BÜYÜK ÖNDER ATATÜRK SAYGI VE MİNNETLE ANILDI | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
BÜYÜK ÖNDER ATATÜRK SAYGI VE MİNNETLE ANILDI


Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete irtihalinin 79. yıl dönümünde tüm Türkiye’de olduğu gibi Mersin’de de törenle anıldı.

 

Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete irtihalinin 79. yıl dönümünde tüm Türkiye’de olduğu gibi Mersin’de de törenle anıldı.
 
Cumhuriyet Alanında başlayan Anma Töreni’ne Vali Ali İhsan Su’nun yanı sıra, Mersin Milletvekili Hacı Özkan ve Serdal Kuyucuoğlu, Akdeniz Bölge ve Garnizon KomutanıTuğamiral Önder Gürbüz, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz,  mülki ve askeri erkân, il protokolü,  sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcileri, gaziler, öğrenciler ile çok sayıda vatandaş katıldı.
 
Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulmasının ardından, saatler dokuzu beş geçeyi gösterdiğinde kamu kuruluşları, limanda demirli gemiler ve balıkçı tekneleri ile diğer araçların siren ve klakson sesleri eşliğinde iki dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Akabinde hep birlikte coşkuyla okunan İstiklal Marşımızla birlikte şanlı Bayrağımız göndere çekildi.
 
Cumhuriyet Alanı’nda gerçekleşen çelenk sunma töreninin ardından Vali Ali İhsan Su ve eşi Zeliha Su Hanımefendi Kültür Merkezi’nde devam eden programa birlikte katıldılar. Programda ilk olarak Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı tarafından hazırlanan “Atatürk ” konulu fotoğraf sergisi gezildi. Milli Eğitim Müdür Vekili Kutlu Tekinbaş’ın “10 Kasım Atatürk’ü Anma” konulu konuşması sonrasında öğrenciler tarafından şiirler okundu.
 
TRT Çukurova Bölge Müdürlüğü tarafından hazırlanan “10 Kasım Atatürk’ü Anma” konulu multivizyon gösterisi ile devam eden program; Devlet Klasik Türk Müziği Korosu’nun Atatürk’ün Sevdiği Şarkıları seslendirmesi ve   Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü’nün “Atatürk’ü Anıyoruz” adlı gösterisinin ardından sona erdi. 

 

 

Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   




  FLAŞ HABER



 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA