İRAN’A UYGULANAN AMBARGO KALKARSA, MERSİN İÇİN BÜYÜK KAZANIM OLUR | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
İRAN’A UYGULANAN AMBARGO KALKARSA, MERSİN İÇİN BÜYÜK KAZANIM OLUR


Adalet ve Kalkınma Partisi’nin eski Mersin İl Başkanı ve Salt Cam Şirketler Grubu Ortağı Mekin Merter Salt, İran’a ambargoların kaldırılmasının Türkiye ve Mersin ekonomisine olumlu katkıda bulunacağını kaydetti

 

Adalet ve Kalkınma Partisi’nin eski Mersin İl Başkanı ve Salt Cam Şirketler Grubu Ortağı Mekin Merter Salt, İran'a ambargoların kaldırılmasının Türkiye ve Mersin ekonomisine olumlu katkıda bulunacağını kaydetti.

Türkiye’nin, İran’la olan ticaret ve turizminin hızlı bir şekilde gelişim göstermesini ve bunun iki ülkenin de ekonomik gücünü artırmasını beklediklerini aktaran Mekin Merter Salt, anlaşmadaki yükümlülüklerini yerine getiren İran’a, ABD ve AB tarafından uygulanan ticari ambargonun kaldırılmasının İran’ın ekonomik bağlamda bölgesel etkinliğini artıracağını kaydetti. Salt, "İran’a uygulanan ekonomik ambargonun kaldırılması, daralan küresel ekonomiye de olumlu etkilerde bulunacaktır" dedi.

MERSİN FİRMALARINA BÜYÜK PAZAR

İran’a uygulanan ticari ambargonun kaldırılmasıyla birlikte, Türkiye’nin İran’la olan ticaret ve turizminin hızlı bir şekilde gelişim göstermesini beklediklerini aktaran Mekin Merter Salt, "Gelişmelerin iki ülkenin de ekonomik gücünü artırmasını bekliyoruz. Özellikle turizm, enerji, bankacılık, petrokimya, telekomünikasyon, ulaştırma, otomotiv, inşaat sektörlerinde, İran’la ikili ticari ilişkilerin geliştirilmesi, iki ülke için de olumlu ekonomik etkilerde bulunacak ve iki ülke arasındaki ticaret hacmini olabildiğince yüksek oranlara çıkartacaktır" görüşünde bulundu. İran’a uygulanan ekonomik ambargonun kalkmasının İran’ın Türkiye ile ticari bağlamda çok yönlü iş birliklerini artırmasının yanında, Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgesi ile bu bölgelerle ticaret hacmi yüksek Mersin için de olumlu etkileyeceğini belirtti.

 

Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   




  FLAŞ HABER



 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA