E-DEVLET UYGULAMASI YAZILIM SEKTÖRÜNÜ ZİRVEYE KOŞTURUYOR | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
E-DEVLET UYGULAMASI YAZILIM SEKTÖRÜNÜ ZİRVEYE KOŞTURUYOR


Türkiye’de 2005 yılında e-imza kanunun yürürlüğe girmesiyle başlayan e-dönüşüm süreci, KEP, e-fatura, e-reçete, e-arşiv, zaman damgası ve e-tebligat uygulamalarının zorunlu hale getirilmesi 800 bine yakın firmayı teknoloji yatırımına yöneltti

 

Türkiye’de 2005 yılında e-imza kanunun yürürlüğe girmesiyle başlayan e-dönüşüm süreci, KEP, e-fatura, e-reçete, e-arşiv, zaman damgası ve e-tebligat uygulamalarının zorunlu hale getirilmesi 800 bine yakın firmayı teknoloji yatırımına yöneltti.

Özel işletmeler, kamu kurum ve kuruluşları binden fazla hizmetin verildiği e-devlet uygulamalarına sistemlerini entegre edebilmek için teknoloji alt yapılarını güçlendirme yatırımlarına hız verdi.

E-Tuğra EBG Bilişim Teknolojileri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı N. Hüseyin Kuran, e-devlet sürecinin en çok teknoloji alt yapısını kurma, yenileme ve güçlendirme için yatırım yapan firmalara hizmet veren yazılım firmalarını hareketlendirdiğini söyledi.

Türkiye’nin e-dönüşüm sürecine e-imza üretimi, e-arşiv, zaman damgası ve yazılım kütüphaneleriyle destek veren E-Tuğra EBG A.Ş., yazılım üreten firmaların da çözüm ortağı oldu. Firma, e-devlet uygulamalarına entegrasyonda ihtiyaç duyulan yazılım kütüphaneleri ve e-ticaret sitelerinin güvenliğini sağlayan SSL (Secure Sockets Layer) güvenlik sertifikası yazılımlarını üretiyor, geliştiriyor ve yazılım firmalarının hizmetine sunuyor. E-Tuğra EBG Bilişim Teknolojileri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı N. Hüseyin Kuran, e-devlet uygulamasıyla son 10 yılda yazılım sektörünün Türkiye’nin önemli üretim alanları arasına girdiğini söyledi. Kuran; “Bizim de aralarında yer aldığımız yazılım sektöründe faaliyet gösteren firmalar artık yüzde 100 yerli üretim yapıyor, hatta ihraç ediyor. E-devlet uygulaması, Türkiye’nin dünyanın önemli teknoloji ve yazılım üreten ülkeleri arasında yer almasını sağladı. Bugün Türkiye’de faaliyet gösteren 800 bine yakın firma teknoloji alt yapısını oluşturdu, mevcut olanları yeniledi ve güçlendirdi” dedi.

Teknoloji Geliştirme Bölgeleri’nin lideri yazılım sektörü

Türkiye’de 51’i faaliyette olan, toplam 64 adet Teknoloji Geliştirme Bölgesi bulunuyor. Sekizi Ankara’da, yedisi İstanbul’da dördü İzmir’de, dördü Konya’da diğerleri ise 50’ye yakın ilde kurulu olan Teknoloji Geliştirme Bölgelerinde 4 bin 500’e yakın firmanın Ar-Ge merkezi bulunuyor. “Bu firmaların faaliyet gösterdiği sektörlere göre dağılımına baktığımızda yüzde 37 ile yazılım sektöründe faaliyet gösterenlerin ilk sırada, yüzde 17 ile bilgisayar ve iletişim sektöründe faaliyet gösterenlerin ikinci sırada yer aldığını görüyoruz” diyen E-Tuğra EBG Bilişim Teknolojileri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı N. Hüseyin Kuran şunları söyledi; “Biz de e-imza, yazılım kütüphaneleri, e-arşiv, zaman damgası ve SSL güvenlik sertifikası yazılımlarımızı geliştiriyor ve ürünlerimizle kurumların e-devlet sistemine entegrasyonlarını hızlandırıyoruz. Yüzde 100 yerli üretim olan yazılımlarımızı ağırlıklı olarak finans ve sağlık sektörlerinde faaliyet gösteren firmalar, Ticaret ve Sanayi Odaları ve farklı sektörlere hizmet veren diğer yazılım firmaları tercih ediyor.”

 

 

Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   




  FLAŞ HABER



 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA