Özyiğit: Kongre Sonrası, Birliğimiz Bütünlüğümüz Gücümüz Daha Da Arttı | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
Özyiğit: Kongre Sonrası, Birliğimiz Bütünlüğümüz Gücümüz Daha Da Arttı


CHP Mersin  İl Başkanı Sn Abdullah Özyiğit  ve Yeni Seçilen Yönetim Kurulu, Disiplin Kurulu Üyeleri ve Kurultay Delegeleri İle Birlikte Basına Tanıtım Toplantısı Yapıldı

 

Abdullah Özyiğit toplantının açılışında sözlerine yeni yılı ve 3 ocak Mersin'in düşman işgalinden kurtuluşunu kutlayarak başladı. Özyiğit, "Öncelikle, 2016 yılı, Tüm insanlığa huzur, ülkemize özgürlük, adalet barış, birliktelik ve bereket getirsin. Aydınlığın, umudun, sevginin, başarının yılı olsun.

     2015 yılında çok acı kayıplarımız oldu...2016 yılından en büyük dileğim bu acıların son bulması, bir daha yaşanmamasıdır.

       3.Ocak 2016 tarihi itibarı ile Mersin’in düşman işgalinden kurtuluşunun 94.yılını kutlama onur ve gururunu hep birlikte yaşadık. Bu onuru bize yaşatan, Mersin’i yurdumuz yapan, Birlik beraberlik ve hoşgörü mirasını bize bırakan, Başta M.Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, aziz şehitlerimiz gazilerimiz ve bu mücadele içinde yer alan bütün büyüklerimizi buradan rahmet minnet ve saygıyla anıyorum."dedi.

Mersin'in ülke mozaiğini en iyi yansıtan kentlerden bir tanesi olduğunu belirten Özyiğit, "Alt kimliklerimiz, kültürlerimiz ve yaşam şeklimiz ne olursa olsun, birlikte yaşadık, birlikte yaşamaya devam edeceğiz. Mersin’de kardeşliğin barışın ortak yaşam alanlarının bilinci geçmiş dönemden bu güne kadar gelmektedir. Dünya da bir ilk olan,Mersin mezarlığında,her inanca her ırka her mezhebe her dünya görüşüne sahip kişiler, yan yana yatmaktadır...13 yıllık AKP iktidar döneminde, ülkemize baktığımızda, insanların ayrıştırıldığını kutuplaştırıldığını, adaletin örselendiğini, terörü, şiddeti, görmekteyiz."dedi.

 Ak Parti hükümetinin Büyükşehir yasasında değişiklik yaparak, tüm karar ve yatırımları valiliklerin denetimine ve onayına vermek istediğini belirten Özyiğit, " Tek yetkili valiler olacaktır. Böyle bir anlayışı kınıyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi olarak, yerel yönetimlerin, halkın yönetimleri olması gerektiğine inanıyoruz.

       Yerel yönetimlerin insan odaklı hizmet üretmesi, o kentte yaşayan insanların, sağlıklı, huzurlu, mutlu yaşamalarını temel hedef alması gerekmektedir."dedi.

 "Battı çıktıda şov yapıldı ve insanlar için hayati tehlike yaratıldı"

       Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin battı çıktı olarak yeniden yapılan, tulumba köprüsünün bir kısmını da eleştiren Özyiğit, " inşaatı bitmeden, sırf şov amaçlı insanların kullanımına açarak, hayati tehlike yaratmıştır. Mersin’in en önemli sorunlarından biri olan ulaşım sorunu ulaşım mastır planı ile çözülmelidir. Mersin’in yerel sorunları Battı çıktı, gibi oldu bittiye getirilmemelidir."dedi

 "Kongre sonrası, birliğimiz bütünlüğümüz gücümüz daha da arttı"

         26.Aralık 2015 tarihinde yapılan ve katılımın çok yüksek olduğu (%96) 35.olağan İl Kongresine de değinen Özyiğit, "delegelerin teveccühü ve güveni ile ben ve arkadaşlarım yeniden bu göreve getirildik...

        Aday olup, göreve talip olan tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.CHP de aday olmak adaylığı düşünmek onurdur, gururdur. Kongre sonrası, birliğimiz bütünlüğümüz gücümüz daha da artmıştır. Yapılacak olan seçimlere parti bütünlüğü parti disiplini ve sorumluluk duygusuyla hazırlanacağız, çalışacağız. Yerelde ve genelde iktidar olacağız. Her zaman olduğu gibi 13 ilçemizde, eleştiri ve özeleştiriyi örgütsel temelde uygulayarak ortak aklı, sevgi ve saygıyı esas alarak, parti içi demokrasiyi hayata geçireceğiz. Eğitim çalışmalarımızı hızlandırarak, partimize daha aktif üyeler kazandıracağız. Örgütlerimizle, parti üyelerimizle, yerel yönetimlerimizle, milletvekillerimizle, meclis üyelerimizle el ele verecek, emekleri birleştirecek, planlı programlı sistemli bir şekilde Mersin ve Ülke geleceği için verimli faydalı çalışmalar yapacağız.

16-17 Ocak 2016 tarihinde yapılacak olan, Demokrasi, Değişim ve Kardeşlik, Kurultayı, ülkemize, partimize ve halkımıza hayırlı olsun."dedi.

 Toplantının sonunda İl Başkanı Özyiğit'e bir sürpriz yapıldı ve doğum günü anısına pasta kesildi.

 

Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   




  FLAŞ HABER



 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA