CUMHURBAŞKANI’NDAN DEMOKRASİYE DARBE | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
CUMHURBAŞKANI’NDAN DEMOKRASİYE DARBE


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu arasında yaşanan güç savaşının ardından Davutoğlu’nun 22 Mayıs’taki AKP Olağan Üstü Kongresi’nde Genel Başkanlığa aday olmayacağını açıklaması siyasi arenada deprem etkisi yarattı

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu arasında yaşanan güç savaşının ardından Davutoğlu’nun 22 Mayıs’taki AKP Olağan Üstü Kongresi’nde Genel Başkanlığa aday olmayacağını açıklaması siyasi arenada deprem etkisi yarattı.

Davutoğlu’nun Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın zorlaması ile Genel Başkanlık’tan el çektirildiğini ifade eden Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Abdullah Özyiğit, bunun bir darbe girişimi olduğunu söyledi. Özyiğit, “Cumhurbaşkanı darbe yapıyor” dedi.
  
Başbakan ve AKP Genel Başkanı Davutoğlu’nun MYK sonrasında yaptığı açıklama ile siyasi arena hareketlendi. Başbakan Davutoğlu’nun 22 Mayıs’ta gerçekleştirilecek olan AKP Olağanüstü Genel Kurulu’nda aday olmayacağını açıklamasının üzerine bir açıklama da Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Abdullah Özyiğit’ten geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Başbakan Davutoğlu’nu istifaya zorladığını söyleyen Özyiğit, “Bu demokrasiye vurulan bir darbedir. Cumhurbaşkanı apaçık darbe yapmaktadır” dedi.

Özyiğit, “Sayın Davutoğlu bu ülkenin Başbakanıdır. Ancak görüyoruz ki Sayın Davutoğlu bu büyük sorumluluğu taşıyamamıştır. Aldığı 20 milyonun üzerindeki oyu terk edip, onlara sırtını dönüp, bir kişinin baskısına boyun eğmiş ve koltuğunu terk etmiştir. Öte yandan Cumhurbaşkanı, Anayasal sınırlarını bir kere daha aşarak, anayasayı ihlal ederek, bir siyasi partiyi dizayn etmiştir. Cumhurbaşkanını yeminine sadık kalmaya bir kez daha davet ediyoruz. Yaşanan süreç bize göstermiştir ki, ülkenin doğru ve çağdaş bir şekilde yönetilmesi için Cumhuriyet Halk partisi iktidarına ihtiyacı vardır” açıklaması yaptı.

“HANİ DARBE KARŞITIYDINIZ?”

Ak Parti’nin son yıllarda dilinden düşürmediği ‘Darbe Karşıtlığı’na da değinen CHP’li Özyiğit, “AKP'liler darbe karşıtı değiller mi? Her fırsatta bunu iddia etmiyorlar mıydı? Şimdi ne oluyor da Cumhurbaşkanı’nın bu eylemine karşı susuyorlar? Cumhurbaşkanı Hükümet'e darbe yaparak Başbakanı değiştiriyor, kimsenin sesi çıkmıyor. Madem darbe karşıtısınız, neden suç duyurusunda bulunmuyorsunuz, neden sesinizi çıkartmıyorsunuz?” diyerek tepkisini dile getirdi.

 

Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   




  FLAŞ HABER



 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA