Büyükşehir’den turizm sektörüne istihdam desteği | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
Büyükşehir’den turizm sektörüne istihdam desteği


Büyükşehir Belediyesi’nin, kent genelinde çalışan genç nüfus sayısını artırmak ve gençleri turizm alanında istihdama dahil etmek için hayata geçirdiği ve Mersin Üniversitesi iş birliği ile yürüttüğü MERTUSEG projesi çerçevesinde Kariyer Günleri düzenlendi.

 

Büyükşehir Belediyesi’nin gençleri turizm alanında istihdama dahil etmek için hayata geçirdiği Mersin’in Gençlerinin Turizm Sektörü İçin Güçlendirilmesi (MERTUSEG) projesi çerçevesinde Kariyer Günleri düzenlendi. Eğitim alan kursiyerler, turizmin önde gelen otellerinin yöneticileri ve temsilcileriyle iş görüşmeleri yaptı.

Büyükşehir Belediyesi’nin, kent genelinde çalışan genç nüfus sayısını artırmak ve gençleri turizm alanında istihdama dahil etmek için hayata geçirdiği ve Mersin Üniversitesi iş birliği ile yürüttüğü MERTUSEG projesi çerçevesinde Kariyer Günleri düzenlendi. Kariyer Merkezi’nin koordinesinde düzenlenen etkinlikte, kent genelinde yer alan birçok otel ve turizm sektörü temsilcisi yer aldı. Mesleki eğitimlerin yanı sıra uygulamalı eğitimlerle öğrencilerin desteklendiği projede, turizm ve konaklama sektöründe istihdam edilmek üzere ön büro, restoran ve kat hizmetleri alanlarında kalifiyeli olarak çalışacak 45 kursiyer 5 ay boyunca eğitim aldı. Eğitimlerini tamamlayan kursiyerler, otellerin genel müdürleri ve temsilcileriyle şahsen iş görüşmesi imkanı yakaladı.

"Eğitimle istihdamı bir araya getirmeyi planlıyoruz"

Kariyer Merkezi Müdürü Serkan Özada, MERTUSEG projesi çerçevesinde eğitim gören kursiyerlerle turizm sektörü firmalarını buluşturmak için bir araya geldiklerini belirterek, “Bu proje MERCEK birimimizle Kariyer Merkezi’mizin ortak çalışması. MERCEK’teki hocalarımızın eşliğinde, turizm alanında yetiştirilmek üzere kursiyerlerimize eğitim verildi. Eğitimle istihdamı bir araya getirmeyi planlıyoruz. Sadece kendi içimizdeki iş birliğiyle değil, firmalarımızla olan iş birliğiyle de öne çıkmayı hedefliyoruz. Gelecek sene turizm sektörü ile ilgili büyük bir fuarı Mersin’e kazandıracağız. Bugün bunun ilk tohumunu burada atmaktan da memnuniyet duyuyoruz" dedi.

“Hem teorik hem de uygulamalı eğitim aldılar"

Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na bağlı MERCEK Mesleki Eğitim Merkezi Koordinatörü Gül Kadem Maya da yaptıkları saha çalışmasıyla sektörlerdeki eleman açığını belirleyip ona yönelik projeler hazırladıklarını ifade etti. Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen ve Avrupa Birliği’nin finanse ettiği MERTUSEG projesi ile ön büro, servis elemanı, restoran hizmetleri, kat hizmetleri alanında 45 gence 5 ay eğitim verdiklerini belirten Maya, "Projeye Mersin Üniversitesi’nden akademisyenler de destek sundular. Hal Mahallesi’ndeki MERCEK’te 3 uygulama evi kurduk. Kursiyerlerimiz bu uygulama evinde hem teorik hem de uygulamalı eğitim aldılar" diye konuştu.

Hem Mersin, hem de Antalya’da saha gezisi yaptıklarını dile getiren Maya, kursiyerlerin 3 gün boyunca 3 farklı otelde tüm alanlarda eğitim aldıklarını kaydetti. Eğitim süreci bitmeden kimi kursiyerlerin iş teklifi bile alarak çalışmaya başladığını vurgulayan Maya, “Bu bizim için çok büyük bir gurur. Bu eğitimleri devam ettireceğiz ve gençlere turizm alanında kapıları sonuna kadar açacağız" dedi.

Kariyer Merkezi’nin koordinesinde düzenlenen Kariyer Günleri’nde, eğitimlerini tamamlayan kursiyerler turizmin önde gelen otellerinin yöneticileri ve temsilcileriyle iş görüşmeleri yaptı.

 

 

Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   





  FLAŞ HABER





 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA