CHP’Lİ MİLLETVEKİLLERİNDEN AKADEMİSYENLERE AÇILAN SORUŞTURMAYA TEPKİ | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
CHP’Lİ MİLLETVEKİLLERİNDEN AKADEMİSYENLERE AÇILAN SORUŞTURMAYA TEPKİ


CHP Mersin Milletvekilleri Fikri Sağlar, Hüseyin Çamak ve Serdal Kuyucuoğlu, Meclis’te düzenledikleri ortak basın toplantısında, akademisyenler hakkında açılan soruşturmalara tepki gösterdi. Sağlar, Türkiye’de vahim bir noktaya gidildiğine işaret ederken, Çamak, soruşturmaların amacının "yandaşlara

 

CHP Mersin Milletvekilleri Fikri Sağlar, Hüseyin Çamak ve Serdal Kuyucuoğlu, Meclis’te düzenledikleri ortak basın toplantısında, akademisyenler hakkında açılan soruşturmalara tepki gösterdi. Sağlar, Türkiye’de vahim bir noktaya gidildiğine işaret ederken, Çamak, soruşturmaların amacının "yandaşlara yer açmak" olduğunu söyledi.

 Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekilleri Fikri Sağlar, Hüseyin Çamak ve Serdal Kuyucuoğlu, "bu suça ortak olmayacağız" bildirisine imza atan akademisyenlere yönelik başlatılan linç kampanyasıyla ilgili TBMM'de bir basın toplantısı gerçekleştirdi.

 “TEK ADAM DİKTATÖRLÜĞÜNÜN VARLIĞINI GÖSTERİYOR”

 CHP Parti Meclisi (PM) üyesi ve Mersin Milletvekili Fikri Sağlar, akademisyenlerin çağdaş ve demokratik ülkelerdeki talepleri ifade ettiklerine dikkat çekerek, “Üniversiteler bir toplumun vicdanı ve aklıdır. Yurt içinden ve dışından bin 128 akademisyenin aynı görüşü paylaşması ülkede var olan gerçeğe dikkat çekmektir. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın akademisyenlere ‘cahil’, ‘hain’ demesi ülkede eğitim ve hukukun doğru gitmediğinin göstergesidir. Cumhurbaşkanı olan zatın sözlerinin hemen arkasından takibat yapılması, hukukun askıya alındığı tek adam diktatörlüğünün varlığını gösteriyor. Hitler dönemine gitmeye gerek yok. Yakın tarihimizde Türkiye'de barış davasında aydınlar yargılanmıştı. Aradan 30 yıl geçtikten sonra aydın ve akademisyenler barış istedikleri için yargılanıyor. Yandaşların olayı çarpıtmasına rağmen Türkiye'de insanlar bunu gözardı etmeyecek. Türkiye’de vahim bir noktaya gidiliyor. Ülkede demokrasiyi askıya almak için hukuk ve eğitimi yok etmek lazım. AKP ikisini de yok etmiş, kendisine benzetmiştir" dedi.

 “YANDAŞA YER AÇMA STRATEJİSİNİN BİR PARÇASI”

 CHP Mersin Milletvekili Dr. Hüseyin Çamak da akademisyenlere yönelik soruşturmalardan sonra üniversitelere bine yakın kadro tahsisinin gündeme geldiğine işaret ederek, “Akademisyenlere karşı başlatılan soruşturmanın ardından YÖK'e 1000 kişilik ek kadro açılması yandaşlara yer açma stratejisinin bir parçasıdır. Mersin'de, akademisyenlerin bildirisine imza atan 21 akademisyen hakkında soruşturma açıldı” diye konuştu. Dr. Çamak, sırf barış istedikleri için birçok ilde idari soruşturmalara maruz kalan, savcılık soruşturması başlatılan ve gözaltına alınanların ülkenin bilim insanları ve aydınları olduğuna vurgu yaparak, "Bildirinin içeriğinin tamamına katılmayabilirsiniz. Şunu unutmamak gerekir; Üniversitelerin kurucu ilkesi ve varlık nedeni ifade özgürlüğüdür. Özgür ifadenin olmadığı Üniversite'de bilim gelişmez" dedi.

 ÖZGÜR İFADENİN OLMADIĞI YERDE BİLİM GELİŞMEZ

,Türkiye'nin 12 Eylül'ün ürünü YÖK'ün kuruluşundan bu yana bilimde gerilediğine işaret eden Dr. Çamak, "Filistin davasına sahip çıktı diye ABD'de linç kampanyasına maruz kalan Prof. Edward Said'i görevli bulunduğu Columbia Üniversite'si De Gaulle'un 'J.P.Sartre Fransa'dır' sözüne atıfta bulunarak sahip çıkmıştır. Özgür ifadenin olmadığı yerde bilim gelişmez. Üzülerek söylüyorum; ambargoya rağmen İran bilim alanındaki gelişmelerde bizden çok illerde. YÖK'ten bu yana bilimde günden güne geriliyoruz" ifadelerini kullandı.

CHP’li Serdal Kuyucuoğlu ise, hukuk devletinde düşünce özgürlüğünün mutlak olduğuna işaret ederek, “Beğenmediğiniz bir düşünceyi karşı fikirlerle eleştirebilirsiniz ama susturamazsınız. Susturduğunuz düşünceler birikir, birikir ve bir gün patlar" dedi.

 

Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   




  FLAŞ HABER



 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA