MÜSİAD MERSİN 18’İNCİ OLAĞAN GENEL KURULU GALA PROGRAMINI GERÇEKLEŞTİRDİ | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
MÜSİAD MERSİN 18’İNCİ OLAĞAN GENEL KURULU GALA PROGRAMINI GERÇEKLEŞTİRDİ


Kalkınma Bakan Yardımcısı Yusuf Coşkun, "Anayasa değişikliğinde artık söz milletindir anlayışı önümüzdeki süreç içerisinde daha da yerini bulacak. Vatandaşımız bundan sonra iradesine, ülkesinin geleceğine, istikbaline çok daha iyi şekilde sahip çıkacak ve bunda söz sahibi olacaktır."dedi

 

Kalkınma Bakan Yardımcısı Yusuf Coşkun, "Anayasa değişikliğinde artık söz milletindir anlayışı önümüzdeki süreç içerisinde daha da yerini bulacak. Vatandaşımız bundan sonra iradesine, ülkesinin geleceğine, istikbaline çok daha iyi şekilde sahip çıkacak ve bunda söz sahibi olacaktır."dedi.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Mersin Temsilciliği'nin 18'inci Olağan Genel Kurulu gala programı gerçekleşti. Kuranı Kerim okunmasıyla başlayan ve Divan Otel'de düzenlenen galaya Kalkınma Bakan Yardımcısı Coşkun'un yanı sıra Vali Yardımcısı Cezmi Türk Göçer, MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, MÜSİAD Mersin Başkanı Hakan Kayacı ve iş adamları katıldı. Programda katılımcılara seslenen Bakan Yardımcısı Coşkun, meclis çalışmaları tamamlanan anayasa değişikliğinin Türkiye'nin selameti için çok yararlı olduğuna inandığını söyledi. 7 Haziran'da hafif bir türbülans yaşadıklarını ve yaşanan kısa istikrarsızlığın bile ülkeye çok pahalıya mal olduğunu söyleyen Coşkun, "Bundan sonra 'Söz, karar milletindir' anlayışı yerini bulacak. Vatandaşımız bundan sonra iradesine, ülkesinin geleceğine sahip çıkacak ve bunda söz sahibi olacaktır. Siyasi istikrar bir ülke için çok önemli. Bu ülke koalisyonlardan çok çekti. Bunların hepsinin çaresi ve reçetesi bu. Biz dünyada yeni bir şey icat etmiyoruz. Siyasi istikrarı sağlama adına sistem değişikliği halkımızın da onayıyla hayata geçtiğinde önümüzü rahat göreceğiz ve 2023, 2071 hedeflerini çok rahatlıkla birlikte sağlamış olacağız." dedi.

Kısa süre içerisinde havaalanı ile ilgili çalışmaların tamamlandığını ifade eden Coşkun, "Mersin için önemli projeler var. Bunlar büyük projeler. Antalya yolundaki 27 tünelden bir tanesi hizmetteydi. Bir ay içerisinde 3 tanesini daha hayata geçireceğiz. Diğer alanlardaki yollar, hastaneler, liman projeleri hepsi bakanımızın gündeminde. Hatta tamamlanan şehir hastanesi ile ilgili de Sayın Cumhurbaşkanımızın da katılımıyla birlikte önümüzdeki günlerde Mersin hastanesine kavuşacak." ifadesini kullandı. Mersin'de yaşanan sel felaketine de değinen ve yaşananlardan dolayı üzüntülü olduklarını dile getiren Coşkun, devletin ve hükümetin yaraları sarmak için hemen harekete geçtiğini kaydetti.

MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak ise dövizdeki durum hakkında analizlerde bulunarak, doların oynaklık gösterdiği süre içerisinde tahmin piyasasında herhangi bir değişimin olmadığını kaydetti. Bu konuda alınabilecek önlemlerin olduğunu dile getiren Olpak, "Ülkemizin risk priminde bir değişim var mı o da yok demek ki suni bir durum var ve birileri bununla oynuyor. O zaman ne yapacağız. Sabredeceğiz. Atmamız gereken adımlarımız olacak. Devamında kendi para birimimize sahip çıkacağız. Kendi aramızdaki alışverişleri kendi para birimimizle yapacağız. Son tavsiyem riskinizi azaltmak mı istiyorsunuz hangi para biriminden geliriniz varsa lütfen o para biriminden borçlanın. Hırs içerisinde olmayın, riskinizi en aza indirirsiniz." şeklinde konuştu.

Olpak, yeni anayasa değişikliğinin meclisteki sürecinin tamamlandığını anımsatarak, şunları kaydetti: "Türkiye'de kuvvetler ayrılığı diye bir sistem var. İçine biraz bakıyorsunuz aslında kuvvetler karmaşası var. Bu karmaşa ayağımıza bir engel. Bu engelin ortadan kaldırılması gerekir. Bugün yapılmaya çalışılan o. Meclis aşaması geçti. Umarız ki referandum aşaması da herhangi bir sıkıntı yaşamadan, sıkıntıdan kastım kavga gürültü, problem, kırgınlıklar yaşanmadan olmasıdır. Artık milletin söz söyleyeceği noktadayız ve milletin sözüne hep birlikte itibar etme zamanındayız. Onu da gerçekleştirdikten sonra işimize odaklanacağız. Ülkemize, geleceğimize odaklanacağız. Bu çerçevede yeni anayasa ve cumhurbaşkanlığı sisteminin ülkemize hayırlara vesile olmasını diliyorum. Üyelerimizin yüzde 38'i yeni yatırım planlıyor, yüzde 31'i istihdamı arttırmayı planlıyor, yüzde 33'ü tasarrufu arttırmayı planlıyor, yüzde 48'i de 2017'yi 2016'dan daha iyi görüyor"."dedi.

MÜSİAD Mersin Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Kayacı yaptığı konuşmada bunun bir bayrak yarışı olduğunu, kendisinin ve yönetim kurulunun tüm gücüyle elinden gelen tüm gayreti göstereceğini söyledi. Kayacı 4 yıllık emeklerinden dolayı önceki başkan Yusuf Yılmaz ve yönetimine başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Şimdi yeni bir güç, yeni bir enerji ile kendilerinin de gayretle çalışacaklarını ve çıtayı daha yukarılara taşıyacaklarını söyledi. 15 temmuzda Cumhurbaşkanı ve halkın dik duruşu ve kararlılığı ile gerekli sevabı verdiğini ve milletin Cumhurbaşkanının yanında yer aldığını ifade etti. Kayacı bu süreçte şehir olanlara da Allah'tan rahmet diledi. Şimdilerde ekonomik yönden ülkenin zor duruma sokulmaya çalışıldığını söyleyen Kayacı," Türkiye'nin başına çorap geçirmeye çalışanların ördüğü bu çorabı kendi başlarına geçireceğiz." dedi.

Mersin'in dünyanın en özellikli bir kenti olduğunu belirten Kayacı, " Tarsus Kazanlı projesi ve havaalanının bir an önce bitirilmesi gerektiğine inanıyoruz. Bunların bölgeye ekonomik yönden büyük kazanımlar sağlayacaktır. Bu projeler bölgenin bir ihtiyacıdır. MÜSİAD Mersin Şubesi olarak Kalkınma Bakanımızla birlikte çalışmaya ve ekip ruhu ile çalışarak elimizi taşın altına koyacağız. Yeni OSB'lerin kazandırılması için çalışmalar yapmaya hazırız. Yatırımlar ile Mersin'in kalkınmasına katkı sağlayan Sayın Kalkınma Bakanımız Lütfi Elvan'a teşekkürlerimizi sunuyoruz" dedi. Kayacı son olarak yeni anayasa paketine değinerek, " Anayasa değişikliğinde referandumda Cumhurbaşkanımızın yanında yer alacağız. Sorumluluğumuzun bilincindeyiz." şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından Coşkun ve Olpak, MÜSİAD Mersin Temsilciliği üyeliğine seçilenlere rozet takarak, hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

Etiketler : Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Mersin Temsilciliği
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   




  FLAŞ HABER



 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA