IRAK’A YILDA 700 BİN SEFER DÜZENLENİYOR | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
IRAK’A YILDA 700 BİN SEFER DÜZENLENİYOR


Türkiye-Irak Sanayici ve İşadamları Derneği Genel Başkanı Nevaf Kılıç, Irak’a lojistik anlamda yıllık 700 bin sefer düzenlendiğini belirterek, “Türkiye’nin Irak Merkezi Hükümeti ile yaşanan sorunların çözülmeye başlamasıyla Irak bölge ekonomisi için çok daha önemli olarak yerini almaya başlayacak” d

 

Türkiye-Irak Sanayici ve İşadamları Derneği Genel Başkanı Nevaf Kılıç, Irak’a lojistik anlamda yıllık 700 bin sefer düzenlendiğini belirterek, “Türkiye’nin Irak Merkezi Hükümeti ile yaşanan sorunların çözülmeye başlamasıyla Irak bölge ekonomisi için çok daha önemli olarak yerini almaya başlayacak” dedi.

Türkiye-Irak Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (TISİAD) misafiri olarak Mersin’e gelen Irak Ankara Büyükelçisi Hisham Al-ALAWİ bir takım görüşmelerde ve ziyaretlerde bulundu. Mersin Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret eden Al-ALAWİ, fabrika ziyaretleri de yaparak ekonomik anlamda görüş alış verişinde bulundu. Ziyaret sırasında Büyükelçi Al-ALAWİ’ye kısa bir sunum yapan Türkiye-Irak açısından ticari yönden çok önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, “2013 yılında Almanya’dan sonra en çok ihracat yapan ikinci ülkeydik. Irak’ta oluşan sıkıntılar, petrol fiyatlarının düşüşü, iç sıkıntılar, savunma harcamaları gibi sorunlardan dolayı ihracatımızda azalma meydana geldi. İnanıyorum ki bundan sonraki süreçte iç sıkıntıların bitmesi, petrol fiyatlarının yükselmesi, Türkiye’nin merkezi hükümetle sorunlarının çözülmesi sürecinde inanıyorum ki ihracatımız artmaya devam edecektir” dedi.

TİCARETİMİZ VE İLİŞKİLERİMİZ GİDEREK GELİŞİYOR

Geçen yıla oranla ticari anlamda iki ülke arasında önemli bir artışın olduğuna da dikkat çeken Kılıç, “Bundan sonraki süreçte de artarak devam edeceğine inanıyorum. Irak’a lojistik yıllık 700 bin sefer sayımız var. Yani Türkiye’deki bütün kapılardan daha fazla yük aracımız Irak’a gidiyor. Günlük yaklaşık 2 bin 300 araca denk geliyor. Bu da Mersin’den başlayarak Doğu Akdeniz ve Güneydoğu’nun tamamı lojistik olarak Irak’a bağlı ayrıca bu bölgelerde yetişen ürünlerin %50 den fazları Irak’a ihraç ediliyor. Bunların yanı sıra müteahhitlik hizmetlerinde Türkmenistan’dan sonra en fazla proje aldığımız ikinci ülke Irak.  İlerleyen dönemde özellikle Musul gibi bize yakın olan şehirlerin imarı söz konusu.  Umut ediyorum bu pastadan Türk müteahhitleri ve mimarları hak ettikleri payı alırlar” diye konuştu.

GÜNEY BAĞDAT İŞ ZİRVESİ YAPILACAK

TISİAD olarak iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da gelişmesi için önemli organizasyonlara imza atacaklarını da söyleyen Başkan Kılıç, “İkinci önemli zirvemiz inşallah Güney Bağdat İş Zirvesi olacak. Bu illerin iş adamlarının ve bürokratlarının davetli olacağı bir zirve olacak. Kardeş şehir çalışmalarımız devam ediyor. Dohuk ve Adana arasında belli bir aşamaya getirdik. Bir kaç kez Adana belediye Başkanı Sayın Hüseyin Sözlü’yü ziyaret ettik. Dohuk Valisini ziyaret ettik.  Nisan ayında 70 iş adamını Dohuk’a götürdük. İki gün kaldık ve önemli görüşmeler yaptık. İnşallah yeni dönemde onları da burada ağırlayacağız. Karacadağ Kalkınma Ajansı ile beraber Urfa ve Diyarbakır işadamlarını da önümüzdeki dönem Irak’a götürmeyi planlıyoruz. Ayrıca Mersin –Tarsus Organize Sanayi Müdürü Sayın Sabri Tekli’den söz aldık, Mersin İşadamlarını  Bağdat, Necef, Kerbela, Nasıriye ve Basra’ya götüreceğiz” ifadelerini kullandı.

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR ETTİ

Başkan Kılıç ayrıca organizasyonda emeği geçenlere de teşekkür ederek, “Bizi iki gün Mersin’de misafir eden Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Sayın Sabri Tekli’ye, Armada Kağıt’ı ziyaret ettik Sayın Seyfettullah Işık’a, Unat Yağ  Sayın Asker Unat’a,  Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin Valiliği, MIP Mersin Limanı, Yıldız Entegre Tesisi’ni ziyaret ettik Sayın Kemal Yıldız’a, Capital Ticaret Merkezini ziyaret ettik Sayın Mustafa GÜLER’e, Yörüksüt ziyareti yaptık Sayın Ramazan Öz’e Arbel A.Ş’yi ziyaret ettik.Sayın Hasan Arslan ve Mahmut Arslan’a  teşekkürlerimi sunuyorum”  TISİAD Başkanı Sayın Yakup Ateş’e ve Tarsus TSO başkanı Hasan Ruhi Koçak’a ve genel sekreter Sayın Ali Ukav’a ve Gosonıc Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Osman Göktekin’e teşekkür ederim.’’ şeklinde konuştu.

 

Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   




  FLAŞ HABER



 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA