YÜCEL CEYLAN GÖREV BEKLİYOR | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
YÜCEL CEYLAN GÖREV BEKLİYOR


Yücel Ceylan Cumhuriyet Halk Partisi’nden Yenişehir Belediye Başkan Aday Adaylığını açıkladı.

 

Yücel Ceylan Cumhuriyet Halk Partisi’nden Yenişehir Belediye Başkan Aday Adaylığını açıkladı.

Aile bireyleriyle birlikte düzenlediği basın toplantısında Ceylan, “Nerede o eski Mersin? Turunç, portakal ve limon kokan sokaklar Mersin’de yaşayanların en büyük özlemidir. Özlenen Mersin sokaklarını tekrar eski dokusuna kavuşturup, narenciye ağaçlarına kavuşturacağız” dedi.

 

Kendi oğlunun işletmeciliğini yaptığı bir kafe restaurantta aile bireyleriyle birlikte basın mensuplarıyla buluşan CHP’li Yücel Ceylan, Yenişehir’de artık değişim zamanının geldiğini belirterek “Ön seçimin daha sağlıklı olduğunu düşünüyorum. Ön seçim olduğu takdirde kırılıp dökülme olmayacak. Sosyal demokrat zihniyet taşıyan bütün arkadaşlarım halkın kararına saygı duyacak. Ancak biz dosyalarımızı verdiğimizden itibaren de kim aday olursa olsun; beraber çalışacağımızı da beyan ediyoruz. Mevcut belediye başkanını başarılı buluyorum ancak eksiklikleri var. Benim projelerimin genel zihniyetinin Yenişehir’e aşılanmasını istiyorum. Bugüne kadar İbrahim Genç çok önemli projeler yaptı. Benim gözümde başarılı bir belediye başkanı. Ama biz bu bayrağı daha ileriye taşımak,  yüzde 40-41’lerde olan, 55 binlerde olan oyumuzu yüz binlere çıkarmak istiyoruz. Benim zihniyetim de betona değil, insana ve doğaya yatırım olduğunu, bunun da Yenişehir’in eksiği olduğunu düşünüyorum” dedi.

Yeni Cemiyet Binası

Basın emekçilerinin sorunlarını bildiğini de kaydeden Ceylan, basına yakışır bir basın merkezi kurmayı hayal ettiğini vurgulayarak bu merkezin her türlü teknolojik alt yapısıyla örnek gazetecilere layık bir yer olacağı sözünü verdi. Yücel Ceylan’ı kendi ağzından tanıtan Ceylan “Memur bir babanın, okuryazar olmayan bir annenin 12 çocuğundan biriyim. Babam emekli olduktan sonra çocuklarına daha iyi bir yaşam sağlayabilmek için bizleri Mersin’e getirdi. Bütün sermayemiz 3 kat yataktı. İki göz bir odaya yerleştik. Çocuk yaşlarından itibaren çalışmaya başladım. Gerçekten yaşam çok zordu. Babama yardım etme ihtiyacı duydum. Ticari hayatıma başladım. Gündüzleri yetmeyince gece okullarında okumaya başladım. İlk, orta ve lise eğitimimi tamamladıktan sonra askere gittim. Askerden sonra eşim Sevil Hanım ile tanıştım ve evlendim. İki çocuğum var. Evlilikte 32 yılı devirdik ve mutlu bir ailemiz var. 2 dönem meclis üyeliği yaptım sonra 24.dönem milletvekili aday adayı oldum ama kısmet olmadı. Partime hiçbir zaman küsmedim, darılmadım ne de kırıldım. Yine çalıştım” şeklinde konuştu.

Nerede O Eski Mersin?

Siyasi yaşamındaki süreci de değerlendiren Yücel Ceylan, “Milletvekili aday adaylığımdan sonra geçtiğimiz dönem çevremdeki arkadaşlarımı ve dostlarım benim belediyeci ve bir yerde Yenişehir’in kurucusu olduğumu bana anımsattılar. Belediye başkanlığına aday olmam gerektiğini söylediler. Bana da mantıklı geldi. Mersin’e 50 yıl önce geldim ve sorunlarını çok iyi biliyorum. Kaldırımlardaki turunçların hepsini mandalina ve portakala çevireceğim. Nerede o eski Mersin? Kentin ilk çiçek açtığı dönemleri yaşayacağız” dedi.

Hep Bir Aradayız, Birlikte Varız

Beş yıldır aralıksız olarak her Pazartesi günü Yenişehir ilçesi halkıyla bir araya geldiklerini de anlatan Ceylan, “Her pazartesi düzenlediğimiz halka açık toplantılarla gündemi değerlendiriyoruz. Bunu yaklaşık 4,5 yıldır hiç ara vermeden gerçekleştirdik. Toplantılarımızda, mahallelinin sorunlarını, partimizin sorunlarını AKP iktidarının halka verdiği eziyeti bire bir dinledik, tartıştık. Toplantılarımıza, psikologlarımızı, hukukçularımızı çağırdık. Cumhuriyet Halk Partililer, farklı düşünceden insanlardır. Konuşurken nasıl davranmalı, nasıl yapmalı eğitimleri de verildi. Bu eğitimleri ben kendi şahsımda aldım. Bugünlere kadar geldik. Huzurunuza 26 proje ile çıkıyorum. Bu 26 projeyi çok iyi bir teknik kadro ile hazırladık. Projelerimize, ‘Yenişehir eğitim seviyesi yüksek, belli standartlarda, yeşil alanı var’ gözüyle baktık. Eksikliklerden biri de Mersin halkının gideceği alanların olmaması. Yapay göl çevresinde bir piknik alanı yapmak istiyorum” ifadesini kullandı.

Kadın Özgürse Toplum da Özgürdür

Kadınlara mesleki eğitimler ve mikro destekler sunarak üreteceği ürünlerini kuracakları halk pazarlarında satışa sunarak kendi gelirlerini sağlayıp, üretken ve topluma katkı sağlayan bireyler olması konusunda destek vereceklerinin altını da çizen Ceylan, “Kadınlarımızın emekleri ile yapmış oldukları takı, resim, yemek ve her çeşit el emeğini sergileyebileceği üretim ve satış merkezi yapacağız. Yenişehir nüfusunun yüzde 52’si kadın! Kadınlarımızı güçlendirmek için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği’nin (UCİM) Genel Başkan Yardımcısıyım. Çocukların istismara uğramalarının ana temelinin kadınlarımızın güçsüzlüğüne bağlıyorum. Çünkü pedofili hastaları genelde aile içinden çıkıyor. Kadınlarımız bir lokma ekmek, düzenlerimiz bozulmasın, kapının dışında kalmayayım diye çocuklarına yapılanı görmezden geliyor. Biz bunları tespit ettik. Ben bunun için Yenişehir Belediyemizde, belediyenin sırtına yük olmadan kadınlarımızın istihdamına ağırlık vereceğim. Kadınlara şiddeti ve çocuklara istismarı önlemenin tek yolu kadının güçlenmesidir. Bu ülkenin çağ atlamasının tek yolu da budur. Türkiye’de şu an kadın istihdamı yüzde 25’lerde. Çok düşük. Kadın nüfusu her yerde daha fazla. Biz buna çok dikkat edeceğiz” dedi.

Ceylan, görev verildiği taktirde diğer projelerini ise Kadın ve Aile Terapi Merkezi, Yenişehir Spor Akademisi, Danışma Ofisi ve Sosyal Kafe, Yaşlı Bakım ve Konuk Evi, Yerinde Bakım Hizmeti, Öğrenci Destek Fonu ve Konuk Evi, Hayvan Barınağı ve Oteli ile Hayvan Mezarlığı, Üreticiden Tüketiciye Bakliyat Satış Merkezi, Glutensiz Ekmek Fabrikası, Terapi ve Eğitim Köyü (UCİM), Düğün Salonları ve Paylaşım Odası, Yenişehir Sosyal Parkı, Yenişehir Gençlik Akademisi, Yenişehir Sanat Festivali, Engelli ve Otizm Merkezi, İmar Reformu, Geri Dönüşüm Hizmetleri ile Yeni Sistem Çöp Konteynerleri olarak açıkladı.

 

Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   




  FLAŞ HABER



 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA