ATICI, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
ATICI, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI


CHP 24, 25, 26. Dönem Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı aday adaylığını açıkladı.

 

CHP 24, 25, 26. Dönem Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı aday adaylığını açıkladı.

Aytuğ Atıcı, ömrünü barışa ve kardeşliğe adamış olduğunu ifade ederek ‘1 Eylül Dünya Barış Günü’nde Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adaylığını açıklayarak barış adına güçlü bir mesaj vermek istediğini belirtti.

CHP Mersin il binasında gerçekleşen basın toplantısına, çok sayıda partili katılırken Aytuğ Atıcı, projelerini ve hedeflerini anlattı.

Mersin’in kendi kendine yetebilen hatta Türkiye’yi besleyen iller arasında olduğunu söyleyen Atıcı, ‘’Çalışkan Mersin halkı üretim yaparak vergi tahakkukunda 81 il içinde daima ilk 6 içinde olmuştur. Mersin halkı dürüsttür çünkü kazandığı her kuruşun vergisini ödeyerek sadece vergi tahakkukunda değil vergi tahsilatında da 81 il içerisinde daima ilk 6 içinde olmuştur. Yani Mersin halkı kendisi üreten kendini besleyen vergisini veren ve Türkiye’yi besleyen bir kenttir. Ancak bütün bunları bilerek yapılan yatırımlara baktığımızda maalesef Mersin’i bırakın ilk 6 içerisinde ilk 25. sırada bile bulmak mümkün değildir. Yani Mersin, kendi alın teri ve emeği ile hak ettiği gelirinden daima mahrum bırakılmıştır. Bu çarpık düzenin mutlaka değişmesi gerekmektedir. Bizler belediye hizmetlerimiz yanında Mersin’de üretimimizi daima arttıracağız ancak hakkımız olan yatırımlarında peşine mutlaka düşeceğiz size vereceğim ilk ve en önemli söz budur.’’şeklinde konuştu.

Mersin’in hak ettiği yerde olmadığını vurgulayan Atıcı; ‘’Mersin tarım alanında, sanayi alanında, lojistik ve özellikle turizm alanında Türkiye’nin göz bebeği olacak kentlerin en başındadır bunun için ihtiyaç olan tek şey vizyon sahibi, çalışkan, dürüst yöneticilerdir. Mersin’in sahip olduğu potansiyeli harekete geçirecek vizyoner yöneticilere ihtiyacı var. Bu muhteşem potansiyeli harekete geçirip Mersin halkının gelirini ve refahını arttırmak zorundayız.’’ dedi.

Atıcı; ‘’Yüzyıllardır birçok medeniyete ev sahipliği yapmış bu kadim coğrafya hala birçok kültürün birbirine saygı duyarak iç içe yaşadığı bir yapıya sahiptir. Mersin’de bu kadar kültür zenginliği var iken bu kentin ‘barış şehri’ olması bütün paydaşların sorumluluğundadır. Ben gözlerde umut, yüzlerde tebessüm ve kalplerde huzur yaratmak istiyorum en büyük dileğim budur. Hayat bana paranın önemli olduğunu ancak paranın huzuru, umudu ve tebessümü alamadığını öğretti. Mersin halkı bunun çok daha fazlasına layıktır.’’ ifadelerini kullandı.

Mersin’in bırakın dünya kenti olmayı bu kazancına rağmen Türkiye kenti olmaktan bile uzak bırakıldığının altını çizen Atıcı, konuşmasına şöyle devam etti: ‘’Mersin adeta kaderine terk edilmiştir. Halkımız çok daha iyisini hak ediyor. Mersin’in dünya kenti olmasında en kısa yol turizmdir. Bizim turizmden anladığımız öyle Antalya’da ki gibi her şey dahil sistemle otele git; ye, iç, yat, parayı otele yatır, otelde parayı gitsin İstanbul’a yatırsın. Böyle bir turizm anlayışı değildir. Mersin’in ihtiyacı olan turizm anlayışı kongre turizmi, inanç turizmidir, spor turizmidir, gastronomi turizmidir, tarih turizmi ve kruvaziyer turizmidir. Mersin bütün bunların hepsini kucaklayabilecek bir yapıya sahiptir ve bunlarla cazibe merkezi olacaktır.

Mersin’in tarımını da ihmal edemeyiz. Tarımda çiftçiler desteklenerek bütün dünya ile rekabet edecek bir çiftçi potansiyeli yaratmak mümkündür. Büyükşehir belediyesi sadece yol yapan, sadece altgeçit yapan bir yapı olamaz. Büyükşehir belediyesi kentin vizyonunu belirler, kentin ufuklarını açar, hükümetlerle iyi ilişkiler kurar, uluslararası platformlarla iyi ilişkiler kurar ve buraları da bize kazandırır. Sosyal demokrasinin vazgeçilmezi kooperatifçiliktir biz tarımda bunu yapacağız.

Mersin’in ulaşım sorunu hepimizi derinden yaralıyor. Ancak ve ancak sosyal demokrat bir anlayışla bunun çözüleceğine inanıyoruz. Mersin’in ulaşım sorununu çözmek hayal değildir. Yılan hikayesine dönen hafif raylı sistem ancak sosyal demokrat bir anlayış çözebilir tıpkı İzmir de olduğu gibi. O yapılana kadar metrobüs sistemi ile ulaşımı çözmek mümkündür. Mersin’e otopark sorunu ile yaşamak da yakışmıyor bütün bunları bir küçük dokunuşla çözmek mümkündür.

Mersin, doğa ile barışık olacak. Doğa ile barışık olmayan bir kenti biz çocuklarımıza geri iade edemeyiz. Mersin bize çocuklarımızdan emanettir.

Mersin’i, Ortadoğu’nun sağlık üssü yapmak benim görevimdir. Bunu sağlık bakanlığı ile eğer olmaz ise özel sektörle görüşerek, burada üst düzey hizmet veren sağlıkçıların ve hastanelerin olduğunu Avrupa ve Ortadoğu’ya anlatmak gerekir.

İstihdam konusu hepimizin kanayan yarası bütün bu anlattığım projeler vizyoner projelerdir ve üretim projeleridir. Bu projelerle beraber istihdamın da artacağına hiç kuşku yoktur. Ortak akılla Mersin kazanacaktır. Eğer ortak akılla davranırsak Mersin kazanır. Her renk, her tını Mersin’de buluşmuştur o nedenle biz ortak aklı Mersin’de üretip; buradan Mersin’e kazandırıp tüm Türkiye’ye yaymalıyız. Mersin’in üniversiteleri, muhtarları, sivil toplum örgütleri, meslek odaları, kanaat önderleri, belediyecileri, bürokratları eski, yeni bütün yöneticileri yönetmeye dair fikri olanlar, gençler, kadınlar ortak akıl buradadır. Ortak aklı eğer biz sağlayabilirsek bu iş tamamdır.’’

Atıcı, konuşmasının sonunda bu güne kadar yaptığı hizmetler ile gurur duyduğunu ifade ederek, kendisine duyulan güvene teşekkür etti. Mersinlilerin kendisine ‘Aytuğ Hoca’ diye hitap ederek onurlandırdığını da sözlerine eklerken ‘’Ülkemin kaynaklarını kullanarak ve sizlerin sayesinde elde ettiğim bütün bilgi ve deneyimlerimi Mersin için kullanmaya devam etmek üzere Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı olmak istiyorum.’’ dedi.

 

 

Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   




  FLAŞ HABER



 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA