GÜMRÜK VE TICARET BAKANLIĞI’NIN KARARI E-IMZA SATIŞLARINI ARTIRACAK | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
GÜMRÜK VE TICARET BAKANLIĞI’NIN KARARI E-IMZA SATIŞLARINI ARTIRACAK


Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, ithal edilecek ürünlerde risk denetim sistemini uygulamaya koydu. İthalatçılar, ithal edecekleri ürünleri için risk denetim sistemine girmek zorundalar. İşlemleri E-devlet üzerinden yapacak olan ithalatçıların e-imza kullanmaları gerekiyor

 

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından 2 Mayıs 2016 tarihi itibariyle devreye sokulan ‘İthalatta Risk Esaslı Denetim Sistemi (GTB-İRİS), e-imza satışlarına hız kazandırırken, 2015 yıl sonu itibariyle 2 milyonu geçen e-imza kullanıcı sayısını da önemli ölçüde artıracak.

Bakanlığın GTB-İRİS’i devreye almasının e-imza üreticileri açısından önemli olduğunu ve bunun e-imza üretimine ve satışlarına büyük katkı sağlayacağını belirten E-Tuğra EBG A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı N. Hüseyin Kuran; “Türkiye’de 2005 yılında e-imza kanununun yürürlüğe girmesiyle başlayan e-dönüşüm süreci 2016 yılının ilk aylarında e-tebligat, e-reçete, e-arşiv uygulamalarının zorunlu hale getirilmesi ile büyük bir ivme kazandı. İçinde bulunduğumuz Mayıs ayının ilk günlerinde bu kez Gümrük ve Ticaret Bakanlığımız ‘İthalatta Risk Esaslı Denetim Sistemi’ni devreye soktu. İthal edilecek ürünlerin insan sağlığı, can ve mal güvenliği, çevre ve tüketicinin korunması yönünden denetimini sağlamak amacıyla ithalatçıların sisteme dahil olup başvurularını e-devlet kapısı üzerinden yapmaları gerekiyor” dedi.

E-Tuğra EBG A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı N. Hüseyin Kuran, Bakanlığın uygulaması ile ilgili şu bilgileri de verdi: “Gümrük ve Ticaret Bakanlığımızın duyurusunda, ‘Başvuruların yapılabilmesi için öncelikle; Kullanıcı bilgileri kısmından hangi firmaya ait işlem yapılacağı seçilmeli ve e-imzalı olarak onaylanmalıdır’ deniyor. Bu ifade söz konusu ürünler için sisteme gireceklerin e-imza almaları gerektiğini açıkça ortaya koyuyor. E-devlet uygulamasının yerleşmesi yeni yeni uygulamaların devreye alınması e-imza sektörünün her geçen gün büyüyerek yoluna devam etmesini sağlıyor.”

Hali hazırda e-imza ile ihaleye katılma, dava açma, defter tutma, patent, ikametgah taşıma, bilet kesme ve işyeri adresi değiştirme, tebligat gönderme, reçete yazma, arşiv hizmeti verme gibi işlemlerin yapıldığını belirten N. Hüseyin Kuran; “Sadece kamu veya şirketler değil, avukatlar, ressamlar, yazarlar, şairler kısaca kişiler de artık e-imza kullanıyorlar. E-Tuğra e-imza sayesinde kullanıcılarına hem zaman tasarrufu hem de daha etkin ve güvenli bilgi alışverişi avantajı sağlıyor. İthalatta Risk Esaslı Denetim Sistemi gibi farklı uygulamaların devreye girmesiyle birlikte e-imza kullanım alanları da genişliyor. E-tuğra olarak sürecin verimli işleyişine destek olabilmek için e-imza üretim merkezlerimizin sayısını 40’ın üzerine çıkardık. Önümüzdeki dönemde de yeni şubeler açmayı sürdüreceğiz. Şubelerin yanı sıra hizmetlerimizi Türkiye’nin bir çok ilinde e-devlet uygulamaları konusunda verdiğimiz ücretsiz eğitim seminerleri ile de destekliyoruz” dedi.

 

Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   




  FLAŞ HABER



 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA