EMLAKÇILIKTA YENİ DÖNEM | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
EMLAKÇILIKTA YENİ DÖNEM


Emlak Danışmanlığı Yasasında Sona Gelindi

 

Mersin Emlakçılar Odası Başkanı Yavuz Selim Madenli, Emlak sektörünün uzun yıllardır beklediği yasal düzenlemede sona gelindiğini belirterek düzenleme ile sektörün her açıdan büyük bir değişime uğrayacağını söyledi.

Emlakçıların dört gözle beklediği Emlak Danışmanlığı Yasasında artık son aşamaya gelindi. Önümüzdeki süreçte yasalaşması beklenen düzenleme emlak sektöründe yeni bir dönemin başlangıcı olarak Kabul edilirken Mersin Emlakçılar Odası Başkanı Yavuz Selim Madenli söz konusu düzenleme ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Artık emlak müşaviri olmanın bir çok kritere bağlanacağını belirten Madenli, "Uzun yıllar uğraş verdiğimiz meslek kanunumuzun yasallaşması konusunda artık sona gelindi.İçerisinde birçok değişiklik bulunan Emlak Danışmanlığı Kanun Taslağının uygulamaya geçmesiyle birlikte herkes emlakçılık yapamayacak." dedi.

SEKTÖRDE BÜYÜK SEVİNÇ

Emlak Danışmanlığı Yasasının sektörde büyük bir sevinçle karşılandığını da söyleyen Madenli, "Emlak sektöründe mesleğe yeni gireceklere ve kuralsız çalışanları disiplin altına alacak kanun taslağı uygulama aşamasına geldi. Uzun yıllardır söz konusu kanun taslağıyla ilgili olarak mücadele veren sektör temsilcileri, bu girişimlerin başbakanlık düzeyinde de destek almasıyla birlikte büyük bir sevinç yaşıyorlar. Taslakta emlak sektöründe yaşanan birçok sorunların çözümü adına önemli maddeler bulunuyor. " şeklinde konuştu.

DEĞİŞİM YAŞANACAK

Yavuz Selim Madenli yasa tasarısına neden gerek duyulduğu ve bundan sonraki süreçte sektörde nasıl bir değişim yaşanacağını ile ilgili de bilgiler vererek, “Emlak Danışmanlarının tüm dünyada olduğu gibi, ülkemizde de gayrimenkul sektöründe alım, satım, kiralama, danışmanlık işlemlerinin en önemli ayağını oluşturduğuna dikkat çeken Madenli, "Gayrimenkul sektöründeki olası ekonomik kayıp ve kaçakların önlenmesi, emlak danışmanları ve emlak Danışmanlığı mesleğinin hak ettiği kariyer ve unvanı kazanmasını sağlamak, hizmet kalitesinin yükseltilmesi, mağduriyetlerin yaşanmaması, vatandaşlarımızın ve meslek mensuplarımızın dünyada ki örneklerine bakıldığında benzer hizmetleri en üst noktada alması düşüncesinden hareketle 'Emlak Danışmanlığı Kanunu’ Tasarısı taslağı hazırlanmıştır.’’ifadelerini kullandı.

AĞIR CEZALAR GELİYOR

Emlak Danşmanlığında üniversite şartı aranılacağını da ifade eden Madenli, "Öncelikle kaçak çalışanlara meslek ünvan ve yetkilerini haksız kullananlara 30 bin TL para cezası getirilecek. Ayrıca 2 yıldan aşağı olmamak üzere hapis cezası ile kaçaklar ortadan tamamen kaldıracaktır” bilgisini verdi.

 

Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   




  FLAŞ HABER



 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA