LOJİSTİĞİN KALBİ MERSİN’DE ATIYOR | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
LOJİSTİĞİN KALBİ MERSİN’DE ATIYOR


26-28 Mayıs tarihleri arasında Mersin’de düzenlenecek 5. Ulusal Lojistik ve Tedarik Zinciri Kongresi hakkında Toros Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yüksel Özdemir, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası(MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut ve Mersin Deniz Ticaret Odası (MDTO) Yönetim Kurulu Başkanı C

 

26-28 Mayıs tarihleri arasında Mersin’de düzenlenecek 5. Ulusal Lojistik ve Tedarik Zinciri Kongresi hakkında Toros Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yüksel Özdemir, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası(MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut ve Mersin Deniz Ticaret Odası (MDTO) Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Lokmanoğlu bilgilendirme toplantısı düzenledi.

REKTÖR ÖZDEMİR: BU KONGRE İÇİN EN UYGUN YER MERSİN’DİR

Mersin Divan Otel’de gerçekleşen basın toplantısında konuşan Toros Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yüksel Özdemir kongre hakkında bilgilendirme yaptı. Rektör Özdemir, “26-28 Mayıs tarihleri arasında yapılacak olan 5. Ulusal Lojistik ve Tedarik Zinciri Kongresi hakkında bilgi vermek için sizlerin karşısındayız. Bu kongrenin bu yıl 5.si yapılıyor. Daha önce 4 ilimizde yapılmasına rağmen kanımca bu kongrenin en uygun olduğu yer Mersin’dir. Mersin önümüzdeki yıllarda demiryolu bağlantıları ve havalimanının yapılmasıyla Türkiye’nin en önemli lojistik merkezi olacaktır. Bugün burada bu işe yıllardır emek harcayan çok değerli iki odamızın yönetim kurulu başkanları bulunuyor. Her iki başkanımızda lojistik konusunda çok önemli çabaları var. Bizde bu yıl LODER, MTSO ve MDTO ile birlikte 5. Ulusal Lojistik ve Tedarik Zinciri Kongresi’ni düzenliyoruz. Kongremize Mersin Valiliği, Mersin Büyükşehir Belediyesi, Tarsus Belediyesi, MIP, Çukurova Kalkınma Ajansı(ÇKA) ve TÜBİTAK ile şehrimizin diğer iki üniversitesi Mersin Üniversitesi ve Çağ Üniversitesi de destek oldu. Kendilerine bu destekleri için çok teşekkür ediyoruz. Bu saydığım kuruluşlardanda gördüğünüz üzere bu konu Mersin’in konusudur ve biz Mersin için ne yapabiliriz noktasında bir araya geldik.

REKTÖR ÖZDEMİR: 40 FARKLI ÜNİVERSİTE’DEN 150 KATILIMCI KATILACAK

Bu seneki Kongrenin teması “Karma Taşımacılık ve Doğu Akdeniz’de Lojistik”teması olduğu için genellikle bildiriler bu konular hakkında geldi ve bin sayfalık bir kitap oluşturuldu. Kongredehakem kurulundan geçmiş 90 bildiri yer alacak.Kongrede 40 farklı üniversiteden 150 katılımcı olacak ve 2 gün boyunca 6 ayrı salonda toplantılar düzenlenecek. İlk gün açılışımız olacak son gün ise Tarsus’ta sosyal bir gezimiz olacak” dedi.

ŞERAFETTİN AŞUT: SEKTÖRLE AKADEMİSYENLERİ BİR ARAYA GETİRECEĞİZ

Kongre’nin Mersin için çok önemli olduğunun altını çizen MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut ise yaptığı konuşmada lojistik sektörünün temsilcileri ile kongreye katkı sunan akademisyenleri bir araya getirerek onların bilgi ve çözüm önerilerini sektöre entegre etmeyi hedeflediklerini belirtti. Başkan Aşut, “Bugün sizlerle kentimiz için gerçekten çok önemli olan bir konuyu kamuoyu ile paylaşma fırsatımız oldu. Toros Üniversitesi, LODER ve MDTO ile birlikte Mersin’in iş dünyasının katılımıyla kongreyi daha yukarılara taşımaya çalışacağız. Sektörel sorunlara karşı çözüm yolu üreten hocalarımızı sektör temsilcileriyle bir araya getireceğiz. Yani burada faydanın faydasının faydası olacak.Mersin Doğu Akdeniz’in önemli bir lojistik merkezi, bu çerçevede Karma Taşımacılık ve Doğu Akdeniz’de Lojistik başlığı altında yürüyecek olan bir kongrede çok önemli konular konuşulacak. Mersin bütün taşımacılık modlarının kesiştiği önemli bir noktadır. Çukurova Bölgesel Havalimanı bittiğinde oda bu işin içinde olacak. Mersin hava taşımacılığı, kara taşımacılığı, deniz taşımacılığı ve demiryolutaşımacılığının hepsinin kesiştiği tek nokta olacak.Bunu bu şekilde değerlendirirsek;MersinDoğu Akdeniz’in en doğal lojistik noktası olacak” dedi.

LOKMANOĞLU: MERSİN’İN TABANI SAĞLAM

Lojistiğin Mersin ekonomisi için çok önemli olduğuna dikkat çekerek konuşmasına başlayan Mersin Deniz Ticaret Odası (MDTO) Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Lokmanoğlu,“Baktığınız zaman; Türkiye’de 3 tane lojistik Merkezi olabilecek yer var. Bunlar; İstanbul, İzmir ve Mersin. Mersin konumu olarak bu iki yerden çok daha şanslı durumdadır. İzmir daha çok ihracat ve ithalat ağırlıklı olduğu için çok büyük bir potansiyeli yok ama yine de servis yaptığı bir bölge var. İstanbul’un da servis yaptığı bir bölge var. Ben İskenderun ve Mersin’i aynı görüyorum zaten İstanbul’da ki limanlara baktığınızda da yaklaşık aynı uzaklıkta olduğunu görürsünüz. Mersin’in konumundaithalat, ihracat ve transit yük var. Bizim servis yaptığımız yer İzmir ve İstanbul’dan çok daha fazla. Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu, Akdeniz bu limanlardan yararlanıyor. Tabii ki lojistikbir tek limanla olmuyor. Biz senelerdir bu işi yapalım diye uğraşıyoruz. Serbest bölgemiz var, limanımız var, hava limanımızda yapılıyor. Bakın Türkiye’nin bir sürü yerinde serbest bölge var. bir sürü yerinde liman var. Karadeniz sahillerinde serbest bölgeler var Ankara da bile var. Baktığınız zaman Türkiye’de adam akılı çalışan 3 tane serbest bölge var: İstanbul, İzmir Mersin.Demek ki bu söylediğim doğru bir bakış açısı. Biz burada konuşuyoruz, yapıyoruz ama bize kimse yardım etmemesine rağmen burası bir lojistik merkezi olarak ön plana çıkıyor.Çünkü tabanımız sağlam. Onun için bu işin üzerine gitmek lazım. İnşallah amacımıza erişeceğiz. Her türlü bilgi daha iyisini yapmak için lazım. Bukongre bu yüzden çok önemli,çünkü bize bir sürü bilgi verecek.Onun için bu kongrede emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Toros Üniversitesi Rektörü, MTSO ve MDTO Başkanları basından gelen soruları yanıtladı.

 

Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   




  FLAŞ HABER



 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA