YENİ YIL İLE BİRLİKTE E-TİCARETTE KARTLAR YENİDEN KARILACAK | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
YENİ YIL İLE BİRLİKTE E-TİCARETTE KARTLAR YENİDEN KARILACAK


E-ticarette yeni dönem 3 yeni uygulama ile e-ticarette dönüşüm başlıyor.

 

E-ticarette yeni dönem 3 yeni uygulama ile e-ticarette dönüşüm başlıyor. Hem müşterileri hem de yerli veya yabancı fark etmeksizin e-ticaret sektörünü dönüştürecek 3 uygulama peş peşe devreye alınırken, sektörde bilgiye erişimi mümkün kılan ve haksız rekabetin önüne geçen bir ekosistemin oluşması bekleniyor.

Teknolojik gelişmelere paralel olarak dünyada e-ticaret sektörü hızla büyürken, Türkiye’de 2018 yılında hayata geçmesi planlanan uygulamalarla sektör daha şeffaf ve güvenilir hale gelecek. 1 Aralık'ta hizmete giren Elektronik Ticaret Bilgi Sistemi (ETBİS) kayıtlarının ay sonuna kadar tamamlanması beklenirken, 22 Aralık tarihinde taslak olarak görüşe açılan "Merkezi Türkiye’de Bulunmayan Elektronik Hizmet Sunucularına Özel KDV Mükellefiyeti” uygulaması ile haksız rekabetin engellenmesi için önemli bir adım atılacak. 31 Ocak 2018’e kadar SMS onayı vermeyenler ise bu tarihten sonra internetten yapacakları alışverişlerde kartlarınıkullanamayacak.

“ETBİS uygulaması önemli bir açığı gideren olumlu bir adım”

Türkiye’de sunulan ödeme ve elektronik para hizmetlerinin gelişmesine liderlik ederek, tüketicinin ve işletmelerin hayatını kolaylaştıracak güvenli, kolay ve yenilikçi hizmetlere ulaşmasını sağlamayı hedefleyen Ödeme ve Elektronik Para Derneği’nin (ÖDED) Başkanı Burhan Eliaçık, e-ticaret sektörünü dönüşüme uğratacak son gelişmeleri değerlendirdi. Eliaçık, “Yeni yıl ile birlikte hem müşteri hem de yerli veya yabancı fark etmeksizin e-ticaret sektörünü derinden etkileyecek 3 uygulamayla tanışacağız. Öncelikle 31 Aralık 2017 tarihine kadar yurtiçinde yerleşik e-ticaret siteleri, pazaryerleri ve hatta yurtdışında yerleşik platformlar üzerinden satış yapan yerli işletmelerin dahi kendilerini e-ticaret bilgi sistemi tebliğine göre kayıt ettirmeleri ve bildirim yükümlülüklerini yerine getirmeleri gerekiyor” diye konuştu. Bu yükümlülükleri yerine getirmeyen işletmelerin ise 5 bin TL ila 20 bin TL arasında cezai yaptırımla karşı karşıya kalacaklarını vurgulayan Eliaçık, sözlerine şöyle devam etti: “E-ticareti düzenleyen kanunla tüketicinin koruma altına alınması, işletmelerin sorumluluklarının belirlenmesi, yine bu yıl içerisinde ‘güven damgası’uygulamasının yürürlüğe girmesi ve hizmet standartlarının belirlenmesi adımlarını takiben önemli gelişmeler yaşandı. Geliştirilmesi hedeflenen e-ticaret sektöründe bugüne değin olmayan birçok bilgiye erişimi mümkün kılacak olan ETBİS uygulamasını, önemli bir açığı gideren, olumlu ve faydalı bir adım olarak görüyoruz.” 

“Rekabet daha doğru bir zemine çekilecek“

“Merkezi Türkiye’de Bulunmayan Elektronik Hizmet Sunucularına Özel KDV Mükellefiyeti” uygulamasının da 22 Aralık tarihinde taslak olarak görüşe açıldığını vurgulayan Eliaçık, bu sayede rekabetin daha doğru bir zemine çekileceğini ve haksız rekabetin engellenmesi için önemli bir adım atılmış olacağını söyledi. 

Son olarak internetten alışverişlerde SMS onay süresinin de 31 Ocak 2018’e kadar uzatıldığını hatırlatan Eliaçık, “İnternetten yapılan alışverişlere Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Gelir İdaresi Başkanlığı ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından getirilen düzenlemelerin aynı tarihte yürürlüğe girmesiyle birliktetaşların yerinden oynadığı bir döneme giriyoruz. Bu dönemde ilgili kurumların etkin bir işbirliği yaparak uyum sürecini hızla atlatmasını önemsiyor ve dernek olarak bu yönde adımlar atıyoruz” diye konuştu. 

 

Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   




  FLAŞ HABER



 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA