Bitkilerden yaptığı heykelleri sanatseverlerle buluşturdu | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
Bitkilerden yaptığı heykelleri sanatseverlerle buluşturdu


Mersin’de okul öncesi öğretmeni Işıl Ademoğlu, çeşitli bitkilerden yaptığı heykelleri sanatseverlerle buluşturdu.

 

Mersin’de okul öncesi öğretmeni Işıl Ademoğlu, çeşitli bitkilerden yaptığı heykelleri sanatseverlerle buluşturdu.

Hatice Uluğ İlkokulunda görev yapan Ademoğlu’nun, bitkileri bir araya getirerek yaptığı heykellerden oluşan ’Başka Bir Dünya Mümkün’ adlı sergisi Mersin Deniz Müzesi’nde açıldı. Çeşitli bitkilerin bir araya getirilmesiyle oluşan birbirinden farklı heykeller, büyükler kadar çocukların da ilgisini çekiyor. Kurulan atölyede ise sergiyi gezmeye gelenler bitkilerden heykeller yapıyor.

Aynı zamanda masal anlatıcısı da olan Ademoğlu, çocukluğundan beri bitki dünyasına çok meraklı olduğunu belirterek, "Bitkiler küçüklüğünden beri oyuncaklarımdı. Renkleri, dokuları, mevsim döngülerindeki o değişiklikleri hep böyle büyülenerek izlerdim. Hatta derste bunun ilgili bir ödev verildiğinde çok heyecanlanırdım" dedi.

Hacettepe Üniversitesi Okul Öncesi Öğretmenliği mezunu olan Ademoğlu, "Ben bir eğitimci olarak, bir öğretmen olarak toplumun bir ferdi olarak, bir sanatçı olarak, bir anlatıcı olarak biliyorum ki iyileşme hep birlikte sağlanabilir. Bu sergiyi bu yüzden açtım. Ben de var olan bu üretken süreci başkalarına taşımak istiyorum. Sergi sürecinde şunu gözlemledim. Anne babalar, çocuklarıyla birlikte heykel yaparken, ’mış gibi’ yapmıyorlar, gerçekten oradalar, gerçekten çocukluklarına döndüler, gerçekten o içlerindeki gücü keşfettiler. Bu benim için çok kıymetli. Anı defteri diye bir defterim var. Çünkü biliyorum ki her şey bittiğinde geriye sadece duygular kalıyor. O duyguları görmek istiyorum. Hem benim için hem de bu sergiyi takip eden ve gelenler için çok besleyici bir süreç oldu" dedi.

En büyük ilham kaynağının kızı ve çocukluğu olduğunu dile getiren Ademoğlu, yaptığı heykellerden bahsederek, "Bitkiler aslında hepimizin gördüğü, tanıdığı bitkiler. Burada palamut gözlemleyebilirsiniz. Ölümsüzlük otu var, bir diğer adı muntuvar. Kuş tüyleri var. Yerde gördüğüm kuş tüylerini alıyorum. Bazen apartmandan yukarı çıkarken kapıda görüyorum. Bir kediyle bir kuş birbirini kovalamışlar ve etrafta kuşlar tüyleri var. Mesela bu pavlonya bitkisi Çin Kavağı diye de geçiyor. Gelincik tohumları var burada. Haşhaşa benzer çünkü aynı ailedendir. Çınar tohumları var" diye konuştu

 

 

Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   





  FLAŞ HABER





 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA