle paylaşmasının çok önemli olduğunu düşünüyorum. Kentleşme ve Yerel Yönetimler Uygulama ve Araştırma Merkezi üniversitemizin en önemli bölümlerinden bir tanesi olarak üzerine düşen görevi layığıyla yerine getiriyor. Bu konuda merkezimizin gayretlerini takdirle karşılıyorum ve şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Bir kentin temel dinamiklerini belirterek söze başlayan KEYAM Müdürü Prof. Dr. Ahmet Özer, “Kentin temel dinamikleri yatırım yapan, hizmet yapan kesim, üniversiteler ile eğitim kurumları ve kentli nüfus bir kentin en temel dinamiğidir. Bir kentin en değerli ve en değersiz yönü o kentin yönetim potansiyelinin ortaya çıkmasıdır. Yani bir kent kendini yönetecek en iyi insanları buluyorsa o kent daima başarılıdır, ileri gider ve kazançlıdır. Biz KEYAM olarak çorbada tuzumuzun olması amacıyla bu faaliyetlerle kente ve bilime katkıda bulunuyoruz, hem de öğrencilerimize bu vizyonu vermeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Yerel Dinamikler ve Yerel Yönetimler konusunda ilk sözü alan MTSO Meclis Başkanı Mahmut Arslan, “Bir bölgedeki gelişme ve kalkınmadaki en temel unsur yerel dinamikler ve kanaat önderleridir. Kanaat önderlerine sahip çıkmayan kent sanayide ve ihracatta her zaman geriler” dedi.

Mersin Girişimci İş Kadınları Derneği'ni kurdukları 2006 yılında kadın girişimci oranının yüzde 6’larda olduğunu ifade eden GİŞKAD Kurucu Başkanı Cavidan Demirağ, şimdi ise ancak yüzde 8’lere gelinebildiğini vurguladı. Kadın girişimci sayısının istenen düzeyde artmadığını aktaran Demirağ, “Kurumlar da kadın girişimciyi destekliyor ancak yeterli değil” dedi.

Belediyelerin halka en yakın hizmet birimleri olduğunu belirterek söze başlayanMESİAD Başkanlar Kurulu Başkanı Mustafa Güler, “Belediyeler yurttaş devlet ilişkilerinde ilk basamak hizmet alanları olup, devletin yurttaşlarına açılan penceredir. Belediyeler hizmetinde iktidarında ilk kapılarıdır, bunun içindir ki iktidara giden yol yerel yönetimlerden geçer. Yerel yönetimlerde başarılı olamayanların iktidara gitme şansı yok” şeklinde konuştu.

Son olarak söz alan MÜSİAD Başkan Yardımcısı Hatice Gökçen Küçükçelebi, MÜSİAD’ın yerel yönetimlerden beklentileri konusuna değindi. Bölgesel kalkınmanın gerçekleşmesinde merkezi yönetim artık tek aktör olmadığının altını çizen Küçükçelebi, “ Yetkilerin ve sorumlulukların paylaşılmasında yeni aktörlere ihtiyaç duyulmaktadır ve bunların başında yerel yönetimler gelmektedir. Yerel yönetimler teknik olarak bölgesel kalkınmanın esas aktörleridir, yerel yetkililer ise giderek artan bir şekilde yerel ekonomik kalkınmaya öncülük etmektedir” dedi.

Panelin ardından soru cevap bölümüne geçildi.  Yaklaşık 3 saat süren ve Mersin’in yerel televizyon ve radyolarında canlı yayınlanan etkinlik plaket ve çiçek sunumu ile sona erdi.

 

Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   




  FLAŞ HABER



 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA