Çocukların elinden alınan mendil ya da çiçek değil gelecekleridir | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
Çocukların elinden alınan mendil ya da çiçek değil gelecekleridir


Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Mersin Çocuk Hakları Çocuk Komitesi, sokakta çalışan çocuklara yönelik uyarı içerikli karton simitler dağıtıyor.

 

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Mersin Çocuk Hakları Çocuk Komitesi, sokakta çalışan çocuklara yönelik uyarı içerikli karton simitler dağıtıyor.

Çocuk Hakları Komitesi, özellikle Mersin ve Tarsus ilçelerinde ana kavşaklarda, kalabalığın yoğun olduğu yerlerde uyarı içerikli karton simitler dağıtıyor. Bu yolla kamuoyunda duyarlılık artırılmaya çalışılırken, risk altındaki çocukların sokaktan kurtarılması hedefleniyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Komite Başkanı Mustafa Sarı, özellikle Mersin merkez, Tarsus ve Erdemli ilçelerinde çocuk koruma mobil ekiplerinin vatandaşlara uyarı içerikli karton simitler dağıttığını söyledi. Amaçlarının vatandaşların sokakta çalışan çocuklara para vermemesini sağlamak olduğunu vurgulayan Sarı, "Çocuklara para verildiği sürece çocuklar evini ve okulunu terk ederek sokağa bağımlı hale geliyor. Sokağın riskleriyle karşı karşıya kalıyorlar. Çocuk suçluluğunun ve çocuk istismarının oluşmasına neden oluyorlar. Bu nedenle onlara para vererek iyilik yaptığımızı sanmayalım. Aksine para vererek onların geleceklerini ellerinden alıyorsunuz. Bizler ekonomik yoksulluktan dolayı dilenen, mendil ve su satan çocukların ailelerine hemen yardım yapıyoruz. Bu çocuklarımızı sokaktan alıp, eğitim yuvalarına kavuşturuyoruz. Bu konuda da çok başarılı çalışmalar yapıyoruz. Çok sayıda çocuğu sokaktan kurtararak, eğitime kazandırdık. Çalışmalarımız devam edecek. Yeter ki vatandaşlarımız bilinçlensin. Sokakta çalışan çocuklara kesinlikle para vermesinler. Biz onları tamamını sokaktan alıp, eğitime kazandıracağız" dedi.

 

Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   




  FLAŞ HABER



 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA