KILIÇDAROĞLU’NDAN AKP’YE ASGARİ ÜCRET ÜZERİNDEN GÖNDERME | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
KILIÇDAROĞLU’NDAN AKP’YE ASGARİ ÜCRET ÜZERİNDEN GÖNDERME


Mezitli Belediyesi’nin organize ettiği “DİSK buluşması” programına katılan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, AKP Hükümeti’ni taşerona kadro sözüyle eleştirdi. Kılıçdaroğlu, “Onlar yandaşlarına kadro verir, Biz kimsenin ekmeğiyle oynamayız. Tüm taşeron işçilerimize kadro vermek bizim boynumuzun borcudur

 

Mezitli Belediyesi’nin organize ettiği “DİSK buluşması” programına katılan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, AKP Hükümeti’ni taşerona kadro sözüyle eleştirdi. Kılıçdaroğlu, “Onlar yandaşlarına kadro verir, Biz kimsenin ekmeğiyle oynamayız. Tüm taşeron işçilerimize kadro vermek bizim boynumuzun borcudur” açıklamasını yaptı.

“VERDİNİZ VERMESİNE DE HERKESİ PERİŞAN ETTİNİZ, 

NASIL VERECEĞİNİZİ BİLEMEDİNİZ!”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kuyuluk’ta Mezitli Belediyesi’nin organize ettiği Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Buluşması programına katıldı. Toplu sözleşme töreninde DİSK Genel Başkanı Kani Beko da hazır bulundu. Yoğun katılımın olduğu toplu sözleşme töreninde ilk konuşmayı Cumhuriyet Halk Partisi Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit yaptı. Özyiğit konuşmasında CHP’li belediyelerin işçilere verdiği değere dikkat çekti. Cam işçilerinin direnişine de sahip çıkan Abdullah Özyiğit, “Kristal-iş’e bağlı Paşabahçe işçilerinin emek direnişlerini de sonuna kadar destekliyoruz ve her zaman onların bu haklı mücadelesinde yanlarında olduğumuzun bilinmesini istiyoruz” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit’ten sonra söz alan DİSK Genel Başkanı Kani Beko da CHP’li Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’a emeğe ve emekçiye verdiği değerden dolayı teşekkür etti. Taşeron işçiye kadro isteklerini yineleyen Beko, “AKP seçim meydanlarında taşerona kadro vereceğiz dedi. Söz verdi. Şimdi seçimler bitti. AKP iktidar oldu, Ahmet Davutoğlu da Başbakan. Taşerona kadro sözünün tutulmasını bekliyoruz” diye konuştu. Kıdem tazminatı sorununa da değinen DİSK Genel Başkanı Kani Beko, “Anamızın ak sütü kadar helal olan kıdem tazminatı hakkımızın elimizden alınmasına asla izin vermeyeceğiz” dedi. 

“İŞÇİLERİN ONURU, KILIÇDAROĞLU”

Törende son konuşmayı yapan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, işçilerin “İşçinin onuru, Kılıçdaroğlu” sloganlarıyla kürsüye çıktı. CHP Lideri Kılıçdaroğlu, “Bizim en büyük mücadelemiz yoksulluğun olmaması, hiç kimsenin ötekileştirilmemesi, herkesin özgür yaşaması, emeğin hakkının verilmesidir. Bu düşüncenin peşinden koşan herkesi Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altına çağırıyorum” dedi. Kılıçdaroğlu, özgür bir medya ve bağımsız yargı isteyen herkesin tek adresinin CHP olduğunu da vurguladı. 

“CHP’Lİ BELEDİYELERDE RANT YOK, İNSANA HİZMET VAR”

Seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi olarak asgari ücreti net bin 500 TL yapacaklarını söylediklerini hatırlatan CHP Lideri, “Biz bin 500 TL dedik, hemen bizi gidip patronlara şikayet ettiler. Sonra çıktılar AKP iktidara gelince asgari ücreti bin 300 TL yapacağız dediler. Dediler demesine de nasıl yapacaklarını bilmiyorlar, her kesimi perişan ettiler” dedi. Nerede Cumhuriyet Halk Partili bir belediye varsa orada asgari ücretin en az bin 500 TL olduğunu ifade eden Kemal Kılıçdaroğlu, “İşte CHP’li Mezitli Belediyesi. Belediye Başkanımız sözünü tuttu. Biz verdiğimiz sözü tutarız. Bakın, yerel yönetimlerde gördüğünüz tüm güzel uygulamaları Cumhuriyet Halk Partililer yapıyor. İnsanlarımız nefes almak istediğinde Cumhuriyet Halk Partili belediye başkanlarının olduğu ilçelere gidiyorlar. Çünkü Cumhuriyet Halk Partili Belediyelerde rant yok, insana hizmet vardır” diye konuştu.

“TAŞERONA KADROYU GÜNDEME BİZ GETİRDİK”

Türkiye’nin gündeminde hiçbir zaman taşerona kadro verilmesiyle ilgili bir gündem olmadığını belirten CHP Lideri Kılıçdaroğlu, bu konunun ülke gündemine Cumhuriyet Halk Partisi ile taşındığını savundu. Kılıçdaroğlu, “Onlar yandaşlarına kadro verir, Biz kimsenin ekmeğiyle oynamayız. Tüm taşeron işçilerimize kadro vermek bizim boynumuzun borcudur” açıklamasını yaptı. İşçilerin kabul etmediği her düşüncenin karşısında işçilerin yanında olacaklarına vurgu yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Biz mücadele ederken hiçbir sendikayı ayırmıyoruz. Bizim için emekçi, emekçidir. İşçilerin de kendi haklarını alabilmek için ayrım yapmadan mücadele etmeleri gerekmektedir” diyerek sendikalara ortak hareket etme çağrısı yaptı. Türkiye’ye grev hakkını getiren ve sendikal mücadeleyi sağlayan partinin Cumhuriyet Halk Partisi olduğunu belirten Kemal Kılıçdaroğlu, “Bu vesileyle eski Genel Başkanımız Bülent Ecevit’i saygıyla anıyorum. Bizler emekçiden yana partiyiz. Bunun da gereğini yerine getireceğiz” dedi.   

“NEDEN BAKANLARIN DOKUNULMAZLIĞINI KALDIRMIYORSUNUZ?”

Türkiye gündeminin bu sıralar dokunulmazlıkla meşgul olduğunu ifade eden Kemal Kılıçdaroğlu, dokunulmazlık için şu görüşlere yer verdi: “Ülkemize tam demokrasi gelecekse Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde milletin vekili sıfatını alan hiç kimsenin yolsuzluk, hırsızlık, ihaleye fesat karıştırma gibi sıfatlarının olmaması gerekiyor. Buradan bir kez daha sesleniyorum, kürsü dokunulmazlığı dışında her türlü dokunulmazlığa Hayır diyoruz.” Dokunulmazlıklar konusunda AKP hükümetini de eleştiren Kılıçdaroğlu, “Davutoğlu’nun birinci elden suçladığı kalpazanlık dosyası olan Recep Tayyip Erdoğan’dır. Bunu söyleyen de senin küçük kardeşin Ahmet Davutoğlu’dur. Dokunulmazlık diye ortalığa düştünüz madem neden Bakanların dokunulmazlıklarını kaldırmıyorsunuz?” diyerek AKP iktidarını eleştirdi. 

“BEN ERGENEKON’UN SAVCISIYIM DİYEN ERDOĞAN İNSANLARIN YÜZÜNE ŞİMDİ NASIL BAKACAK?”

Danıştay tarafından kararı bozulan Ergenekon Davasına da değinen Kemal Kılıçdaroğlu, kendisini dava sürecinde “Ergenekon Savcısı” olarak addeden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı da sert sözlerle eleştirdi. Kılıçdaroğlu, “Yıllarca Ergenekon davasıyla binlerce kişiyi mağdur ettiniz. Pek çok insan cezaevlerinde hayatını kaybetti. Bu kadar büyük bir dramı birlikte yaşadık. Ergenekon’un tamamının kurgu olduğu ortaya çıktı. Yüzlerce kişiyi cezaevine tıktılar. Sahte mahkemeler kurdular, sahte deliller hazırladılar. Ben Ergenekon’un Savcısıyım diyen Recep Tayyip Erdoğan insanların yüzüne şimdi nasıl bakacak?” dedi.

 

Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   




  FLAŞ HABER



 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA