AİLE ŞİRKETLERİNİN GELECEĞİ MERSİN’DE MASAYA YATIRILDI | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
AİLE ŞİRKETLERİNİN GELECEĞİ MERSİN’DE MASAYA YATIRILDI


Türkiye ekonomisi için büyük önem taşıyan aile şirketlerinin geleceği, TÜGİAD Çukurova Şubesi ve TAİDER tarafından düzenlenen konferansta masaya yatırıldı

 

Türkiye ekonomisi için büyük önem taşıyan aile şirketlerinin geleceği, TÜGİAD Çukurova Şubesi ve TAİDER tarafından düzenlenen konferansta masaya yatırıldı. Konferansta konuşan TÜGİAD Şube Başkanı Öner, “Ülkemizde bu şirketlerin çoğu 25 yıldan fazla yaşamıyor, kurumsallaşma şart” dedi.

Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Çukurova Şubesi ile Türkiye Aile İşletmeleri Derneği (TAİDER) tarafından düzenlenen "Ailede Birlik, İşletmede Sürdürebilirlik" konulu konferans iş dünyasını bir araya getirdi. Mersin Hilton Oteli’nde gerçekleşen konferansın açılış konuşmasını yapan TÜGİAD Çukurova Şubesi Başkanı Armağan Önel, TÜGİAD olarak Türkiye'yi hem bölgelerde hem de uluslararası arenada iyi bir şekilde temsil ettiklerini belirtti. Öner, “Hemen her sektörde 21-45 yaşları arasında yaklaşık 900 genç girişimciyi barındırıyor. 900 girişimcinin sahip olduğu işletmelerde ise yarım milyona yakın bir istihdam gücü ve 100 ülkeye yapılan yaklaşık 18 milyar dolarlık ihracat hacminden söz ediyoruz. Bütün bunlar muazzam rakamlar, Türkiye ekonomisi için çok önemli veriler” dedi.

BİZDE 25, JAPONYA’DA BİN YIL YAŞIYOR

TÜGİAD Çukurova Şubesi’nin de bölgenin adeta sesi olduğuna işaret eden Armağan Öner, “Mersin’in markalaşması için, bölgemizin çözüm bekleyen meseleleri için üzerimize düşeni yaptık, yapmaya devam ediyoruz” diye konuştu. TAİDER ile birlikte gerçekleştirdikleri etkinliğin önemine de dikkat çeken Öner, şöyle devam etti:

“Aile şirketleri ülkemiz ekonomisi için çok önemli. Türkiye ekonomisinin yüzde 95'ini aile şirketleri oluşturuyor. Ancak çok yazık ki şirketlerin sürdürebilirliğine ve yaşam zamanına baktığımızda ömrü 25 yılı geçmiyor. Bunun nedenlerinden bazıları; kurumsallaşamama, aile içi sürtüşme ve kuşak çatışması. Görüyoruz ki nesil geçişlerinde şirketler yüzde 60 kayba uğruyor. Yaklaşık 100 şirketten sadece 4-5 tanesi üçüncü jenerasyonu görebiliyor. Dünyada farklı bir durum var. Mesela Japonya'da bin 200 yıllık aile şirketleri faaliyet gösterebiliyor. Gönül ister ki, Türkiye'deki şirketlerde markalaşsın, kurumsallaşsın, daha ileri bakabilsinler, güçlü ve yaşlı şirketlerimiz olsun.”

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK İÇİN DENGE ŞART

TAİDER Başkanı Sumer Tömek Bayındır da, aile şirketlerinin dünyada dominant güç içerisinde olduğunu belirtti, “Aile işletmesinde iki farklı sistemden bahsedebiliyoruz. Biri aile biri işletme ve bunlar birbiriyle çelişebiliyor. Birinde duygusal kaygı, kucaklayıcılık, ailenin ihtiyaçları, eşitlik var. İşletme sisteminde ise performans ve kar odağı, değişim, değişimi yönetmek var. Sürdürebilirliğin yolu dengeyi sağlamaktan geçiyor” dedi. Konferansın sonunda, Mersin'de şirketleri bulunan Hasan Şemsi ve Zeynep Şemsi Aysalar, İstanbul’dan Atıl Pekşen ile Antakya’dan Ömer Abdo, kendi aile şirketleri ve yönetimleri hakkında katılımcılara bilgi verdi, deneyimlerini paylaştı.

 

 

 

Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   




  FLAŞ HABER



 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA