ÖZYİĞİT’TEN GENEL BAŞKAN KILIÇDAROĞLU’NA DESTEK | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
ÖZYİĞİT’TEN GENEL BAŞKAN KILIÇDAROĞLU’NA DESTEK


Cumhuriyet Halk Partisi Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun 72. TOBB Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmanı ardından Cumhuriyet Savcılığı’nca soruşturma açılmasına tepki gösterdi

 

Cumhuriyet Halk Partisi Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun 72. TOBB Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmanı ardından Cumhuriyet Savcılığı’nca soruşturma açılmasına tepki gösterdi.

Başkan Özyiğit, “Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu tarafından 72. TOBB Genel Kurulunda dile getirilen görüşler, bu iradenin ifadesidir” diye konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 72. TOBB Olağan Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmanın yankıları sürüyor. Kılıçdaroğlu konuşmasında “Anayasa'yı değiştirelim, ne için? 'Başkanlık sistemini getireceğiz'. Bir kişi konuşacak, Türkiye susacak. Bir kişi konuşacak, hakim ona göre karar verecek. Bir kişi konuşacak, ona göre milletvekili listeleri hazırlanacak. Böyle bir başkanlık sistemini kan dökmeden bu ülkede gerçekleştiremezsiniz” ifadelerini kullanmış, ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı bu sözler üzerine soruşturma başlatmıştı. 

“SAVCILIK BİZİ SİNDİRMEYE ÇALIŞIYOR”

Cumhuriyet Halk Partisi Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit de Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun TOBB Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmaya sahip çıktı. Özyiğit, “Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu tarafından 72. TOBB Genel Kurulunda dile getirilen görüşler, iradenin ifadesidir. Ben Cumhuriyet Halk Partisi Mersin il Başkanı olarak bu iradenin tereddütsüz arkasında olduğumu net bir şekilde ifade etmek istiyorum. Bir Cumhuriyet savcısının, darbenin başaktöründen aldığı talimatla, Sayın Genel Başkanımız hakkında başlattığı soruşturmayı da Cumhuriyet Halk Partililere yönelik beyhude bir sindirme girişimi olarak gördüğümüzü belirtmek istiyorum” dedi.  

“93 YILLIK MİLLİ EGEMENLİK DİKTÖTÖRLÜK REJİMİNE KURBAN VERİLMEYECEKTİR”

Parlamenter demokrasinin adeta bir diktatörlük rejimi hedefinin tehdidi altında olduğunu vurgulayan Abdullah Özyiğit, “Halkımız, Türkiye’nin bu temel problemlerine kalıcı çözüm beklerken, tarihte daha önce benzeri görülmemiş bir darbeyle 64. Cumhuriyet Hükümeti’nin Başbakanı Sayın Ahmet Davutoğlu’nun görevden ayrılması sağlanmıştır. "4 Mayıs Saray Darbesi" olarak adlandırılan bu süreç, Cumhurbaşkanlığı makamında oturan şahsın talebi doğrultusunda ve "Milli İrade" hiçe sayılarak gerçekleştirilmiştir. Darbenin amacı hükümete el koyarak, "Laik, Demokratik, Sosyal Hukuk Devleti" ilkelerini yok edecek, kuvvetler ayrılığını ortadan kaldıracak bir diktatörlük rejimine geçişin alt yapısını hazırlamaktır. Ancak bilinmelidir ki bu hazırlığı yapanlar, Cumhuriyet Halk Partisi’nin ve ülkemizde demokrasi için bedel ödemeye hazır milyonların iradesi karşısında hüsrana uğrayacaktır. Yaklaşık 150 yıllık parlamenter geleneğimiz, 93 yıllık Milli Egemenlik anlayışına dayalı Cumhuriyetimiz ve 70 yıldır süre gelen çok partili demokratik hayatımızın kazandırdığı tarihsel birikimimiz asla bir diktatörlük rejimine kurban edilmeyecektir” dedi.

 

Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   




  FLAŞ HABER



 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA