SİBER TEHDİTLER, EKONOMİK BOYUTU VE GÜVENLİK KONUŞULDU | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
SİBER TEHDİTLER, EKONOMİK BOYUTU VE GÜVENLİK KONUŞULDU


Tüm Sanayici ve İş Adamaları Derneği (TÜMSİAD), Kamu Siber Güvenlik Derneği ve Mersin Üniversitesi (MEÜ) iş birliğiyle “Siber Tehditler, Ekonomik Boyutu ve Güvenlik”  konulu panel gerçekleştirildi

 

Tüm Sanayici ve İş Adamaları Derneği (TÜMSİAD), Kamu Siber Güvenlik Derneği ve Mersin Üniversitesi (MEÜ) iş birliğiyle “Siber Tehditler, Ekonomik Boyutu ve Güvenlik”  konulu panel gerçekleştirildi.

Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB) konferans salonunda gerçekleşen etkinliğe; Vali Yardımcısı Cezmi Türk Göçer, MEÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı ile Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Arslan, TÜMSİAD Genel Başkanı Yaşar Doğan, Kamu Siber Güvenlik Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. İbrahim Soğukpınar, TÜMSİAD Mersin Şube Başkanı Mehmet Türker, bazı öğretim üyeleri ve siber güvenlik uzmanları katıldı.

Vali Yardımcısı Cezmi Türk Göçer açılış konuşmasında, neredeyse her şeyin dijital ortamda saklandığı günümüzde, siber suçların devlete ve vatandaşa verdiği zarara değindi. Kamu kuruluşlarının siber saldırılara karşı modern sistemlerle önlem almak için Siber Suçlar Daire Başkanlığı kurduğunu belirten Vali Yardımcısı Göçer, siber suçlarla mücadele ederken özgürlük, eşitlik ve adalet gibi demokratik değerlerin göz önünde bulundurulması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Rektör Prof. Dr. Ahmet Çamsarı “Eğitimden sağlığa, ticaretten eğlenceye kadar birçok alanda vazgeçilmez hale gelen bilişim teknolojileri, sağladığı avantajların yanında yeni riskleri de beraberinde getirmiştir” diyerek güvenliğimizi tehdit eden siber saldırıların önlenmesi konusundaüniversitelerin, sivil toplum kuruluşlarının ve devlet politikalarının önemli rol oynadığını belirtti. Prof. Dr. Çamsarı, “Ülke ve toplum güvenliğiyle bilgi güvenliği neredeyse eş değer hale geldi. Siber saldırı ve tehditlere karşı hem teknik hem yasal boyutta düzenlemelere ihtiyaç var. Geçenlerde siber saldırıya maruz kalan hastaneler içinde üniversitemiz hastanesi de vardı. Fakat Bilgi İşlem Daire Başkanlığı’ndaki bilgisayar mühendislerimiz ve elektronik mühendislerimiz ile bu sıkıntının üstesinden geldik” şeklinde konuştu.

TÜMSİAD Genel Başkanı Yaşar Doğan, siber saldırıların, firma performansını etkilediğini, rekabeti yok ettiğini ve ulusal ekonomiye zarar verdiğini söyleyerek siber güvenliğin öneminden söz etti. Bilişim teknolojisinin önemi ve hayatımızdaki etkisine değinen Doğan, günümüzde yaygın hale gelen elektronik ticaret konusuna da değinerek haksız rekabetlerin ve siber saldırıların önlenmesi amacıyla yazılımların geliştirilmesi gerektiğini vurguladı.

Kamu Siber Güvenlik Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. İbrahim Soğukpınar, “4. nesil bilgisayarların hayatımıza girmesiyle bilgiye ulaşma, eğitim-öğretim, ticaret ve daha birçok alanda da değişiklik oldu. Bunun bir sonucu olarak da yaşam tarzımız da değişti” dedi. Prof. Dr. Soğukpınar ayrıca sınırları olmayan sanal ortamla ilgili tehditler konusunda önlem almanın zorunlu olduğunu öne sürdü.

“Son yıllarda ‘siber uzay’ olarak adlandırılan sanal ortam, hayatımızı kolaylaştırdığı gibi sayısız tehditleri de beraberinde getirmektedir” diyenTÜMSİAD Mersin Şube Başkanı Mehmet Türker; siber güvenliğin, bireysel, kurumsal ve ulusal olarak hepimizin en temel problemlerinden biri olmaya aday olduğuna dikkat çekti.

Açılış konuşmalarının ardından Vali Yardımcısı Göçer tarafından Rektör Prof. Dr. Çamsarı’ya, TÜMSİAD Genel Başkanı Doğan tarafından Kamu Siber Güvenlik Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Soğukpınar’a günün anısına bir hediye takdim edildi.

Etkinliğin devamında Türk Telekom Güvenlik ve Risk Güvence Direktörü Kudret Ay, İş Bankası Bilgi İşlem Direktörü Hasan Reyhanoğlu ve İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) öğretim üyesi Prof. Dr. Eşref Adalı; siber güvenlik, siber güvenlik riskleri, siber saldırıların ekonomik boyutu konularında bilgi ve deneyimleri aktardı.

İTÜ öğretim üyesi Prof. Dr. Eşref Adalı’nın moderatör olduğu öğleden sonraki oturumda ise Prof. Dr. İbrahim Soğukpınar, Doç. Dr. Hulusi Öğüt, Yrd. Doç. Dr. Mehmet Bedi Kaya, Yaşar Süzer, Muammer Canbolat ve Serdar Aktaş görev aldı. Konuşmacılar, “Dünyada ve Türkiye’de Siber Güvenliğin Durumu”, “Ticarette Siber Saldırılar Yüzünden Yaşanan Ekonomik Kayıplar, Siber Güvenlikte İşbirliği, Kurumların ve Ülkelerin Siber Güvenlik Ekonomisi” başlıklarında bilgi verildi.

 

 

Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   




  FLAŞ HABER



 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA