Mersin Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’ndan Muhasebe Haftası | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
Mersin Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’ndan Muhasebe Haftası


Mersin Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası üye ve stajyerleri ‘Muhasebe Günü’ etkinlikleri kapsamında bir araya geldi.

 

Mersin Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası üye ve stajyerleri ‘Muhasebe Günü’ etkinlikleri kapsamında bir araya geldi.

Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törende, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından üyeler, stajyerler ve Mersin Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler  Odası Başkanı Ersin Gökgün, Atatürk Anıtına çelenk koydu.

Mersin Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler  Odası Başkanı Ersin Gökgün, törende yaptığı konuşmada, Mali müşavirlik mesleğinin kurumsallaşma sürecini tamamlayarak, ülkemizin iktisadi hayatının vazgeçilmez bir unsuru haline geldiğini söyledi.

Gökgün, “Mali Müşavirler üreten, canlı ve dinamik bir Türkiye için çalışmaktadır. Ekonominin kaydını tutan ve mali danışmanlık yapan, memleketin her köşesinde hizmet sunan bir meslek oluşturduk. Kaliteli hizmet sunarak, işletmelerimizin gelişimine katkı vererek, güvenilir işletme danışmanlığı vizyonumuzla ülkemize ve işletmelerimize hizmet vermekteyiz. Ülkemizin ve işletmelerimizin gelişimi için çalışmaktayız.” dedi.

“Ülke Ekonomisine Önemli Katkılarda Bulunuyoruz”

Meslektaşlarının yaptığı görevlerin, kamu maliyesine ve ülke ekonomisinin gelişimine önemli katkı ve enformasyon sunduğunu belirten Gökgün, “Başta Hazine ve Maliye Bakanlığı, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarına verilmesi gereken, beyanların tanzimi, gönderimi, denetimi ve veri akışı meslek mensuplarımız tarafından yapılmaktadır. Ayrıca KGK, TÜİK, BDDK, SPK, EPDK ve Hazine Müsteşarlığı, KOSGEB gibi, ekonomideki diğer düzenleyici ve denetleyici kamu kurumları da meslek mensuplarımızın hizmetlerinden yararlanmaktadırlar. Sistemin başarılı çalışmasında kamu görevlileri kadar meslektaşlarımızın payının en üst seviyelerde olduğu bütün kamuoyunca bilinmelidir.” diye konuştu.

“Önemli Sorunlarımız Var”

Mesleki olarak önemli birçok sorunlarının olduğunu söyleyen Gökgün, “İşletmelerin muhasebe ve denetim işlemlerini gerçekleştiren, devletin vergi gelirlerinin arttırılmasına katkı sunan ve devlet kurumlarının işleyişine yardımcı olan muhasebecilik ve mali müşavirlik mesleğinin, önemli sorunları da bulunmaktadır.” dedi.

“Vergi Sistemi Reforme Edilmeli”

Türkiye’nin daha şeffaf, öngörülebilir, sade ve kolay anlaşılır bir vergi sistemine ihtiyaç duyduğunu söyleyen Gökgün, şöyle konuştu, “Bu kapsamda yapılacak, kanunların gözden geçirilmesi, vergilendirme süreçleri ile beyanname ve bildirimlerin sadeleştirilmesi ve sayılarının azaltılması gibi her türlü iyileştirme çalışmalarının destekçisi olma gayretinde olmaya devam edeceğiz. Tüm kurum ve kuruluşlarımızla karşılıklı anlayış ve iş birliği içerisinde yürüteceğimiz çalışmalarda elde edeceğimiz her başarı bilinmelidir ki ülke ekonomimizin kalkınmasına ve gelişmesine koyulmuş bir tuğla olacaktır.”

Türkiye’de ve mesleklerinde yaşanan sorunların dayanışmayla, iş birliğiyle ve anlayışla çözüleceğine inandıklarına vurgu yapan Gökgün, “Yarınlara umutla bakacağımız bir geleceği hep birlikte hazırlayacağız” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   




  FLAŞ HABER



 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA