MESİAD ‘’11. YILIN İŞ İNSANI’’ ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
MESİAD ‘’11. YILIN İŞ İNSANI’’ ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU


Mersin Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (MESİAD) tarafından düzenlenen ‘11. Yılın İş İnsanı’ Ödülleri Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşen törende sahiplerini buldu

 

Mersin Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (MESİAD) tarafından düzenlenen ‘11. Yılın İş İnsanı’ Ödülleri Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşen törende sahiplerini buldu.

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan’a “Yılın Kalkınma ve Hizmet Ödülü”, Vali Özdemir Çakacak’a ise ‘Demokrasiye Katkı Ödülü’nün takdim edildiği geceye, Vali Çakacak ile birlikte Kalkınma Bakan Yardımcısı Yusuf Coşkun, Mersin Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Kadir Yıldız, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Başkanı Tarkan Kadooğlu, MESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Deniz, dernek üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda iş insanı ve davetli katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan ödül töreni MESİAD ile ilgili tanıtım filminin izlenmesi ve protokol konuşmalarıyla devam etti. MESİAD Başkanı Mehmet Deniz ödül komitesi başkanı ve MESİAD YİK Başkanı ile yönetim, denetim ve disiplin kurulu üyelerini yanına alarak konuşmasını gerçekleştirdi.

Mehmet Deniz konuşmasına, ödül komitesine teşekkür ederek başladı. Deniz," Halkımızın sarsılmaz direnişi ve dayanışması ile Çanakkale ve 15 temmuzda olduğu gibi bugün de terör ve bağlantıları, kendi cehennemlerinde boğulacaktır. Terörizm şunu bilsin ki bizleri asla bölemeyecek. Birlikte yaşama azim ve ümidimizi yıkamayacaktır. Terörün şehit ettiği azizlerimize rahmet, aileleri ve halkımıza başsağlığı, yaralılara da acil şifalar dilerim" dedi.

Bu törenin uzun soluklu ve deneyimli bir çalışmanın ürünü olduğunu söyleyen Deniz," Komitemiz, jürimiz ve yönetim kurulumuz 4 ay süren bilgilendirme, veri toplama ve değerlendirmeden sonra aşamaya gelmiştir. Bu tören böyle bir titiz çalışmanın ürünüdür. Emeği geçenlere teşekkür ederim. Bu ödülü vermemizdeki amacımız, Mersin ve Türkiye'nin gelişimi ve kalkınmasına değer katan, istihdam sağlayan, ihracat yapan ve emek veren, Mersinli kurumlar ile şahsiyetleri toplumun dikkatine sunmak, onlar hakkında farkındalık yaratmak, onlara minnet ve şükranlarımızı sunmaktır." dedi Mersin'in her türlü gelişim ve kalkınma olanaklarına sahip olduğunu belirten Deniz," Ancak Mersin'in bunca üstünlük ve varlıklarına rağmen hak ettiği yerde değildir.. Buna 4 asıl nedenin sebep olduğunu düşünüyoruz. 1. Mersin'de yaşayanların hemşerilik bilincinde arzulanan seviyeye ulaşamamaktır. 2. Ortak akılda buluşamamak ya da etkin ortak akıl yaratamamaktır. 3. Merkezi hükümet 5yıllık kalkınma planları ve Mersin göreceli üstünlükleriyle uyumlu, yerel dinamiklerimizin ihtiyacını karşılayan ve üzerinde uzlaşılmış, bir Mersin Kalkınma politikası ve stratejisinden yoksun olmasıdır. 4. Çukurova'yı birlikte ve bütüncül yetiştirmek yerine hafiflemiş de olsa Mersin Adana'nın kıyasıya rekabetidir."dedi.

Deniz, Mersin'in ortak akıl için önünün açık olduğunu belirterek,"Bugüne kadar yapılamayanları yapmak için, başarısız olmuş ve sinerjisini kaybetmiş yöntemlerden farklı bir "Ortak akıl" yaratmak ve etrafında buluşmak zorundayız. Gelin bakan, vali ve başkan üçlüsü etrafında kenetlenelim. Yeni Mersin kalkınma politikasına ve stratejisine ihtiyacımız vardır. Tarım dış ticaret, lojistik, sanayi ve turizm Mersin'in önemli sektörleri olarak yol gösterici olmalıdır. Tarım ve lojistikte çağdaş başarı için sanayi geliştirilerek desteklenmeli, sanayinin gelişimine engel yapıdan kurtarılması için Mersin Sanayi Odası kurulmalıdır. MESİAD olarak buna öncü olmaya hazırız. Tarsus Kazanlı turizm projesini gerekirse Mersinli yatırımcılara tahsis ederek inşa etmeliyiz" dedi.

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Başkanı Tarkan Kadooğlu, konuşmasında, Türkonfed'in Türkiye ekonomisine ve kalkınmasına olduğu kadar demokratik gelişimine de katkı sunmaya çalıştığını, buna yönelik çalışmalar içinde olduğunu ve büyük bir heyecanla çalışmalarda yer aldığını ifade etti. Kadooğlu,"Ülkemizin kalkınması, toplumun huzuru ve demokratik yapılarımızın kurumsallaşması, bölgesel kalkınma, kadının toplumdaki statüsünün geliştirilmesi, kobilerin finansmana erişmesi ve dönüşümü ile yeni anayasa konuları gibi 12 yılda 25 kapsamlı araştırma raporu hazırladık. Ekonomik ve yapısal dinamiklerin gelişmesine katkı veriyoruz: 25 federasyon ve 190 derneğimizle çalışmalarımıza katılmış bir anlayışla destek veriyoruz " dedi ve ardından dünyadaki ve Türkiye'deki ekonomik durumu değerlendirdi.

Vali Özdemir Çakacak törende yaptığı konuşmaya ilimizin kalkınması ve gelişmesi için sundukları katkılar, yaptıkları yatırımlar ve hayata geçirdikleri projeler için MESİAD üyelerine teşekkür ederek başladı. Konuşmasında 2008 yılından bu yana yaşanan küresel ekonomik durgunluğun yanı sıra, komşu ülkelerde yaşanan siyasi istikrarsızlık ve iç karışıklıkların da ülkemizin dış ticaret hacminde bir takım olumsuzluklar yaşanmasına neden olduğunu ifade eden Vali Çakacak, tüm bu olumsuzluklara rağmen ülkemizin 27 çeyrek boyunca ekonomik büyüme gerçekleştirerek, kalkınmasını sürdürülebilir kılma yolunda önemli başarılara imza attığını vurguladı.

Sözlerine 15 Temmuz darbe girişimine değinerek devam eden Vali Özdemir Çakacak: “Silahlı Kuvvetlerimizin ve Emniyet Teşkilatımızın şerefli mensuplarının, Milletimizin kahraman evlatları ile birlikte Cumhuriyetine ve Demokrasisine canı pahasına sahip çıkmasıyla hezimete uğrayan bu hain odaklar, şimdi de taşeron olarak kullandıkları terör örgütleri eliyle kalleş saldırılar düzenlemekte, ekonomimizde kriz varmış görüntüsü yaymaya çalışmaktadırlar. Tüm bu tabloya rağmen Milletimizin binlerce yıldır kardeşlik içerisinde, barış ve sevgi ikliminde yaşattığı Devletimiz dimdik ayakta durmuştur ve sonsuza kadar da durmaya devam edecektir” dedi. Konuşmasının sonunda Mersin’in önemli sivil toplum kuruluşlarından olan MESİAD tarafından, ilimize ve ülkemize değer katan iş insanlarımıza ödül verilmesinden duyduğu memnuniyeti de belirten Vali Çakacak: “İş insanlarımızın, arge temelli inovatif bir yaklaşımla katma değeri yüksek ürün üretiminde gösterdikleri ilerleme bu inancımızı pekiştirmektedir. Bu süreçte bizler de kamu ve yerel yönetimler olarak tüm kurum ve kuruluşlarımızla, iş insanlarımızın yanında olmaya, onlara her türlü desteği sağlamaya kararlılıkla devam etmekteyiz. Bu ödülleri; iş insanlarımıza bugüne kadar yaptıkları yatırımlarla, hizmetlerle ilimizin ve ülkemizin sosyoekonomik kalkınmasının lokomotifi olmaya devam edeceklerine olan inancımızın bir nişanesi olarak görüyoruz. Mersinimizin ve ülkemizin gelişmesine katkı sağlayan tüm kişi ve kurumlara teşekkür ediyorum"dedi.

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan adına törene katılan Bakan Yardımcısı Yusuf Coşkun ise konuşmasına kuruluşundan bu yana Mersin’in büyümesi ve gelişmesi için yürüttüğü çalışmalar ile sunduğu katkılardan dolayı MESİAD yöneticileri ve üyelerine teşekkür ederek başladı. Bakan Yardımcısı Coşkun, ortak akılla hareket etmenin önemini vurgulayarak, Mersin’in dinamiklerinin önümüzdeki süreçte de ortak akıl, el birliği ve iş birliği içerisinde çalışarak hem Mersin hem de Türkiye’nin gelişmesi ve kalkınması adına önemli çalışmalar yürüteceğine olan inancını dile getirdi. Coşkun, “Mersin’le ilgili her projeyi çok yakından ve titizlikle takip eden Kalkınma Bakanımız Sayın Lütfi Elvan, bu projelerin bir an önce tamamlanarak hayata geçirilmesi yönünde yoğun çaba ve gayret göstermektedir” dedi.

Bakan Yardımcısı Coşkun, dünyada ve bölgemizde yaşanan sıkıntılara ve olumsuzluklara rağmen, iş insanlarımızın tüm imkanlarını seferber ederek yaptıkları üretim ve sağladıkları istihdamla, Mersin’in ve Türkiye’nin büyümesine katkıda bulunmalarının takdire şayan olduğunu kaydederek devam ettiği konuşmasını: “Birliğimiz, bütünlüğümüz ve ortak değerlerimiz etrafında birbirimize kenetlendiğimiz sürece hiç kimse bizi bölemez, yolumuzdan döndüremez. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da tüm şer güçlerine karşı vatanımıza, bayrağımıza, ülkemize ve devletimize sonsuza kadar sahip çıkmaya kararlıyız. Bu kararlılığımıza her aşamada destek veren özellikle de 15 Temmuzda yaşanan hain kalkışma sonrasında istiklaline ve istikbaline sahip çıkmak için ellerinde bayraklarla sabahlara kadar demokrasi nöbeti tutan, ülkesine, milletine ve bayrağına sahip çıkan tüm Mersinli kardeşlerimi huzurlarınızda bir kez daha yürekten tebrik ediyorum” sözleriyle tamamladı.

TÜRKONFED Başkanı Tarkan Kadooğlu tarafından takdim edilen ‘Yılın Kalkınma ve Hizmet Ödülü’nü Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan adına Bakan Yardımcısı Yusuf Coşkun’un teslim aldığı törende Vali Özdemir Çakacak’a “Yılın Demokrasiye Katkı Ödülü” MESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Deniz tarafından takdim edildi. Ödülünü alırken kısa bir konuşma yapan Vali Özdemir Çakacak: “Keşke 15 Temmuz gecesi yaşanmasaydı, ben de bu ödülü almasaydım. O gece yaşananlar ülkemizin üzerine bir kabus gibi çöktü. Ama Yüce Türk Milleti geçmişte olduğu gibi o kabusu da birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularıyla kenetlenerek atlattı. O yüzden bu ödülün sahibi Yüce Türk Milletidir. Ben de bu ödülü Yüce Türk Milleti adına alıyorum” dedi.

Ödül almaya hak kazanan iş insanlarına ise ödülleri Kalkınma Bakan Yardımcısı Yusuf Coşkun ve Vali Özdemir Çakacak’ın da aralarında bulunduğu il protokolü tarafından verildi. İki kategoriden oluşan ödül töreninin birinci kategorisinde Mersin’e yatırım yapan ve katkı sağlayan iş insanlarının, ikinci kategoride ise sosyal sorumluluk projelerinin değerlendirildiği bildirildi.

MESİAD Yönetim Kurulunca Sayın Gürsel ALİŞAN Başkanlığında oluşturulan Ödül Komitesi ile Jüri Başkanı Toros Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Sn. Prof. Dr. Yusuf ZEREN, Başkan Vekili Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Sn. Sabri TEKLİ, Mersin Üniversitesi Rektör Yrd. Sn. Prof. Dr. Mehmet İsmail YAĞCI ve Makine Mühendisleri Odası Mersin Şube Başkanı Sn. Akar TÜLÜCÜ’ den oluşan jüri tarafından ödül sahipleri değerlendirildi.

GECEDE ÖDÜL ALAN İŞ İNSANLARI

Yılın Ar-Ge ve Yenilikçilik Ödülü AKY Teknoloji Gökmen AKYÜREK

Yılın Genç Girişimcisi Teşvik Ödülü Mehmet ATİLLA

Yılın Kadın Girişimcisi Teşvik Ödülü Saliha ADICAN –Adıcan İthalat İhracat Yön.Kur.Bşk.

Yılın Girişimcisi Teşvik Ödülü Özkan ALTIN – Özaltın Ahşap Yön.Kur.Bşk.

Yılın Girişimcisi Ödülü Akyürek Technology Ahmet Akyürek

Yılın İş İnsanı Büyük Ödülü Teknopanel Orhan KAHVECİ

MESİAD 11. Yılın Sosyal Alan Ödülleri Vefa Ödülü Kadri ŞAMAN

Sosyal Sorumluluk Proje Ödülü Neşet TARHAN Down Cafe Projesi

Yılın OSB Teknik Eğitime Katkı Ödülü Sabri TEKLİ Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi

Yılın Sağlık ve Eğitime Hizmet Ödülü Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet ÇAMSARI

Yılın Şehircilik Hizmet Ödülü Burhanettin KOCAMAZ Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı

Demokrasiye Katkı Ödülü Mersin Valisi Özdemir ÇAKACAK

Yılın Kalkınma ve Hizmet Ödülü Kalkınma Bakanı Lütfi ELVAN

 

 

 

Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   




  FLAŞ HABER



 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA