TOROSLAR’DA ‘KEŞANLI ALİ DESTANI’ BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
TOROSLAR’DA ‘KEŞANLI ALİ DESTANI’ BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI


Türk Tiyatrosu’nun başyapıtlarından biri olan “Keşanlı Ali Destanı” bu kez, Toroslar Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun “Dünya Tiyatrolar Günü’ne” özel hazırladığı oyun ile Toroslar’da perde aldı

 

Türk Tiyatrosu’nun başyapıtlarından biri olan “Keşanlı Ali Destanı” bu kez, Toroslar Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun “Dünya Tiyatrolar Günü’ne” özel hazırladığı oyun ile Toroslar’da perde aldı.

Gazeteci Yazar Merhum Haldun Taner’in yazdığı, Toroslar Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Hasan Topuz’un yönettiği iki perdelik komedi oyunu; Yunus Emre Kültür Merkezi’nde sanatseverlerle buluştu.

Gecekondu mahallesi Sineklidağ’ın kendine bir kahraman ve bir destan yaratmasının hikayesinin anlatıldığı tiyatro gösterisine; Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Belediye Meclis Üyeleri, Mahalle Muhtarları, Siyasi ve Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Tiyatro oyunu öncesinde sahneye gelen Toroslar Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Hasan Topuz, katılımcılara 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü Ulusal Bildirgesini okudu. Topuz; “Bizleri yalnız bırakmadığınız için teşekkür ederiz. Başkanımız Hamit Tuna’nın destekleriyle bu güzel eseri tiyatro oyunuyla sergiledik. Başkanımıza da ekip olarak yeniden teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

Salondaki izleyiciler tarafından büyük beğeni ile izlenen oyunun ardından bir konuşma yapan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ise tiyatronun Türk tarihinde önemli bir yeri olduğunu belirterek, “Dünya Tiyatrolar Günü’ne özel sahnelenen ve büyük beğeni toplayan oyundan dolayı da tüm oyuncularımızı ve tiyatro hocamızı tebrik ediyorum” dedi.

Toroslar Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyuncularının amatör olmasına rağmen profesyonel bir oyunculuk sergilediklerine de dikkat çeken Başkan Hamit Tuna: “Sanat, insanın ruhunu ve gönlünü inceltir. Başta tiyatro olmak üzere, sanatın tüm dalını önemsiyoruz. Geleneksel Türk tiyatrosu içerisinde gölge oyunu olan Karagöz ve Hacivat’ı da öne çıkartmak suretiyle tiyatroya, kültür ve sanata olan desteklerimiz artarak devam edecektir. Bu da tabi ki hocalarımızın himayesinde amatör ruhların sayesinde de olacaktır” dedi.

Başkan Tuna daha sonra, Toroslar Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Hasan Topuz ile tüm oyunculara çiçek takdim ederek, performanslarından dolayı teşekkür etti.

 

Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   




  FLAŞ HABER



 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA