Büyükşehir Tiyatrosu ekibi yeni oyunlarını sahnelemek için gün sayıyor | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
Büyükşehir Tiyatrosu ekibi yeni oyunlarını sahnelemek için gün sayıyor


Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, hazırlanan yeni oyunu eğitim alan kursiyerlerle sahnelemek için gün sayıyor.

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, hazırlanan yeni oyunu eğitim alan kursiyerlerle sahnelemek için gün sayıyor.

Şehir Tiyatrosu, Mersinlileri sanatla buluşturmaya ve tiyatroyu kentin dört bir yanına taşımaya devam ediyor. Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Şehir Tiyatrosu’nun yaklaşık 6 ay önce başlattığı çocuk, genç ve yetişkinlere yönelik tiyatro kursunda sona gelindi. 21 kişilik uzman kadro eşliğinde tiyatronun tarihi, ses ve beden kullanımı, mimik ve doğaçlama gibi temel oyunculuk kriterleri üzerine eğitim alan kursiyerler, kursu bitirmek ve sertifika almak için gün sayıyor. Haziran ayının 2. haftasında yetişkin kursunu tamamlayan kursiyerlerle birlikte seyircilerin karşısına çıkmaya hazırlanan tiyatro ekibi, son provalarını yapıyor.

"Tiyatroseverleri çok güzel bir oyun bekliyor"

Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Sanatçısı Güvenç Gümüş, yaklaşık 6 aydır devam eden yetişkin tiyatro kursunun sonuna geldiklerini belirtti. Provaların da hızla devam ettiğini ve sahneleyecekleri oyunla başlattıkları yolculuğu taçlandıracaklarını ifade eden Gümüş, “Eğitim sonunda oyunun adını, arkadaşlarımızla beraber belirleyeceğiz. Arkadaşlarımız, seyircilerimiz ve aileleriyle bir arada olacaklar ve finalinde de sertifikalarını alacaklar. Mersinli tiyatroseverleri çok güzel bir oyun bekliyor” ifadelerini kullandı.

Kursiyerlerden heyecanlı bekleyiş

Kursiyerlerden Özkan Azazi, daha önce de tiyatroda oynadığını belirterek, keyifli bir kurs tecrübesi yaşadığın ifade etti. Azazi, "Şimdi de heyecanla, hazırladığımız oyunla final yapmayı bekliyoruz” dedi.

Küçük yaşta tiyatro eğitimi almaya başlayan kursiyerlerden Damla Yılmaz da sosyal aktivite yapmak için geldiği kursta yeni arkadaşlar edindiğini belirtti. Yılmaz, "Tiyatro sayesinde çok şeyin fakına varabiliyor ve kendi içimize dönebiliyoruz. Bu anlamda bu kurs, kendime ve çevreme karşı farkındalık duygumu ortaya çıkardı" diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesinin açtığı tiyatro kurslarına daha önce de katılan kursiyerlerden Pelin Aslan ise seyirci karşısına çıkacak olmaktan dolayı heyecanlı olduğunu kaydetti.

 

 

Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   




  FLAŞ HABER



 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA