YENİ KIRSAL KALKINMA DESTEK PROGRAMI TANITILDI | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
YENİ KIRSAL KALKINMA DESTEK PROGRAMI TANITILDI


Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), Katılım Öncesi Yardım Aracı Kırsal Kalkınma Programı (IPARD) I Mersin Yatırımları Toplu Açılışı ve IPARD II Lansman Törenine katıldı

 

Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), Katılım Öncesi Yardım Aracı Kırsal Kalkınma Programı (IPARD) I Mersin Yatırımları Toplu Açılışı ve IPARD II Lansman Törenine katıldı.

 Akdeniz İhracatçı Birlikleri’nde (AKİB) düzenlenen törende Elvan’a Vali Özdemir Çakacak, Mersin Milletvekilleri Yılmaz Tezcan, Ali Cumhur Taşkın ve Hacı Özkan da eşlik etti.

 İlk olarak konuşan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Başkanı Ali Recep Nazlı; toplam 42 ilde faaliyet gösteren TKDK’nın bugüne kadar 50 bin kişiye istihdam sağladığını, amaçlarının yılsonuna kadar bu istihdam sayısını 100 bine çıkarmak olduğunu belirtti. Birçok değişik sektörde küçük ve orta büyüklükteki girişimcilere destek verdiklerini kaydeden Nazlı; “Mersin’de 2013 yılından bu yana sözleşme imzaladığımız 111 projeden büyük çoğunluğu tamamlandı. Kalanlar da 2016 yılının sonuna kadar tamamlanacaktır” dedi.

 IPARD II’nin tanıtımını yaptıklarını ve yakında projeleri kabul etmeye başlayacaklarını vurgulayan Nazlı; “ Tüm girişimcilerimizi proje teklifi vermeye çağırıyorum. Hangi alanlarda ne kadar hibe alabileceğinizi belirleyelim ve projenizi hayata geçirelim” diyerek sözlerini noktaladı.

 Vali Özdemir Çakacak ise “Mersin’le ilgili her konuda bize her zaman yakın ilgi gösteren, yakından takip eden ve desteklerini esirgemeyen Başbakan Yardımcımız Sayın Lütfi Elvan’a tüm Mersinliler adına şükranlarımı sunuyorum” diyerek başladığı konuşmasına şu şekilde devam etti.

 “Mersin ılıman iklim, bereketli topraklar ve tarımsal ürün çeşitliliği gibi avantajlarını tarım sektöründe gerçekleştirdiği büyük atılımlarla değerlendirmektedir. Şu ana kadar Kırsal Kalkınmayı Destekleme Programı kapsamında açılan 7 hibe programından 111 proje destek almış, bu projelerle toplam 130 milyon TL değerinde kaynak harekete geçirilmiştir. Bu projelere sağlanan 62,5 milyon TL’lik hibe desteğinin 45,8 milyon TL’si üreticilerimize aktarılmış, bu sayede 500’ün üzerinde insanımıza iş imkanı sağlanmıştır”

 6 milyar TL tarımsal üretim değerine sahip Mersin’in 4,7 milyar TL bitkisel üretim değeri ile Türkiye’nin üçüncü ili olduğuna ve ilimizden yapılan ihracatın önemli bölümünün tarım ve tarıma dayalı sanayi ürünlerinden oluştuğuna da dikkat çeken Çakacak; “ Bu nedenle çalışmalarımızda, planlama faaliyetlerimizde ve kaynak kullanımında tarım ve hayvancılığa öncelik veriyoruz. İlimizde tarımsal sanayi ihtisas organize sanayi bölgesi kurulması amacıyla fizibilite çalışmalarına da başladık. Girişimci ve üreticilerimizi bu ve benzeri hibe programlarından faydalanmaya ve proje hazırlamaya çağırıyorum” dedi.

 Başbakan Yardımcısı Elvan ise Türkiye’nin bugün dünyada söz sahibi, her alanda rekabet gücüne sahip bir ülke olduğuna değinerek; “Yerelde en büyük eksiğimiz yetişmiş insan gücüne sahip olmamamızdı. Kalkınma Ajansları, Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu gibi kurum ve kuruluşlar insanlarımızın bu yöndeki eksikliklerinin giderilmesine öncülük etti. Geçmişte proje nedir sorusunun cevabını bilemeyen vatandaşlarımız, bugün projenin nasıl hazırlanacağını, nereye müracaat edeceğini, ne kadar hibe desteği alacağını ve yapacağı yatırımın bu ülkeye nasıl bir katkı sağlayacağını çok iyi biliyor; biz de vatandaşlarımızla gurur duyuyoruz. Biz; çalışana, üretene destek vermek arzusundayız. Sizler de ne kadar çok proje üretirseniz o kadar çok destek alırsınız” şeklinde konuştu.

 Başbakan Elvan, Vali Çakacak ve Milletvekilleri proje desteği alan üreticilere temsili çeklerini teslim etti. Sembolik kurdele kesimiyle de IPARD I Yatırımları kapsamında destek alan ve faaliyete geçen 55 işyerinin açılışı yapıldı.

 

Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   




  FLAŞ HABER



 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA