MEÜ’lü öğrenciler Ulusal Tralli Travma Rallisi’nde üçüncü oldu | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
MEÜ’lü öğrenciler Ulusal Tralli Travma Rallisi’nde üçüncü oldu


Mersin Üniversitesi (MEÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğrencileri, VIII. Ulusal Tralli Travma Rallisi’nde ‘Yüksekten Düşme’ etabında üçüncü oldu.

 

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğrencileri, VIII. Ulusal Tralli Travma Rallisi’nde ‘Yüksekten Düşme’ etabında üçüncü oldu.

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi tarafından düzenlenen VIII. Ulusal Tralli Travma Rallisi’ne 26 üniversiteden İlk ve Acil Yardım programında öğrenim gören öğrenciler katıldı. Ralliye, MEÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’ndan Öğr. Gör. İbrahim Duman rehberliğinde İlk ve Acil Yardım Programı öğrencileri İbrahim Usta, Ebrar Alıcı, Şeref Soylu ve Sıla Abo katıldı.

İlk ve Acil Yardım Programı öğrencilerinin eğitim ve öğretim alanında edindiği bilgilere yönelik hastane öncesi dönemde hasta ve yaralılara acil müdahaleyi test eden ralli; triyaj, yüksekten düşme, yetişkin ileri yaşam desteği, kimyasal biyolojik radyolojik nükleer tehdit, motosiklet kazası, dar alan, araç içi trafik kazası, taşıma teknikleri ve resüsitasyon bilgisi olmak üzere 9 etapta gerçekleştirildi.

Tüm etapları başarı ile tamamlayan MEÜ’lü öğrenciler, ’Yüksekten Düşme’ etabında üçüncülük ödülü aldı. Öğrencilere üçüncülük madalyaları Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi SHMYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Fatih Uçkaya tarafından takdim edildi.

Öğrencilere yarışma öncesi ve sürecinde destek olan MEÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Duygu Vefikuluçay Yılmaz da elde edilen başarı sonrası öğretim elemanı ve öğrencileri tebrik etti. Yüksekokulda sağlık alanında yetkin bireyler yetiştirmek için eğitim ve öğretimin nitelikli bir şekilde yürütüldüğünü ifade eden Yılmaz, öğrencilerin elde ettiği başarının üniversite adına gurur verici olduğunu kaydetti.

 

 

Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   




  FLAŞ HABER



 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA