YILAN HİKAYESESİNE DÖNEN MERSİN KUMKUYU STOL HAVAALANI PROJESİ HANGİ AŞAMADADIR? | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
YILAN HİKAYESESİNE DÖNEN MERSİN KUMKUYU STOL HAVAALANI PROJESİ HANGİ AŞAMADADIR?


CHP Mersin Milletvekili ve Parti İçi Eğitimden Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, 2001 yılında ihale edilerek inşaatına başlanan ancak yapımı yılan hikâyesine dönen Kumkuyu STOL tipi Havaalanı projesinin akıbetini sordu

 

CHP Mersin Milletvekili ve Parti İçi Eğitimden Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, 2001 yılında ihale edilerek inşaatına başlanan ancak yapımı yılan hikâyesine dönen Kumkuyu STOL tipi Havaalanı projesinin akıbetini sordu.

1999 yılında Mersin Valiliğince yapılan etütle Erdemli İlçesi Kumkuyu mevkii uygun görülerek, 2001 yılında Mersin İl Özel İdaresi tarafından 16.5 trilyon(16.5 milyon) lira keşif bedeli ile ihaleye çıkarılan ve inşaatına başlanan Kumkuyu STOL Tipi Havaalanı'nın akıbeti konusunda belirsizliğin devam ettiğini belirten Aytuğ Atıcı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı’nın cevaplaması istemiyle hazırladığı Soru Önergesini Meclis Başkanlığına sundu.

Kısa kalkış ve iniş mesafeli (STOL tipi) uçaklara hizmet verecek olan Kumkuyu STOL Havaalanı projesinin, Mersin'in batısındaki tarihi ve turistik zenginliklerine yabancı turistlerin ulaşımını kolaylaştırarak, bölgedeki turizm potansiyelinin harekete geçirilmesinin yanı sıra; bölgenin tarım potansiyelini kullanarak, Mersin'in tarımsal üretim noktasında dünya çapında bir değere ulaşması ve ülke ekonomisine katkı sağlanması için de büyük bir önem teşkil ettiğini belirten Atıcı, “bu projenin tamamlanması ile birlikte lojistik kenti olan Mersin'den dünyaya önemli bir kapı daha açılmış olacaktır.” dedi.

Geçmiş dönemlerde bakanların sıklıkla gündeme getirerek Mersinlilere vadettiği ve son olarak 2011 yılında Valiliğin de yatırım gündeminde olduğu belirtilen Kumkuyu STOL tipi Havaalanı projesinde herhangi bir ilerleme olmadığını kaydeden Atıcı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının 2013 yılı İdare Faaliyet Raporunda bölgesel hava taşımacılığının geliştirilebilmesi için STOL tipi havaalanı faaliyetlerinin açık bir şekilde desteklendiğini belirterek Bakan’a şu soruları yöneltti;

1. Mersin'in Erdemli İlçesi Kumkuyu mevkiinde ihale edilerek inşaatına başlanan STOL tipi Havaalanı projesi hangi aşamadadır?

2. Kumkuyu'da STOL Tipi Havaalanı Projesi Bakanlığın yatırım programında var mıdır? Var ise ne zaman tamamlanması planlanmaktadır ve ne kadar bütçe ayrılmıştır?

3. Mersin Erdemli İlçesi Kumkuyu Mevkiinde STOL Tipi Havaalanı Projesi Bakanlığın yatırım programından çıkarılmış ise gerekçesi nedir ve bugüne kadar proje ile ilgili ne kadar harcama yapılmıştır?

4. Bakanlığın yatırım programında Mersin'in batı bölgelerinde (Anamur, Bozyazı, Aydıncık, Mut, Gülnar, Silifke, Erdemli) turizm, tarım ve lojistik açısından öneme sahip herhangi bir proje var mıdır?

 

Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   




  FLAŞ HABER



 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA