CHP’Lİ BİLGİN YEŞİLBOĞAZ ADAY ADAYLIĞINI AÇIKLADI | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
CHP’Lİ BİLGİN YEŞİLBOĞAZ ADAY ADAYLIĞINI AÇIKLADI


Av. Bilgin Yeşilboğaz, CHP il binasında düzenlediği basın toplantısıyla CHP’den milletvekili aday adaylığını açıkladı.

 

Av. Bilgin Yeşilboğaz, CHP il binasında düzenlediği basın toplantısıyla CHP’den milletvekili aday adaylığını açıkladı.

Adaylık açıklamasına STK, oda ve dernek temsilcileri ile çok sayıda partili katıldı. Av. Bilgin Yeşilboğaz aday adaylık açıklamasının şubat ayında gerçekleştirmeyi planladıklarını ancak yaşanan deprem felaketi sonrası ancak şimdi yaptıklarını belirten açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Aday adaylık açıklamamızı aslında şubat ayı başında yapacaktık. Ancak Tüm ülkemizi yasa boğan tarihin en büyük Deprem felaketini ve felaket karşısında hükümetin insanlarımıza yaşattığı çaresizliği, beceriksizliği yaşadık. Öfkemiz ve acımız büyük. Öncelikle bu felakette hayatını kaybeden canlarımıza Allahtan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.

Deprem nedeni ile şahsi talep ve isteklerimizi bir kenara bırakarak tüm enerjimizle, imkanlarımızla maddi manevi anlamda depremden etkilenen canlarımızın yaralarına merhem olmaya çalıştık.

Başta Mersin Büyükşehir Belediyemiz, ilçe belediyelerimiz olmak üzere, stklar, odalar, vatandaşlarımız büyük bir özveri ile acıların sarılmasına büyük katkı sundu, öncü oldu. İktidarın içini boşalttığı köklü kurumların yapması gerekenleri yaptı.Emeklerine,yüreklerine sağlık.

Değerli mücadele dostlarım, değerli Mersin halkı;

Sizlere sadece ‘’hoş geldiniz, Hepinizi saygıyla, sevgiyle selamlıyorum’’ demek isterdim burada.

Sadece ‘’Önümüzde milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı seçimi bulunuyor.

Herkes gibi ben de demokratik hakkımı kullanarak aday adaylığımı açıklıyorum. Seçilirsem bir milletvekili olarak siz Mersinli hemşerilerimize, bu güzel ülkeme hizmet edeceğim. İlginizi, desteğinizi bekliyorum’’ demek isterdim size.

Sadece güzel şeylerden  söz etmek isterdim,100. yılında Cumhuriyetimizin başarısından, demokrasimizin güzelliğinden bahsetmek isterdim.

Önümüzdeki seçimlerin bir demokrasi şöleni olduğunu, adil bir seçimde bir hizmet yarışına gireceğimizi, ben de bilgimle, birikimimle bu hizmet yarışında bir milletvekili olarak yer almak istediğimi söylerdim.

İnanın tam da bunları söylemek isterdim. Ne güzel olurdu. Neşe için de, umut içinde bir seçim yarışına katılmak.

Yok öyle değil. Öyle değil bu günler. Sıradan değil, alışıldık değil, bildik değil bu günler.

Cumhuriyetimize, demokrasimize ve can güvenliği dahil her türlü hak ve özgürlüklerimize karşı büyük bir saldırı dalgası altındayız.

Gerçekten olağanüstü günler yaşıyoruz. 

Kötü günlerdeyiz.

Karanlık günlerdeyiz.

Kritik günlerdeyiz.

Yani bir tünelin ağzındayız.

Kötü yönetilmiyoruz. Kötü niyetli yönetiliyoruz.

Kör karanlıklara götürülmek, dipsiz kuyulara atılmak, çıkmaz sokaklara sürüklenmek üzereyiz.

Ülkemiz tek adam yönetiminde hızla anayasal bir rejimden uzaklaşıyor.

Evrensel hukuk askıya alınıyor, seçilmiş belediye başkanları sözde soruşturmalar ve davalar yoluyla görevden alınıyor, yerlerine kayyumlar atanıyor. Muhalefet partilerin  milletvekillerinin alelacele dokunulmazlıkları kaldırılıyor. Muhalifler cezaevlerinde.

Millet iradesi yok sayılıyor.  

İnsanlar artık sokak ortalarında siyasal cinayetlere kurban ediliyor.

İnsanlarımızın çok büyük bir çoğunluğu aç açık, yoksul ve işsiz.

Gençlerimiz daha iyi bir gelecek için ülkemizi terk ediyor.Umutları bitmiş.

Pahalılık dayanılmaz noktada, eğitim gerilemiş, sağlık sistemimiz çökmüş durumda.

Emekli işçi açlık sınırında yaşıyor.Üretim ülkemizde adeta bitmiş durumda

Ücretler kiralarını dahi karşılamıyor.Çaresizlikten insanlarımız intihar ediyor.

En önemlisi adalete olan güven yok ediliyor.

Hepimiz adil ve güvenli bir seçim olacak mı endişesi içindeyiz.

Dolayısıyla ülkemizin çok kritik bir döneminde çok önemli bir seçime gidiyoruz. Olağanüstü bir dönemdeyiz. Olağan üstü koşullar altındayız.

Bu duruma, geleceğimiz için, çocuklarımız için dur demek zorundayız. Barışımız için, kardeşliğimiz için, huzurumuz için dur demek zorundayız.

Bu nedenle bu seçimi bir milletvekilliği seçiminden, bir  cumhurbaşkanlığı seçiminden çok daha öte bir noktada değerlendirmek durumundayız.

Bu seçimde görevimiz büyük, sorumluluğumuz ağır.

Tüm bu baskılara,hukuksuzluğa rağmen Yok öyle umutları yitirip karanlıkta savrulmak. Unutma, aynı gökyüzü altında bir direniştir yaşamak. 20 yıllık adaletsiz tek adam rejiminde Anadolu’muz, Cumhuriyetimiz, halkımız sahipsiz kalmadı. Atatürk’ün ilke ve devrimleriyle yol alan, Türkiye’nin birleştirici gücü Cumhuriyet Halk Partisi ve millet ittifakının gücü, halkımızın umudu,sığınağı olmuştur.

Türkiye Cumhuriyeti’nin ikinci yüzyılını; Cumhuriyetle, barışla, hukukla, adaletle, demokrasiyle, özgürlükle, sevgiyle, umutla,refahla ilmek ilmek öreceğiz. Yorgun, karanlık, umutsuz ve adaletsiz zihniyetler; biliyorsunuz ki insanın dehası, bilge aklı ve sağlam iradesi, tüm karanlık zihniyetlerden üstündür. Bu ülkenin, adalet ve umutla yoğrulmuş canlı bir ruha, büyük bir bilgi birikimine sahip yöneticilerine ihtiyacı var.  13.Cumhurbaşkanımız,Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu “Ey dünya, sana rakip olmaya geliyorum” diyerek; ülkemizi Atatürk’ün muasır medeniyetler seviyesine taşıma kararlığını ve azmini cesurca ifade etmiştir. 

Yeter diyeceğiz. Dur diyeceğiz kötü gidişe.

Bunu da birlikte yapacağız, beraber gerçekleştireceğiz.

Dün STK,larda,Odalarda,derneklerde ve Mersin Baromuzla birlikte Barolarımızda verdiğimiz hukuksuzluğa karşı mücadelemizi bu kez siyasi arenada sürdürmek için,

Kadın hakları için çocuk hakları için doğa hakları için insanca yaşamak için mücadele edeceğiz. Hukuksuzluğa ,yolsuzluğa ,ekonomik kötü gidişata dur demek için

Mücadele edeceğiz, mücadele.

Başka yolu yok.

Değerli mücadele dostlarım, değerli Mersin halkı;

Bu ülke kutuplaşmalardan ve adaletsizlikten çok yoruldu. Bu ülke bu acıları hak etmiyor.

Işığı sönmüş bu ülkeyi aydınlatmak için mücadelenin tüm ağırlığını sırtımda taşımaya, neferi olmaktan onur duyduğum Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında devam etmek için, burada bir mücadeleye adaylığımı açıklıyorum.

Daha önce kürsülerde, sokaklarda ve meydanlarda yaptığım gibi, daha farklı bir zeminde bir mücadeleye adaylığımı açıklıyorum.

Bir bağımsızlık davasının, bir özgürlük davasının, bir hukuk davasının adayıyım.

Barış için, kardeşlik için, huzur için adayım. Varlık ve bolluk içinde bir Türkiye ve barış ve hoşgörünün şehri Mersin için adayım.

Olağanüstü dönemin, olağan üstü mücadelesine hazırım. Varım. Buradayım.

Güzel, ışıklı ve aydınlık yarınlarımız için buradayım.

Sağolun. Varolun.

 

 

Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   




  FLAŞ HABER



 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA