IRAK İLE TİCARET HACMİ ARTACAK | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
IRAK İLE TİCARET HACMİ ARTACAK


Türkiye-Irak Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TISİAD) Genel Başkanı Nevaf Kılıç, Irak Bölgesel Kürt Yönetimi ile Türkiye arasında çok önemli adımların atıldığını belirterek, “Habur güçlendirilecek yeni kapılar için çalışma yapılacak. Finans sektörü canlandırılacak ve ekonomide ortak mekanizma kur

 

Türkiye-Irak Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TISİAD) Genel Başkanı Nevaf Kılıç, Irak Bölgesel Kürt Yönetimi ile Türkiye arasında çok önemli adımların atıldığını belirterek, “Habur güçlendirilecek yeni kapılar için çalışma yapılacak. Finans sektörü canlandırılacak ve ekonomide ortak mekanizma kurulacak” dedi.

Türkiye-Irak Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TISİAD) Genel Başkanı Nevaf Kılıç, önümüzdeki dönemde Irak ve Türkiye arasındaki ticaretin geliştirilmesi için Habur kapısı güçlendirileceğini ve yeni sınır kapıları için çalışma yapılacağını söyledi. İki ülke arasındaki finans sektörü canlandırılacağını da söyleyen Kılıç, yeni alanlarda işbirliğine gidileceğini ve ekonomide ortak mekanizma kurulacağını açıkladı. İki ülke arasındaki ticaret hacminin birkaç yıl öncesi ne kadar 12 milyar Dolar olduğunu da hatırlatan Genel Başkan Kılıç, “Küresel kriz ve bölgesel şartların etkisiyle düşüş yaşandı. Geçen yıl ticaret hacmimiz 8.5 milyar dolara düştü. Ancak şimdi hayata geçirilecek olan Kalkınma İşbirliği Programı ile iki ülke arasındaki işbirliği üst düzeye çıkacak. Böylece ticaret hacmimiz yükselecek ve Irak ile iş yapan işadamlarımız artık rahat bir nefes alabilecek” şeklinde konuştu.

YENİ KAPILAR AÇILACAK

Irak'la ticaret hacmine bakıldığında bir sınır kapısının mevcut olduğunu bununda ihtiyacı karşılamadığını söyleyen Genel Başkan Kılıç, “Habur Sınır Kapısı yetersiz kalıyor. Buranın kapasitesinin arttırılması için bir çalışma var ancak ne yapılırsa yapılsın ihtiyacı karşılamayacak. Onun için yeni kapıların açılmasını istiyoruz ve talep ediyoruz. Daha fazla kapı olursa ticaret hacmi de artar" diye konuştu.

 

Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   




  FLAŞ HABER



 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA