AÇILMASI PLANLANAN ULUSLARARASI ÇUKUROVA HAVALİMANI TOROS ÜNİVERSİTESİ’NDE MASAYA YATIRILDI | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
AÇILMASI PLANLANAN ULUSLARARASI ÇUKUROVA HAVALİMANI TOROS ÜNİVERSİTESİ’NDE MASAYA YATIRILDI


Toros Üniversitesi İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi, "Açılması Planlanan Uluslararası Çukurova Havalimanının Çukurova Bölgesi Kalkınma Stratejisine Ekonomik ve Sosyal Etkileri" konulu panel düzenledi.

 

Toros Üniversitesi İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi, "Açılması Planlanan Uluslararası Çukurova Havalimanının Çukurova Bölgesi Kalkınma Stratejisine Ekonomik ve Sosyal Etkileri" konulu panel düzenledi.

Toros Üniversitesi 45 Evler Kampüsü Konferans Salonunda gerçekleşen etkinliğe, Toros Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ali Özveren, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nureddin Çolak, İİSBF Dekanı Prof. Dr. Süleyman Türkel, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Zeren, Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Besime Ahu Kaynak, Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Oya Özveren Genç, MYO Müdürü Servet Özgür, akademisyenler, basın mensupları ve çok sayıda öğrenci katıldı.

MTSO Başkanı Şerafettin Aşut ile Çukurova Üniversitesi İİBF İktisat Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mahir Fisunoğlu’nun konuşmacı olarak katıldığı panelin moderatörlüğünü Toros Üniversitesi İİSBF Dekanı Prof. Dr. Süleyman Türkel üstlendi.

Panelde ilk sözü alan MTSO Başkanı Şerafettin Aşut, “Lojistik dünyanın önemli kaynaklarından biri, eğer lojistiğiniz yoksa sizin hiçbir şekilde dünyaya mal satma gibi bir şansınız olamaz. Mersin ve Çukurova’nın şu anda yaşadığı gibi bir yere kadar gelirsiniz ve tıkanırsınız. Denizimiz var deniz yollarımız var, demiryolumuz var, karayolumuz var, dünyanın birçok noktasına karayolu ile ulaşabiliyoruz ama havayolunda eksiğimiz var. Bu havayolunda olan eksiğimiz bizim ticaretimizin artması yönündeki önemli engellerden birisi olarak değerlendirebiliriz. Lojistik dediğimiz zaman birçok yolun birleştiği bir nokta Çukurova. Bizim burada ki en önemli sıkıntımız bölgemizin katma değerinin yüksek bir katma değer ile ihraç edilebilmesi ve bölgenin zenginleşmesine destek verebilmek için uluslararası havalimanının lojistik amaçla kullanılabilir bir yapıda çok seri bir şekilde yapılması lazım” şeklinde konuştu.

Havaalanı üzerinden bölgesel kalkınma konusunda konuşan Çukurova Üniversitesi İİBF İktisat bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mahir Fisunoğlu, “Mersin’in ihracat yaptığı sektörler pay olarak tarım, hayvancılık, gıda, içecek, makine teçhizat kimya gibi ürünler. İhracat yaptığı ülkeler ise Irak, Rusya, Suriye, Almanya, KKTC, Ukrayna gibi ülkeler ve bunlarda uçakla ulaşılabilecek yerler. İthalat yapılan tarım, hayvancılık, gıda, makine teçhizat, kimya, ana metal sanayi ürünleri de, Rusya, Kanada, Çin, Bosna-Hersek, Hindistan, Ukrayna ülkeleri ihracatımızda önemli yere sahip. Havaalanı üzerinden bir ticarete doğru gidersek bir potansiyel görünüyor. Adana Havaalanına baktığımızda beş buçuk milyon yolcu kapasitesi var, Çukurova havaalanına baktığımızda 10milyondan başlayıp 30 milyona kadar sayı yükselebiliyor” dedi.

Konuşmaların ardından soru konuşmacılar dinleyicilerden gelen soruları cevapladı.

Etkinlik sonunda Toros Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ali Özveren ve İİSBF Dekanı Prof. Dr. Süleyman Türkel konuşmacılar çiçek ve plaket takdim etti.

 

Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   




  FLAŞ HABER



 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA