VALİ ÇAKACAK TOROSLAR İLÇESİ MUHTARLARI İLE BULUŞTU | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
VALİ ÇAKACAK TOROSLAR İLÇESİ MUHTARLARI İLE BULUŞTU


Vali Özdemir Çakacak “Muhtarlarla Buluşma İlçe Toplantıları” kapsamında Toroslar ilçesi Muhtarları ile bir araya geldi

 

Çağdaşkent Anadolu Lisesi Toplantı Salonunda gerçekleştirilen buluşmaya, Vali Yardımcısı Ömer Eru, Toroslar Kaymakamı Kaya Çıtak, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, daire müdürleri ve Toroslar ilçesinde görev yapan 67 Muhtar katıldı.

 Büyük önder Atatürk ve aziz şehitler için saygı duruşunda bulunulması ve akabinde İstiklal Marşı’mızın okunmasıyla başlayan buluşmada, muhtarlar ve mahallelerin sorunları ve çözüm önerileri masaya yatırıldı.

 Buluşmada; Kaymakam Çıtak, Kaymakamlığın 2010 ile 2014 yılları arasında yapılan hizmetleri ile ilgili bir sunum gerçekleştirdi. Çıtak yaptığı sunumda; son 4 yılda Toroslar İlçesi’ne bağlı mahallelere yaklaşık 7 milyon liralık yatırım yapıldığını ve çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini ifade etti.

 Vali Çakacak; “Vatandaşlarımızın, Devlete Ulaşma Noktasında İlk Kapısı Muhtarlarımızdır.”

 Vali Çakacak ise yaptığı konuşmada Toroslar İlçesi muhtarları ile daire müdürlerini bir araya getiren bu tür buluşmaların tüm ilçelerde, düzenli olarak devam edileceğini ve bu sayede sorunların birinci elden çözüme kavuşturulacağını vurguladıktan sonra,“ Vatandaşlarımızın devlete ulaşması noktasında ilk kapısı olan muhtarlarımızla, daire müdürlerimiz ile birlikte onların çalışma alanlarıyla ilgili olarak isteklerin, taleplerin ve hizmetlerin konuşulacağı böyle bir toplantıda bir arada bulunmaktan duyduğum memnuniyeti ifade etmek istiyorum.” dedi.

Konuşmasının devamında “ Milletimizin teveccühüyle işbaşına gelen muhtarlarımız son derece önemli görevler ifa etmektedir. Tarihsel ve Geleneksel nitelikleriyle bir yerleşim yeri olma özelliklerinden ziyade, kültür, dayanışma ve yönetim gibi özellikleriyle günümüze kadar gelen muhtarlıklarımızı, toplumsal değerlerimizin gelişmesinde önemli bir unsur olarak görüyoruz. Görev yaptıkları mahalleleri, sosyal, ekonomik ve kültürel olarak en iyi bilen muhtarlarımız, vatandaşlarımıza hizmetlerin götürülmesi noktasında en büyük yardımcılarımızdır.

 Vali Çakacak; “Muhtarlarımızın talepleri, şahsi değil, vatandaşlarımızın talepleridir.”

 Muhtarlarımızın talepleri, şahsi değil, vatandaşlarımızın talepleridir. Bu nedenle daire müdürlerimizin, kurumlarımıza muhtarlarımız tarafından iletilen talepleri öncelikli olarak ele almaları gerekmektedir. “ şeklinde konuşan Vali Çakacak muhtarlardan, görev yaptıkları mahallelerin sorun ve taleplerini, İçişleri Bakanlığı tarafından kurularak hizmete açılan ‘Muhtar Bilgi Sistemi’ aracılığıyla, herhangi bir bürokratik işleme gerek kalmaksızın ilgili kurum ve kuruluşlarımıza iletmelerini, bu sayede karşılaşılabilecek sorunların süratle çözümlenebileceğini vurgulayarak konuşmasını tamamladı.

 Toplantı, muhtarların görev yaptıkları mahallelerin sorunlarının ve taleplerinin alınarak, çözüm için toplantıya katılan ilgili kurum müdürlerine doğrudan iletilmesi ile devam etti.

 Son derece verimli geçen toplantının ardından Vali Çakacak, muhtarlar, öğretmenler ve öğrenciler ile birlikte Hafsa Sultan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne ait ‘Öğrenci Pansiyonu’nda düzenlenen öğle yemeğine katılarak,  öğretmen ve öğrencilerle bir süre sohbet etti.

 

Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   





  FLAŞ HABER





 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA