ERDEM: ARAKAN’DA İNSANLIK DRAMI YAŞANIYOR | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
ERDEM: ARAKAN’DA İNSANLIK DRAMI YAŞANIYOR


Mersin Kızılay Şube Başkanı ve Yardım İyilik Vakfı Huzurevi Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Erdem, Arakan’da bir insanlık dramının yaşandığına dikkat çekerek, yardım çağrısında bulundu.

 

Mersin Kızılay Şube Başkanı ve Yardım İyilik Vakfı Huzurevi Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Erdem, Arakan’da bir insanlık dramının yaşandığına dikkat çekerek, yardım çağrısında bulundu.
 
Mersin Kızılay Şube Başkanı ve Yardım İyilik Vakfı Huzurevi Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Erdem, Arakan’da yaşanan insanlık dramına dikkat çekti. Son yıllarda sistematik olarak Arakan’da insanların din değiştirmeye zorlandığını ve vatandaş olarak tanınmadıklarını belirten Başkan Erdem, 2 milyon Arakanlı’nın bu saldırılar sonucu göç etmek zorunda kaldığını, binlercesininde katledildiğini söyledi. Arakan’da yaşanan insanlık dramına sessiz kalınmaması gerektiğine vurgu yapan Başkan Erdem, yiyecek, içecek ve barınma sorunuyla karşı karşıya kalan Arakanlılara, Türk Kızılayı’nın 2012 yılından bu yana yardım ettiğini belirterek, “ürk Kızılayı, bu defa AFAD ve Türk Diyanet Vakfı başta olmak üzere birçok sivil toplum kuruluşuyla birlikte harekete geçti. Bu doğrultuda Türk Kızılayı, Türkiye çapında bir kampanya başlattı. Türk Kızılayı Mersin Şubesi olarak bizler de bu kampanyaya destek veriyor ve taşın altına elimizi koyuyoruz” dedi.
 
2868’E MESAJ ATIN

Mersinlilerin bu kampanyaya destek vereceğine inandığını da söyleyen Başkan Erdem, “Yaşam ünitesi, gıda paketleri, hijyen seti, mutfak gereçleri, branda ve battaniye ihtiyaçları için Türk Kızılayı olarak yardım topluyoruz. Toplanan bu yardımları Arakan’daki yardıma muhtaç kişilere ulaştırıyoruz. Bu bağlamda Mersin halkı bugüne kadar bu tür insanlık dramıyla karşı karşıya kalan insanlara hep yardım etmiştir. Son yılların en büyük insanlık dramının yaşandığı Arakanlılara da yardımlarını esirgemeyeceklerinden eminiz. Tüm hayırsever vatandaşlarımıza yapacakları yardımlardan dolayı şimdiden teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bağışta bulunmak isteyenler 2868’e SMS göndererek de 10 TL yardım yapılabilirler” şeklinde konuştu.

 

 

Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   




  FLAŞ HABER



 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA