AKİB’DE İHRACATI ARTIRACAK EĞİTİM PROGRAMI BAŞLADI | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
AKİB’DE İHRACATI ARTIRACAK EĞİTİM PROGRAMI BAŞLADI


AKİB, geleceğin girişimci, yönetici ve nitelikli ara elemanlarını yetiştirecek

 

Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB) ve Adana Sanayi Odası işbirliğiyle bölgenin istihdamına ve ihracat artışına katkıda bulunmak amacıyla geleceğin girişimci, yönetici, nitelikli ara elemanlarını yetiştirecek eğitim programı başladı.

AKİB Koordinatör Başkanı Bülent Aymen, “Özellikle devlet destek mekanizmaları ve pazar araştırması konusunda önemli bir farkındalık ile mezun olacak kursiyerlerin, Akdeniz Bölgesi işgücü piyasasına ve ihracatına katkı vermesini bekliyoruz” dedi.

Aymen: “AKİB ihracatı nisan ayında dolar kurunun da etkisiyle yüzde 13 azaldı. Kaybı azaltmak için yeni pazarlara açılma stratejisi kapsamında bu ay İran’a Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri Sektörel Ticaret Heyeti ziyaretimiz olacak.”

Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB) ve Adana Sanayi Odası işbirliğiyle bölgenin istihdamına ve ihracat artışına katkıda bulunmak amacıyla geleceğin girişimci, yönetici, nitelikli ara elemanlarını yetiştirecek eğitim programı başladı. Adana’da hayata geçirilen AKİB Akademi Dış Ticaret Eğitim Programı programında, Dış Ticaret, Mesleki İngilizce, Proje Hazırlama ve Kişisel Gelişim alanlarında eğitim sunuluyor. AKİB Akademi Dış Ticaret Eğitim Programı, Adana’nın ardından Kayseri, Hatay ve Mersin’de de düzenlenecek.

Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB) Koordinatör Başkanı Bülent Aymen, program ile hem işsizliğin yoğun olduğu bölgenin istihdam artışına katkıda bulunacaklarını hem de ihracatçıların ihtiyaç duyduğu nitelikli elemanlara kavuşacaklarını söyledi.

Aymen, “Özellikle devlet destek mekanizmaları ve pazar araştırması konusunda önemli bir farkındalık ile mezun olacak kursiyerlerin bölgemiz iş gücü piyasasına katkı vermesini bekliyoruz. Farklı iller ve programlarla devam edecek eğitimin, ihracat artışının önündeki engelleri bir nebze kaldıracağına inanıyoruz” diye konuştu.

AKİB, İran’a Mobilya Ticaret Heyeti götürecek

AKİB’in ihracatına ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Aymen, nisan ayında dolar kurunun düşmesinin de etkisiyle yüzde 13’lük düşüş yaşandığını söyledi. Kaybı azaltmak için İran gibi pazarlara açılacaklarını dile getiren Aymen, şunları söyledi:

“İhracatçılar olarak mucize beklemeden her anlamda elimizden geleni yapıyoruz. Mayıs ayında İran’a Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri Sektörel Ticaret Heyeti ziyaretimiz olacak. Ayrıca Kereste-Palet üyelerimiz için planladığımız Ur-Ge Projesi, Bakanlık tarafından onaylandı. Bu proje ilişkin çalışmalara başlayarak sektör firmalarımıza yeni pazarlar bulacağız.”

Mersin TEB-TİM Girişim Evi de açılacak

AKİB gibi Türkiye İhracatçılar Meclisi ve diğer tüm İhracatçı Birlikleri’nin de ihracatı artırmak üzere aynı seferberlikle çalıştığını vurgulayan Aymen, “Yakında Mersin TEB-TİM Girişim Evi de faaliyete geçecek. Emeklerimizin karşılıksız kalmayacağına ve gerek bölge gerekse ülkemiz ihracat rakamlarına olumlu yansıyacağına inanıyoruz” dedi.

Toplam 25 kişi 170 saat eğitim görecek

İlk etapta 25 kişi için 170 saatlik bir süreci kapsayan AKİB Akademi Dış Ticaret Eğitim Programı, uzman eğitmenler tarafından dört ana modülde verilecek. Kursiyerler, program sonunda dört ayrı sertifika ve diploma sahibi olacak. Eğitim ve seminer duyurularının AKİB web sitesi üzerinden takip edilebileceği süreçte, eğitim almak isteyenler site üzerinden başvuruda bulunmak mümkün olacak.

 

Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   




  FLAŞ HABER



 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA