YENİCE’YE KURULMASI PLANLANAN LOJİSTİK ÜS; YETMEZ AMA EVET! | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
YENİCE’YE KURULMASI PLANLANAN LOJİSTİK ÜS; YETMEZ AMA EVET!


Türkiye-Irak Sanayici ve İşadamları Derneği Genel Başkanı Nevaf Kılıç, Mersin’de gerçekleştirilen 5. Ulusal Lojistik ve Tedarik Zinciri Kongresi’ni değerlendirdi

 

Türkiye-Irak Sanayici ve İşadamları Derneği Genel Başkanı Nevaf Kılıç, Mersin’de gerçekleştirilen 5. Ulusal Lojistik ve Tedarik Zinciri Kongresi’ni değerlendirdi.

Bu yıl Mersin’de 5.sinin gerçekleştirildiği Ulusal Lojistik ve Tedarik Zinciri Kongresi tüm hızıyla sürerken Türkiye-Irak Sanayici ve İşadamları Derneği Genel Başkanı Nevaf Kılıç, lojistik sektörüyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Türkiye’de lojistiğin önemli bir sektör olduğuna vurgu yapan Kılıç, “Lojistik sektörünün önemi, Dünya’da olduğu gibi Türkiye’de de giderek artmaktadır. Hızla büyüyen bir sektörde de bu kongreyi çok önemsiyorum. Sektör temsilcileriyle akademisyenlerin buluştuğu bu kongrenin oldukça verimli olacağına inanıyorum” dedi.

“MERSİN’DEKİ BU KONGREYİ ÖNEMSİYORUM”

Kongrede de sıkça dillendirilen lojistik merkezinin Türkiye’de varlığına şiddetle ihtiyaç olduğunu ifade eden TISİAD Genel Başkanı Nevaf Kılıç, “Türkiye, coğrafi konum olarak Orta Doğu, Türki Cumhuriyetler ve Avrupa arasında bir aktarma merkezi oluşturmasından kaynaklanan avantajlı konumu ile birçok otorite tarafından lojistik üssü olarak zaten değerlendiriliyor. Bu sebeple lojistik merkezinin kurulmasına acil surette ihtiyaç vardır” açıklamasını yaptı. Türkiye’de lojistik merkeze en uygun bölgenin de Mersin olduğuna vurgu yapan Nevaf Kılıç, “Mersin’in hitap ettiği iller, sahip olduğu ulaşım kaynakları lojistik merkezi olması gereken yerin Mersin olduğunu bizlere gösteriyor. Tüm Mersin kent dinamiklerinin de bir bütün olarak konuya yaklaşması ve ortak hareket etmesi gerekliliği hasıl olmuştur. Mersin bu fırsatı hem kaçırmamalı hem de ivedi bir şekilde hayata geçirmelidir” diye konuştu.

“YENİCE, BİR FIRSATTIR”

Yenice’de kurulması planlanan lojistik üs için de değerlendirmelerde bulunan Kılıç şöyle konuştu: “Yenice’de kurulması planlanan lojistik üs yetmez ama hiç yoktan iyi bir başlangıçtır. Bu yüzden bu proje önemlidir. Hem Mersin için Hem de Türkiye için önemli bir fırsat olacaktır.”

 

Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   




  FLAŞ HABER



 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA